REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.2° Constanța Vin., 19 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6795
32.2° Constanța Vineri, 19 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6795
 

Întâlnirea ministrului apărării naționale cu șefii promoției „General Constantin Christescu 100”

Întâlnirea ministrului apărării naționale cu șefii promoției „General Constantin Christescu 100”

Mariana MURAT 18 septembrie 2023 | 16:39 570

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit luni, 18 septembrie, la sediul MApN, cu șefii Promoției 2023 „General Constantin Christescu 100” pentru a-i felicita pentru rezultatele obținute în procesul de învățământ și pentru a discuta lucruri legate de cariera militară aleasă.

intalnirea ministrului apararii nationale cu sefii promotiei „General Constantin Christescu 100”

„Știu că sunteți nerăbdători să demonstrați că sunteți cei mai buni dintre cei buni și sunt convins că veți face față cerințelor specifice funcțiilor pe care ați fost repartizați. Păstrați acest entuziasm și această atitudine pozitivă cât mai mult, pentru că doar țelurile îndrăznețe duc spre realizări importante! Titlul de “șef de promoție” va fi mult mai mult decât un element de mândrie. Va pune multă responsabilitate pe umerii dumneavoastră și vor fi așteptări pe măsură”, a spus ministrul apărării naționale. 

Ministrul Tîlvăr a apreciat faptul că cei mai mulți dintre tinerii prezenți fac parte dintr-o generație care folosește tehnologia digitală de la o vârstă fragedă. „De aceea nu am nicio îndoială că vă veți descurca foarte bine în gestionarea patrimoniului tehnologic al Armatei României intrat recent în dotare sau de care vom beneficia în anii următori”, a spus ministrul apărării naționale.

De asemenea, Angel Tîlvăr a apreciat că de aproape șase ani se derulează cel mai amplu și mai ambițios program de dotare cu tehnică modernă din istoria Armatei. „Dar niciun echipament, oricât de sofisticat ar fi, nu poate performa fără oameni bine pregătiți. Armata României, pe care ne-o dorim mai capabilă și mai puternică, are nevoie nu doar de tehnologie nouă, ci și de militari foarte bine pregătiți și motivați pentru provocările viitorului mediu de securitate. Iar dumneavoastră sunteți cei mai buni dintre cei buni!”, a spus ministrul.

Referindu-se la războiul din Ucraina, Angel Tilvar a declarat că acesta generează crize pe multiple paliere, care au ecou în regiunea noastră și în lume, în prezent și chiar pe termen mediu și lung. „Sistemul de educație militară va trebui să învețe din această gravă amenințare de securitate, formând specialiști și lideri pregătiți să înfrunte, cu succes, provocările actuale și viitoare”, a concluzionat ministrul apărării naționale.

     Promoția 2023 cuprinde 2.007 absolvenți ai tuturor instituțiilor militare de învățământ ale MapN, dintre care 990 ofițeri, 493 maiștri militari și 524 subofițeri, iar șefi de promoție au fost declarați 84 de militari, care au absolvit cu media cea mai mare diferitele programe de studii ale instituțiilor de învățământ militar liceal, postliceal și superior.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712