REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

„Întâlnirile Petersburgheze” ajung şi la Constanţa

„Întâlnirile Petersburgheze” ajung şi la Constanţa

Replica API 16 iunie 2016 | 00:36 250

Comitetul de Relaţii Externe din Sankt-Petersburg, în colaborare cu Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură, Consulatul General al Rusiei din Constanţa şi Comunitatea ruşilor-lipoveni din România organizează „întâlnirile Petersburgheze” în Bucureşti şi Constanţa, în perioada 21-25 iunie.

Evenimentele se vor desfăşura în sala de proiecţii a Muzeului Ţăranului Român, la Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură din Bucureşti, precum şi în sala de proiecţii a Muzeului de Artă din oraşul Constanţa şi la Casa de Cultură. Evenimentele vor cuprinde proiecţii de film de lung metraj din studioul „Lenfilm”, reprezentaţia solistei Tatiana G. Pavlovskaia al Teatrului Mariinsky, expoziţie în aer liber „Necunoscutul Petersburg”, expoziţie holografică „Pe jos prin Capitala nordică”, master-class de arte şi meserii „Suveniruri ruseşti”, o întâlnire de creaţie cu cei care învaţă limba rusă „Slang în societatea rusă contemporană”, întâlnire-prelegere despre cultura contemporană, istoria şi literatura Rusiei.

Pe 21 iunie, la ora 18, va avea loc deschiderea festivalului filmului petersburghez al studioului „Lenfilm”. Proiecţia filmului „Steaua captivantei fericiri” se va realiza la Muzeul Ţăranului Român. Festivalul se va desfăşura până pe 23 iunie.

La 19:30 este programată reprezentaţia solistei Teatrului Marinskii, T.G. Pavlovskaia la Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură. Pe 22 iunie, la ora 16, oamenii sunt aşteptaţi să participe la lecţia deschisă de limbă rusă „Slang în societatea rusă contemporană”.

Directorul Centrului va citi studii de literatură pentru copii ale Institutului de Literatură Rusă din cadrul Academiei Ruse de Ştiinţă (Casa lui Pushkin) V.Golovin, iar la ora 17 se va organiza o mini-expoziţie de artă meşteşugărească şi un masterclass pentru toţi doritorii, în cadrul căruia îşi vor putea realiza propriul suvenir rus.

La ora 18 va avea loc o lecție deschisă privind istoria și contemporaneitatea Rusiei, despre cultura modernă, despre scriitorii moderni.

Pe data de 23 iunie, la ora 17:00, va avea loc deschiderea Întâlnirilor Petersburgheze la Constanța, la sediul Muzeului de Artă, reprezentația solistei Teatrului Marinskii, T.G. Pavlovskaia. Pe 24, la ora 11:00, va avea loc deschiderea lecției de istorie și contemporaneitate a Rusiei, despre cultură și scriitorii moderni.

La ora 12:30, va fi organizată lecția deschisă de limbă rusă ”Slang în societatea rusă contemporană”, la 17:00, și constănțenii vor avea parte de o mini-expozițe de artă meșteșugărească, un masterclass pentru toți doritorii, în cadrul căruie constănțenii își vor putea confecționa propriile suveniruri rus, iar la 19:00 se va deschide festivalul studioului ”Lenfilm” – proiecția filmului ”Steaua captivantei fericiri”.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218