REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
14.2° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Instituțiile de credit au înăsprit standardele de creditare pentru creditele acordate populației, în primul trimestru

Instituțiile de credit au înăsprit standardele de creditare pentru creditele acordate populației, în primul trimestru

Replica API 31 mai 2017 | 00:00 215

BNR:

BNR:

Instituțiile de credit au înăsprit standardele de creditare în primul trimestru din 2017 atât pentru creditele de consum acordate populației, cât și pentru creditele destinate achiziției de locuințe și terenuri (credite ipotecare), reiese dintr-un sondaj realizat de Banca Națională a României (BNR) privind creditarea companiilor nefinanciare și a populației.

"În cazul împrumuturilor acordate companiilor nefinanciare, condițiile de creditare s-au menținut la un nivel constant raportat la perioada anterioara, excepție făcând creditele acordate pe termen scurt companiilor mici și mijlocii, pentru care condițiile s-au înăsprit moderat. Pentru următoarele 3 luni, instituțiile de credit anticipează o înăsprire semnificativă a standardelor de creditare pentru creditele de consum și, respectiv, marginală pentru împrumuturile ipotecare. În ceea ce privește companiile nefinanciare, standardele de creditare sunt așteptate să se mențină și în T2/2017 la un nivel similar celui curent", se spune în raport.

Raportul mai arată că în primul trimestru din 2017, cererea de credite s-a majorat semnificativ atât în cazul împrumuturilor de consum acordate populației, cât și pentru creditele destinate achiziției de locuințe și terenuri. Cererea pentru credite destinate companiilor nefinanciare a înregistrat un avans marginal.

În trimestrul următor, băncile preconizează creșterea cererii atât în cazul împrumuturilor de consum destinate populației, cât și pentru creditele ipotecare. Estimările pentru T2/2017 ale instituțiilor de credit cu privire la cererea

venita din partea companiilor nefinanciare sunt în sensul majorării marginale a acesteia față de valoarea înregistrată în trimestrul curent.

"Potrivit raportărilor instituțiilor de credit, prețurile imobilelor rezidențiale s-au majorat în T1/2017. Băncile estimează că această tendință va continua în trimestrul II. Cererea pentru creditele de achiziție de locuințe și terenuri a crescut semnificativ în T1/2017, iar instituțiile de credit prognozează că aceasta va cunoaște un avans important și în următoarele 3 luni. În T1/2017, rata solicitărilor respinse de către bănci a rămas relativ neschimbată în cazul creditelor ipotecare", se mai spune în raport.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218