REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Instanța decide definitiv începerea judecării pe fond în dosarul lui Tăriceanu

Instanța decide definitiv începerea judecării pe fond în dosarul lui Tăriceanu

Replica API 11 februarie 2017 | 22:59 468

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins, vineri, contestația depusă de Călin Popescu-Tăriceanu și au dispus începerea judecării pe fond în dosarul în care președintele Senatului este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

Judecătorii au menținut o decizie a unui alt complet, care a respins, în noiembrie 2016, toate cererile și excepțiile formulate de Călin Popescu-Tăriceanu, fiind constatată legalitatea rechizitoriului întocmit de DNA, scrie Agerpres.

Urmează ca ÎCCJ să fixeze un termen pentru începerea judecării pe fond a dosarului.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016 pentru săvârșirea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

În același dosar, Dorin Marian, fost consilier prezidențial în timpul mandatului lui Emil Constantinescu și fost șef al Cancelariei premierului Tăriceanu, este acuzat de mărturie mincinoasă.

Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare în dosarul privind retrocedarea nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat și nu a spus tot ce știe în legătură cu împrejurări esențiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/ îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai are nici-o credibilitate acest personaj, a furat si a mintit la greu. Da ! Il asteapta ani grei de puscarie. Sa-i fie rusine, si noua ca popor, cu un asa presedinte de Senat ! Vai de noi ! Mare dreptate au tinerii, copiii nostri, care, chiar stiu ce vor,...si bine fac sa-si doresc o schimbare radicala, pentru ei si copiii lor, asa nu se mai poate, cu toti hotii si penalii care au distrus tara.
2
0
Daca il condamna cu .............X ani cu suspendare este mare lucru. Asa obtin jigodiile cele mai grele condamnari.
1
0
Haida haida de doua ori sa ti miroasa gura a par
1
0
Are femeie tanara si trebuie sa ne gandim ce facem cu ea dupa ce mos Teaca asta va ajunge la bulau . Eu zic s-o intrebam de viata ... De el o sa aiba grija vietasii !
4
0
Dosarele lui Base se tot inchid Ale lui Tariceanu sau Dragnea sau Ponta se tot zgindaresc si grabesc ... Credeti xca nu se vede????
0
8
Caline sa te programezi la vrajitoarea bobonica dracnea prodana ca este adevarata nepoata a mamei omida
10
0
De unde stiu ei ca este minciuna ce a spus???? Dar denunturile facute tot mincinos cu ce s au soldat De exemplu a spus unu ca a dus o geanta de euro lui UDREA Si ea a zis ca nu Unul mintea dar asta ny ne intereseaza
1
1
Puscarie cel putin 10 ani pentru PUROIUL UMAN numit tariceanu.
10
0
DNA sa vina sa ia. borfasii la bulau.
13
0
manechinul la bulau!!!
17
0
DE CE CREDETI CA SE DADEAU DE CEASUL MORTII SA TREACA ORDONANTA??? SA TREZIT POPORUL !!!
20
0
Si un orb poate sa vada cui ai era adresata ordonanta Ciordache!Oare mai este ceva de adaugat?
20
0
Bine ai venit!
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218