REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Instanțele constănțene joacă PING-PONG cu LOCUINȚA unui bărbat

Instanțele constănțene joacă PING-PONG cu LOCUINȚA unui bărbat

Replica API 10 septembrie 2020 | 00:42 2430

Pe rolul Judecătoriei Medgidia s-a aflat până de curând, un dosar ce avea ca obiect rezoluția unui contract. Mai exact, un bărbat din Târgu-Jiu, a oferit un avans considerabil unei firme de imobiliare din municipiul Constanța, pentru achiziționarea unui apartament ce avea ca termen de finalizare anul 2017. De atunci… nu s-a mai auzit nimic. Între timp, procesul s-a mutat la Constanța.

C.I.T., domiciliat în Târgu Jiu, a apelat la o firmă de imobiliare din Constanța pentru a-și achiziționa un apartament pe litoralul românesc însă, în timp, s-a dovedit faptul că societatea la care a apelat nu era una serioasă. Mai exact, pe rolul Judecătoriei Medgidia a fost un proces inițiat de un gorjean împotriva firmei Smarald Lake Residence SRL (fostă Gropoşilă Gela PF, dezvoltator imobiliar). Mai exact, obiectul cauzei civile este rezoluțiune contract.

Gorjeanul își vrea banii înapoi

Bărbatul solicită instanței restituirea sumei achitată cu titlu de avans - 25 000 euro, la cursul zilei din ziua plății, obligarea la daune reprezentate de dublul sumei achitate cu titlu de avans, datorate de neexecutarea culpabilă a contractului, precum și obligarea societății la plata cheltuielilor de judecată.

Tot acesta a mai prezentat instanței documente ce arată că, în fapt, promisiunea bilaterală de vânzare-cumpărare, autentificată sub nr. 554 din data de 09.11.2016, în care sunt stipulate drepturi și obligații pentru ambele părti și totodată si faptul că el și-a îndeplinit obligațiile asumate, respectiv achitarea avansului în cuantumul și termenul stabilit în contract, iar societatea de imobiliare nici până la această dată nu și-a îndeplinit niciuna dintre obligații, fapt pentru care aceasta a fost chiar și notificată, la data de 21.10.2019, printr-un birou executor judecătoresc.

Termenul a fost depășit cu 3 ani și 6 luni

C.I. Tanasie mai precizează că a fost depășit termenul estimat de intrare în posesie, respectiv 30.03.2017, a apartamentului ce face obiectul promisiunii de vânzare -cumpărare, și nici la ora actuală starea fizică a apartamentului nu permite locuirea, motiv pentru care firma Smarald Lake Residence este răspunzatoare pentru neexecutarea obligațiilor asumate prin antecontract. Prețul convenit pentru achiziția imobilului este de 66.000 de euro.

Firma de imobilare trage de timp?

Cum au răspuns reprezentanții firmei în instanță? Ei bine, aceștia au spus instanței că această chemare în judecată este nefondată, că solicită obligarea bărbatului la plata cheltuielilor ocazionate de proces dar și că această solicitare nu ține de competența Judecătoriei Medgidia, solicitând declinarea competenței de soluționare a cauzei în favoarea Tribunalului Constanța, Secția II-a Civilă.

Între timp s-a schimbat firma

Reprezentanta firmei a mai spus instanței că Gropoşilă Gela PF și-a schimbat forma de organizare devenind Smarald Lake Residence SRI, având sediul social în Constanța. Tot reprezentantul firmei a mai precizat că desfășoară o activitate ca și profesionist.

Date despre Smarald Lake Residence

Înființată în anul 2019, Smarald Lake Residence SRL are sediul în municipiul Constanța. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părți sociale. Valoarea unei părți sociale este de 10 lei. Gela Gropoșilă este asociat unic și administrator al firmei, care se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară.

Societatea a cerut prețul integral al apartamentului

Totodată, gorjeanul a solicitat și respingerea excepției de necompetență materială invocată de societate, având în vedere că instanța a fost investită cu rezoluțiunea contractului în ceea ce privește avansul de 25.000 euro plătit reprezentantei firmei, și nu de 66.000 de euro, pentru că nu s-a plătit acest preț.

Ce a hotărât instanța?

Instanța a admis faptul că nu ține de competența Judecătoriei Medgidia, în favoarea Tribunalului Constanța - Secția a II-a, dispunând înaintarea, de îndată, a dosarului.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un colaborator a-l D N A
0
0
Un golan groposila,are un proces penal pe rolul instantei si este cercetat penal pt evaziune fiscala cu parcul de eoliene
1
0
Smarald Lake Residence - un golan ajuns "om de afaceri" ce inseala si abuzeaza buna credinta a unor oameni decenti.
3
0
Asa le trebuie fraierilor si prostilor care dau bani pe himere. Cat de prost sa fi pentru a da zeci de mii de euro pe promisiuni tiparite? Asa le trebuie la acesti parveniti de fraieri cocalari
6
0
adio casa...ai dat de niste talhari
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102