REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Întâlnirea Rajoy-Ponta, în presa spaniolă: Se deschid porţile unor noi investiţii spaniole în România

Întâlnirea Rajoy-Ponta, în presa spaniolă: Se deschid porţile unor noi investiţii spaniole în România

Replica API 24 iulie 2013 | 00:00 146

Spania şi România sunt parteneri strategici şi au decis intensificarea contactelor bilaterale în toate domeniile, în special în economie. Premierii celor două ţări au discutat şi despre integrarea comunităţii româneşti, iar Mariano Rajoy a anunţat, în cadrul întâlnirii cu premierul român, că va veni în parlament pentru a da explicaţii cu privire la presupusa finanţare ilegală a Partidului Popular, după cum consemnează marţi presa spaniolă. Mariano Rajoy şi Victor Ponta deschid porţile pentru noi investiţii spaniole în România, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres. Şeful executivului spaniol, Mariano Rajoy, şi premierul român, Vctor Ponta, au anunţat că sunt posibile noi şi importante investiţii ale companiilor spaniole în România, în sectoare precum infrastructurile, în care se cunoaşte experienţa extinsă a acestora.

Europa Press constată că, la Madrid, Rajoy i-a oferit premierului român experienţa companiilor spaniole. El i-a transmis lui Ponta interesul manifestat de acestea pentru dezvoltarea de proiecte în România şi a subliniat experienţa şi competenţa de care au dat dovadă în alte ţări în care acestea au obţinut contracte publice. Rajoy a mai spus că nu i-a cerut nicio garanţie lui Ponta, ci că s-a limitat la a-i arăta omologului român că firmele spaniole au demonstrat deja că sunt la înălţimea situaţiei atunci când s-au ocupat de proiecte - în special în infrastructură şi energie. Premierul român a declarat într-un interviu pentru postul public de televiziune din Spania că România se va transforma într-o ţară competitivă şi că Europa de est este un motor important pentru Uniunea Europeană. În cadrul primei vizite oficiale efectuate în Spania, Ponta a dat asigurări că ţara sa va garanta siguranţa juridică a investitorilor şi că orice investiţie va fi binevenită în România, mai arată sursa citată. Regele l-a primit la Palatul Zarzuela pe premierul României, Victor Ponta, în cadrul vizitei oficiale a acestuia în Spania, transmite EFE. Agenţia spaniolă de presă a precizat că, înainte de reuniunea cu uşile închise, monarhul l-a salutat pe invitatul său la Palatul Zarzuela, iar cei doi au pozat în faţa presei.

Ignacio Gonzalez, şeful executivului regional al Comunităţii Madrid, consolidează legăturile Madridului cu România, subliniind 'marile oportunităţi comerciale', constată Europa Press. Aceasta transmite că în informaţiile furnizate de guvernul regional madrilen se aminteşte de faptul că există deja o strânsă colaborare între Camera de comerţ şi industrie din Madrid şi Camera de comerţ şi industrie din Bucureşti. În plus, sursa citată aminteşte că românii formează un colectiv ce reprezintă 22% din populaţia străinilor care locuiesc în regiune şi sunt cei mai numeroşi între aceştia. Premierul României mulţumeşte Spaniei pentru că nu i-a discriminat şi nici denigrat pe imigranţii români, mai arată agenţia de presă Europa Press. Victor Ponta a adresat mulţumiri guvernului şi poporului spaniol pentru exemplul de integrare de care au dat dovadă cu imigranţii din România, faţă de care nu a existat discriminare sau denigrare, aşa cum a apărut din păcate în alte ţări. Europa divizată va continua să piardă, a declarat Victor Ponta în cadrul unui interviu pentru EFE. Premierul României a susţinut faptul că în cadrul UE este nevoie de o schimbare de mentalitate, care să evite greşeala de a împărţi ţările între cele din nord şi cele din sud.

Sursa:RTV.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102