REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Instituțiile statului, la pământ în criza COVID-19. Ce declarații a făcut președintele României

Instituțiile statului, la pământ în criza COVID-19. Ce declarații a făcut președintele României

Replica API 9 iulie 2020 | 00:00 1334

Klaus Iohannis, președintele României a făcut declarații de la Palatul Cotroceni, joi, 9 iulie, după ce în România au fost înregistrate 614 cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore.

"Am transmis Parlamentului o dare de seamă privind acțiunile din timpul Stării de urgență. Documentul prezintă în mod sintetic și transparent măsurile luate pentru a atinge obiectivele strategice protejarea cetățenilor, a sănătății lor. Documentul propune și o serie de măsuri menite să îmbunătățească capacitatea de răspuns a statului la evenimente similiare. Unica rațiune a măsurilor restrictve a fost evitarea unui scenariu negru, inevitabil mai ales în condițiile în care România nu avea stocuri medicale pentru situații de urgență.

De asemenea, în evaluarea situației și apreciera necesității stării de urgență, am luat în considerare o caracteristică ce diferențiază România de alte țări: cea mai numeroasă diasporă din Europa. Criza covid a scos la iveală o economie slăbită, o capacitate administrativă redusă. A pus o presiune uriașă pe marile sisteme publice, care ani la rând au fost prost finanțate. Diletantismul și lipsa de guvernare anterioare a avut un rol în a nu putea răspunde eficient.

Efortul autorităților de a gestiona a fost cu atât mai anevoios. În aceste condiții deosebite în managementul crizei au reușit prim implementarea unor măsuri dure. Acest lucru ar fi fost imposibil fără profesionalismul și dedicarea celor din prima linie. A fost evitată o criză sanitară de proporții. Au fost salvate vieți omenești”, a precizat Klaus Iohannis, președintele României, notează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
prostane de la 17 14,du-te cu cine te-a kkat si suge-o presedintelui nazist patriot
1
1
Presedintele Romaniei este mai patriot decat marea majoritate ..Postacii PiZeDE sunt disperati ca nu mai au acces la ciolane..
2
2
magaru asta trebuie sa raspunda pentru falimentarea tarii! Trebuie dat urgent jos!!!!!
6
0
Sa.mi bag pola in tradatorul asta nazist
5
0
Tampeniile unora nu sterg tampeniile celorlalti. Ati inceput cu scuza voastra rodata pe Basescu cand a fost prins ciordind casa din Mihaileanu: "si ce, Nastase n-a furat?" Ce cacat de scuza e asta?
5
0
Sunt klaus 7 case ciordeli si iti dau la gingii catelusul meu
2
6
14:09 labarule , ti-ai primit plata?
9
3
Tu de mai jos esti membru PSD si ai frica de pierderea pozitiei altfel nu ai mai comenta ce au facut unii in cateva luni in comparatie cu hotia si incompetenta altora in 30 de ani
5
15
Lumea era in plina pandemie in februarie sau martie si voi erati in pregatiri pt alegeri anticipate sa ajungeti mai repede la ciolan.
12
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367