REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Instanţa supremă sesizează Curtea de Justiţie a UE în legătură cu decizia CCR privind completurile de cinci judecători

Instanţa supremă sesizează Curtea de Justiţie a UE în legătură cu decizia CCR privind completurile de cinci judecători

Replica API 13 mai 2019 | 00:00 136

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis luni să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene în legătură cu modul în care Curtea Constituţională a interpretat şi aplicat legislaţia privind constituirea completurilor de cinci judecători.

Hotărârea a fost luată în cadrul procesului în care judecătoarea Camelia Bogdan contestă excluderea sa din magistratură.

În timpul procesului, Camelia Bogdan a solicitat sesizarea CJUE cu mai multe întrebări, însă judecătorii au admis doar o întrebare.

"Admite, în parte, cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. În temeiul dispoziţiilor art. 267 din Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene sesizează Curtea de Justiţie a Uniunii Europene în vederea pronunţării unei hotărâri preliminare cu privire la următoarea întrebare: Articolul 2 din Tratatul privind Uniunea Europeană, articolul 19 alineatul (1) din acelaşi tratat şi articolul 47 din Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene trebuie interpretate în sensul că se opun intervenţiei unei curţi constituţionale (organ care nu este, potrivit dreptului intern, instanţă de judecată) cu privire la modalitatea în care instanţa supremă a interpretat şi aplicat legislaţia infraconstituţională în activitatea de constituire a completurilor de judecată?", se arată în decizia Instanţei supreme.

Pe fond, Instanţa supremă a suspendat judecarea procesului deschis de Camelia Bogdan împotriva Consiliului Superior al Magistraturii până la pronunţarea de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a hotărârii preliminare.

În aprilie 2018, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, pentru a doua oară, excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan pentru săvârşirea unor abateri disciplinare.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Psd distruge romania psd este si in ccr sluga psd
0
2
rusine cu asa justitie, am ajuns milogii Europei , auzi Europa sa ne spuna da sau nu. Pana la urma pot fi de acord si cu asa ceva,sa ne ancheteze dupa codurile lor penale sa ne judece Europa DAR ATUNCI sa desfiintam justitia romana mai ales CCR SI ICCJ SI CELE DOUA PARCHETE sa nu mai avem procurori, judecatori sa nu le mai platim salarii si pensii nesimtite de peste 27000 ron gen pensia lui Lazar Plavanul ala de presedinte nu putea sa puna asemenea intrebare la referendum ?
5
3
Femeia asta are un tupeu inimaginabil! Nesimtirea n-are margini!
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367