REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Instanţa a respins cererea lui Traian Băsescu de chemare în judecată a lui Igor Dodon

Instanţa a respins cererea lui Traian Băsescu de chemare în judecată a lui Igor Dodon

Replica API 22 ianuarie 2018 | 00:00 149

Judecătoria municipiului Chişinău a respins ca nefondată cererea fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, împotriva preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, care i-a retras cetăţenia moldovenească, informează luni Radio Chişinău.

'Este o hotărâre a instanţei şi trebuie respectată', a declarat fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, care a fost prezent la şedinţa de judecată.

Avocatul său, Andrei Bivol, a spus însă că decizia instanţei este ilegală şi că va decide împreună cu clientul său dacă o va contesta în instanţa superioară.

Reprezentantul legal al preşedinţiei Republicii Moldova, Maxim Lebedinschi, a reiterat faptul că decizia de a-i retrage cetăţenia lui Traian Băsescu nu este una politică, fiind argumentată prin faptul că fostul preşedinte român ar fi ascuns date referitoare la punerea sa sub urmărire penală, potrivit Agerpres.

Igor Dodon i-a retras cetăţenia moldovenească lui Traian Băsescu la începutul anului trecut, acesta fiind unul dintre primele sale decrete în calitate de preşedinte al Republicii Moldova. Potrivit lui Dodon, fostul preşedinte al republicii, Nicolae Timofti, a încălcat legea atunci când a semnat decretul de acordare a cetăţeniei soţilor Băsescu.

Între timp, Traian Băsescu a fost ales în funcţia de preşedinte de onoare al Partidului Unităţii Naţionale (PUN), iar unele surse afirmă că ar putea participa la alegerile parlamentare din acest an dacă îşi va redobândi cetăţenia, notează Radio Chişinău.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367