REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Întâlnire istorică la CNAPM: „10.000 de lucrători portuari să aibă o viaţă din ce în ce mai bună”

Întâlnire istorică la CNAPM: „10.000 de lucrători portuari să aibă o viaţă din ce în ce mai bună”

Replica API 8 februarie 2018 | 00:00 273

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța a organizat la sediul său, miercuri, 7 februarie, o întâlnire de lucru alături de reprezentanții autorităților locale și organizațiile reprezentative pentru, stabilirea unui plan de acțiuni comun pentru definirea strategiei navale propusă de administrațiile portuare și de căi navigabile interioare în bugetele de venituri și cheltuieli pe anul 2018. Este pentru prima oară când se organizează o astfel de întâlnire, având la aceeași masă rotundă toți factorii implicați în dezvoltarea portuală.

„Este prima întâlnire aplicată pentru ceea ce dorim să obținem pentru sectorul naval de transport pe termen scurt, mediu și lung, în colaborare cu organizațiile operatorilor portuari”, a punctat Dan Tivilichi, directorul general al APMC.

Evenimentul s-a bucurat și de prezența secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Minea, dar și de prezența lui Decebal Făgădău, primarul Constanței.

„Dacă în urmă cu câțiva ani orice vizită în Port era întâmpinată de neînțelegeri, de probleme punctuale care erau ancorate strict într-un teritoriu închis, iată că astăzi avem strategia navală, de care Constanța este dependentă și vă asigur că municipalitatea își dorește să includă în liniile strategice acest sector și dacă am făcut această paralelă, vă relatez o întâlnire de ieri, când a venit domnul director Tivilichi cu Eduard Patrichi și ne-au surprins într-o întâlnire de lucru cu Banca Mondială. Au venit la fix, pentru că tocmai dezbăteam o suprapunere a tuturor planurilor urbanistice zonale sau geneerale, să identificăm suprafețe mari pentru parcuri industriale sau alte posibile dezvoltări de infrastructură”, a zis Decebal Făgădău.

„Un cadru extrem de călduros, în care dezbatem legislația specifică și proiectele pe care APMC le are în desfășurare. Doar în acest fel, pe calea dialogului, vom putea găsi cele mai bune soluții astfel încât operatorii portuari să își desfășoare activitatea în bune condiții, să obțină profit, să poată plăti taxe și impozite domnului primar, iar noi, ministerul, ca organ central, să putem cunoaște realitățile să putem oferi politici în transportul naval care să corespundă nevoilor lor. În definitiv, rolul nostru este de a asigura condiții legale, specifice mediului de transport naval, astfel încât 10.000 de lucrători portuari, o forță extrem de importantă, împreună cu familiile lor, să aibă o viață din ce în ce mai bună.

Nimic nu este mai prețios decât viața și familia angajaților. Avem la această masă oameni implicați în business, în administația centrală și locală, astfel încât să avem rezultate tot mai bune în acest segment al economiei naționale. Să nu avem nici o reținere în a ne spune părerile, pentru că doar așa vom avea o soluție benefică pentru ambele părți”, a punctat Ionel Minea, în debutul întâlnirii de lucru.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218