REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Instructorii auto sunt scandalizaţi: Nu vor camere video şi certificări anuale

Instructorii auto sunt scandalizaţi: Nu vor camere video şi certificări anuale

Replica API 25 februarie 2013 | 00:00 152

Mesaj pentru guvernanţi: "Suntem priviţi ca şi cum am fi cei mai mari infractori"

Mesaj pentru guvernanţi: "Suntem priviţi ca şi cum am fi cei mai mari infractori"

Spirite încinse la Constanţa! Instructorii auto sunt hotărâţi să iasă în stradă pentru a-şi striga nemulţumirile. Aceştia acuză că vor fi falimentaţi de schimbările din Proiectul de Ordin al ministrului Transporturilor pentru aprobarea Normelor privind autorizarea şcolilor de conducători auto şi a instructorilor auto. Nu sunt de acord cu montarea de camere de luat vederi pe maşini, dar nici cu certificarea anuală. "Suntem priviţi ca şi cum am fi cei mai mari infractori", spun instructorii auto constănţeni.

Instructorii auto din Constanţa sunt revoltaţi, fiind pe punctul de a merge la Bucureşti pentru a-şi striga nemulţumirile, alături de sindicatele din ţară. Este vorba despre Proiectul de Ordin al ministrului Transporturilor pentru aprobarea Normelor privind autorizarea şcolilor de conducători auto şi a instructorilor auto, a Normelor privind atestarea profesorilor de legislaţie rutieră şi a instructorilor de conducere auto, a Metodologiei de organizare şi desfăşurare a cursurilor de pregătire teoretică şi practică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere, a Programei de şcolarizare, precum şi a condiţiilor şi obligaţiilor privind pregătirea teoretică şi practică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere, care se află în dezbatere de pe 12 februarie. De asemenea, instructorii sunt foarte nemulţumiţi şi de faptul că ar trebui să-şi monteze camere video pe maşini. "Suntem priviţi ca şi cum am fi cei mai mari infractori. În primul rând ne-au băgat camerele acelea de luat vederi şi, spre exemplu, am elevi care nu vor să fie filmaţi. Ne mai supărăm, ne mai enervăm, mai spunem una-alta, cine ştie cum apar, şi unde, filmările acelea, poate pe Facebook. Nu sunt de acord să ne filmeze. Plus că mai este şi partea materială care ne va usca", a declarat, pentru "Replica", Costel Dobrilă, administratorul şcolii de şoferi Autoeuxin. În plus, potrivit acestuia, multe sunt lucrurile care sunt strigătoare la cer, motiv pentru care trebuie făcut ceva. "Sunt multe lucruri aici, în acest ordin. Sunt multe anomalii la obţinerea permisului de profesionist, pentru că sunt băgate multe ore. Ce să-i învăţ în atâtea ore? La categoria C au micşorat numărul de kilometri, de la 400, la 200, şi au pus 42 de ore. Păi în 42 de ore fac 200 de kilometri? Asta ar însemna să merg cu 3 la oră. Ei se fac în 6 - 7 şedinţe, adică în 14 ore. Cu restul ce se întâmplă? Ce se întâmplă cu motorina, pentru că aia e scumpă rău? Şi nu se leagă", a mai spus Dobrilă.

De la 40, la 160 de milioane lei vechi certificarea la ARR

Pe de altă parte, un alt inconvenient este acela că şcolile de şoferi trebuie să se reautorizeze în termen de un an, de când ordinul apare în Monitorul Oficial şi să facă certificarea şcolii la ARR, anual. "Mă iau pe mine, ca exemplu, care m-am reautorizat în toamnă. Au trecut cinci ani, am plătit 40 de milioane şi gata. Acum, după toate normele astea, trebuie să merg iar. Adică să duc toate maşinile încă o dată la Registrul Auto Român (RAR), unde mai dau încă 15 milioane de lei vechi pentru 10 maşini. Apoi, ni se dă autorizaţia de instructor pe termen nelimitat dar acum intervine faptul că în fiecare an trebuie să merg la ARR ca să mă certifice ca şi şcoală. Asta înseamnă că în fiecare an, de categorie, trebuie să plătesc 4 milioane de lei vechi. Până acum plăteam 6 milioane la cinci ani, pe categorie. Acum nu mai există subcategorii, sunt toate categorii, şi plătesc patru milioane de fiecare, pe an. Dacă am 8, plătesc 32 de miloane pe an, iar la cinci ani plătesc 160 de milioane. De la 40 milioane cât plăteam, la 160? Încotro ne îndreptăm? Plus că în fiecare an, pentru fiecare maşină de şcoală, trebuie să iau licenţă de la ARR, care se plăteşte, bineînţeles. Dar eu nu fac transport", a declarat revoltat Costel Dobrilă. Iar, cum lucrurile nu pot rămâne astfel, întrucât, ne spune instructorul, înseamnă falimentul şcolilor de şoferi, reprezentanţii acestora se vor reuni pentru a desemna un lider de sindicat, după care se va planifica "vizita" la Bucureşti. "Ne vom strânge pentru a desemna un lider de sindicat, apoi vrem să mergem la Bucureşti să facem o manifestare cu sindicaliştii din ţară. Aşteptăm să ni se spună şi mergem, închiriem un microbuz, vedem cum facem", a conchis Costel Dobrilă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367