REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Institutul de Expertize Criminalistice analizează înregistrările din dosarul poliţiştilor acuzaţi că luau bani de la dealerii de etnobotanice

Institutul de Expertize Criminalistice analizează înregistrările din dosarul poliţiştilor acuzaţi că luau bani de la dealerii de etnobotanice

Replica API 30 mai 2014 | 00:00 142

Protecţie în schimbul a 4.000 de euro

Protecţie în schimbul a 4.000 de euro

Dacă în dosarul în care sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie, avocaţii au cerut schimbarea încadrării juridice, în celălalt dosar, şi anume de abuz în serviciu, se vor efectua expertize criminalistice realizate de către Institutul Naţional de Expertize Criminalistice. Vorbim despre ofiţerii BCCO Constanţa, judecaţi în două dosare penale ce se află pe rolul Curţii de Apel Constanţa.

Pronunţarea a fost amânată în dosarul cu faptele de corupţie, când ofiţerii din cadrul BCCO au primit circa 4.000 de euro de la patronul unui magazin de etnobotanice, întrucât avocaţii au cerut schimbarea încadrării juridice. În ceea priveşte abuzul în serviciu, când un agent sub acoperire susţine că a fost bătut şi ameninţat, magistraţii Curţii de Apel au dispus efectuarea unei expertize criminalistice realizată de către Institutul Naţional de Expertize Criminalistice, obiectivele fiind două: stabilirea autenticităţii înregistrărilor audio aflate la dosarul cauzei, iar a doua - să se procedeze la îmbunătăţirea calităţii înregistrării ambientale din 1.05.2013 şi apoi să se transcrie. Ca atare, următorul termen a fost stabilit pentru data de 22 iunie. În primul dosar sunt vizaţi ofiţerii Bogdan Mircea Teodorescu, Dragoş Emil Petcu şi Vlad Ştefan Zaharia, iar în cel de-al doilea apare şi numele lui Cristian Dolană. În fapt s-a reţinut că, în noaptea de 2 spre 3 mai 2013, inculpaţii, lucrători în cadrul B.C.C.O. Constanţa, desfăşurau o acţiune pe linia combaterii traficului de droguri în zona Clubului Kudos Beach din Mamaia. În acelaşi timp, în zonă îşi desfăşura activitatea sub identitatea T.F.C., un investigator sub acoperire autorizat de procurori din cadrul D.N.A. În jurul orei 00.30 investigatorul sub acoperire T.F.C. l-a abordat pe ofiţerul de poliţie Dragoş Emil Petcu şi l-a întrebat dacă doreşte să cumpere ceva care l-ar ajuta să se simtă mai bine şi de aici a început tot. Ofiţerii şi-ar fi dat seama că este sub acoperire, l-ar fi sechestrat în camera de hotel şi l-au ameninţat şi bătut pentru a-l intimida pe acesta şi persoanele care l-au autorizat, precum şi pentru a-l pedepsi pentru lipsa de loialitate constând în îndreptarea unor asemenea acţiuni împotriva unor colegi poliţişti şi pentru îndrăzneala de a le fi testat probitatea profesională - susţin procurorii care au întocmit dosarul în acest caz.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369