REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Întâlnire militară importantă la Cotroceni: Klaus Iohannis l-a primit pe șeful armatei SUA în Europa

Întâlnire militară importantă la Cotroceni: Klaus Iohannis l-a primit pe șeful armatei SUA în Europa

Replica API 4 septembrie 2020 | 18:51 1182

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit vineri, la Palatul Cotroceni, pe Comandantul Suprem al Forțelor Aliate în Europa (SACEUR) și Comandant al Forțelor SUA în Europa, generalul Tod D. Wolters, aflat în vizită în România.

Klaus Iohannis, Tod D. Wolters

Sursa foto: presidency.ro

Discuțiile s-au axat pe subiectele de actualitate aflate pe agenda Alianței Nord-Atlantice, context în care Președintele României a prezentat perspectiva națională privind continuarea procesului de adaptare a NATO la provocările mediului de securitate actual.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că România continuă să fie un aliat ferm angajat în procesele aflate în derulare în cadrul NATO, accentuând implicarea activă a țării noastre în consolidarea posturii de descurajare și apărare a NATO pe Flancul Estic, în special în regiunea Mării Negre. În context, Președintele României a susținut necesitatea unei abordări adecvate a Alianței pentru consolidarea securității în această zonă, scrie stiripesurse.ro.

De asemenea, Președintele Klaus Iohannis a reiterat angajamentul țării noastre de a participa la operațiile și misiunile Alianței și de a continua să aloce 2% din PIB pentru Apărare, asigurând predictibilitate și consistență eforturilor naționale de modernizare a forțelor armate, precum și plusvaloare participării României la inițiativele și misiunile NATO.

Președintele României a evidențiat soliditatea Parteneriatului Strategic dintre țara noastră și SUA, în special pe dimensiunea de apărare, încurajând intensificarea cooperării la nivelul forțelor armate române și americane, atât în proiecte bilaterale, cât și în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

Comandantul Suprem al Forțelor Aliate în Europa și Comandant al Forțelor SUA în Europa, generalul Tod D. Wolters, a evidențiat prioritățile avute în vedere la nivelul NATO în perioada următoare, inclusiv cele care derivă din punerea în aplicare a noii Strategii Militare a NATO în contextul posturii aliate de descurajare și apărare.

Generalul Tod D. Wolters a apreciat în mod deosebit participarea activă și consistentă a României în cadrul inițiativelor, operațiilor și misiunilor Alianței Nord-Atlantice, evidențiind nivelul înalt de profesionalism al militarilor români din teatrele de operații din Afganistan și Balcanii de Vest și din structurile de comandă ale NATO.

La finalul întrevederii, Președintele României l-a decorat pe generalul Tod D. Wolters cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofițer, cu însemn pentru militari, de pace, în semn de înaltă apreciere pentru sprijinul acordat României de către Comandamentul Suprem al Forțelor Aliate în Europa, a angajamentului real pentru întărirea cooperării în cadrul NATO, precum și pentru implicarea în definirea provocărilor viitoare ale mediului de securitate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nero, ce doresti tu romaniei sa se intample tie si familiei tale.la fel si celor care iti dau like.
4
2
Sa va iau mastile-n baston !
2
2
Nu stiu de ce vin cei din vest in acest teritoriu spurcat, plin de hoti si coorve numit romania. Moarte natiunii romane si copiilor lor, sa ma fac pe mormintele iobagilor soldati romani morti, mucani jegosi.
3
4
Roman si sa ceara sa i se ia si lu asta salariul si pensia.
3
3
A mai disparut vreo fata la Caracal? sau mai vor niste copii de traficat pentru organe sau pedofilie si au nevoie ca ficusul sa traduca!
7
4
Seful a venit sa vada sclavul tantalau.
6
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367