REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Inteligența artificială, în dezbaterea elevilor de la Liceul Teoretic „Ovidius”

Inteligența artificială, în dezbaterea elevilor de la Liceul Teoretic „Ovidius”

Replica API 19 martie 2019 | 00:00 362

Sâmbătă, 16 martie a.c., s-a desfășurat la Liceul Teoretic ”Ovidius” a doua ediție a Young Citizens Conferences (Conferința Tinerilor Cetățeni), cu tema Inteligența artificială. Activitatea face parte din programul Milset și are drept scop dezbaterea unor probleme legate de impactul inteligenței artificiale în activitățile umane, avantaje și dezavantaje ale utilizării acesteia.

Conferința a fost organizată de Liceul Teoretic ”Ovidius” (membru fondator al Milset România) în colaborare cu Universitatea Ovidius Constanța și Universitatea Maritimă Constanța. Au fost invitați prof. univ. dr. Mihai Gîrțu, prorectorul Universității Ovidius, conf. univ. dr. Mihaela Hnatiuc de la Universitatea Maritimă Constanța, prof. univ. dr. Dan Milici de la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava și prof. Victor Șutac de la Colegiul ”Petru Rareș” din Suceava, președintele asociației științifice Cygnus.

La conferință au participat peste 70 de elevi și studenți. Lucrările s-au desfășurat pe două secțiuni (Inteligența artificială și relațiile interumane și Importanța inteligenței artificiale în cercetare și tehnologie). Dezbaterile au fost interesante, participanții au expus diferite puncte de vedere în legătură cu temele în dezbatere.

Milset este o organizație internațională, înființată în 1984, în Canada și are filiale în toată lumea. Scopul acestei organizații este stimularea preocupărilor tinerilor pentru știință și tehnologie, pentru artă. De asemenea, implică tinerii în analiza și dezbaterea unor probleme care țin de relații sociale și viitorul umanității.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218