REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Întâlnire între miniştri turc şi grec, pe fondul creşterii sosirilor de migranţi în Grecia

Întâlnire între miniştri turc şi grec, pe fondul creşterii sosirilor de migranţi în Grecia

Replica API 4 octombrie 2019 | 00:00 379

Giorgos Koumoutsakos

Miniştri din Turcia şi Grecia s-au întâlnit joi la Ankara, pe fondul unei creşteri accentuate a sosirilor de migranţi dinspre Turcia în Grecia, relatează DPA.

Ministrul turc de interne, Suleyman Soylu, şi ministrul grec pentru migraţie, Giorgos Koumoutsakos, au discutat despre politicile migraţiei, a relatat agenţia de presă de stat Anadolu, adăugând că lor li s-a alăturat comandantul gărzii de coastă a Turciei.

Mai târziu în cursul zilei de joi, ministrul german de interne, Horst Seehofer, se va afla în capitala turcă împreună cu Dimitris Avramopoulos, comisarul european pentru migraţie, pentru discuţii concentrate asupra acordului UE-Turcia privind refugiaţii şi situaţia refugiaţilor în Turcia şi în insulele din Marea Egee.

În virtutea acordului din 2015, Uniunea Europeană a promis Turciei până la 6 miliarde de euro (6,58 miliarde de dolari) în sprijinul refugiaţilor şi comunităţilor gazdă ale acestora în Turcia. Din aceşti bani, UE a furnizat deja 5,8 miliarde de euro şi a alocat 2,57 miliarde până la sfârşitul lunii septembrie.

Acordul intenţiona să ajute Turcia să găzduiască refugiaţi sirieni. Ankara a fost de acord să-i împiedice pe migranţi să încerce să ajungă în blocul comunitar.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a ameninţat în mod repetat cu "deschiderea porţilor" şi că va permite sirienilor să părăsească Turcia pentru Europa, declarând că Ankara nu mai poate suporta povara găzduirii mai multor refugiaţi.

Turcia afirmă că găzduieşte cea mai mare populaţie de refugiaţi din lume, peste 4 milioane, dintre care 3,6 milioane sunt din Siria sfâşiată de război.

Koumoutsakos a avertizat luna trecută în legătură cu ritmul tot mai mare de sosiri de migranţi din Turcia în Grecia, citând insulele greceşti supraaglomerate.

Mulţi migranţi încearcă să folosească o rută de pe ţărmurile Mării Egee din Turcia către insulele greceşti ca poartă de intrare în Europa.

Guvernul grec a anunţat luni că are planuri să returneze 10.000 de migranţi în Turcia până la sfârşitul anului 2020. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vom aplauda intr-un viitor apropiat cand vor fi trimisi hotii,talharii,curvele din tarile si orasele din,UE.
1
0
Bravo grecilor, dati inapoi toti migrantii. Europa nu are nevoie de ei.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614