REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

INTERCEPTĂRI în cazul unui individ care a bătut două persoane. A sunat la 112 şi a reclamat fapta!

INTERCEPTĂRI în cazul unui individ care a bătut două persoane. A sunat la 112 şi a reclamat fapta!

Replica API 31 iulie 2017 | 00:00 423

12 ani de puşcărie

12 ani de puşcărie

Prima instanţă l-a condamnat la 15 ani de închisoare , iar la apel pedeapsa i-a scăzut la 12. Este vorba despre Nicolae Ploaie, care a bătut doi oameni într-un imobil din zona Gării. Apoi, le-a furat telefoanele şi a plecat. La Gară a sunat la 112 şi a sesizat organele că două persoane sunt agresate în zonă, dându-şi un nume fals. Au urmat interceptări şi individul a fost prins pe lângă Braşov. Detalii surprinzătoare au ieşit la iveală prin intermediul rechizitoriului procurorilor.

Decizia a rămas definitivă la Curtea de Apel Constanţa, în mai 2016, Nicolae Ploaie fiind introdus în Penitenciarul Poarta Albă pentru a ispăşi pedeapsa de 12 ani. La una dintre şedinţele de judecată, procurorii au arătat că, prin intermediul 112, un apel de la un telefon public situat în zona Gării CFR Constanţa, de la o persoană care s-a recomandat a fi D.A., care a anunţat că într-o clădire dezafectată situată în municipiu se află două persoane de sex bărbătesc pe care le-ar fi bătut. În urma apelului telefonic, la faţa locului s-au deplasat lucrătorii de poliţie din cadrul Secţiei 3 Poliţie, care au găsit la etajul I al clădirii, una din persoanele vătămate, respectiv Gabriel Tudor, care prezenta la nivelul capului şi al membrelor mai multe urme de lovituri şi sânge.

În momentul depistării, Gabriel Tudor a declarat că ar fi fost bătută de un individ zis „A” despre care ştie că este o persoană fără adăpost. De asemenea, a declarat că în clădire se mai află o persoană de sex bărbătesc care a fost bătută. După verificări suplimentare lucrătorii de poliţie au depistat la etajul III al clădirii o altă persoana vătămată, respectiv Mihai Florin Mihai. Potrivit rolii.ro, întrucât starea acesteia era destul de gravă, lucrătorii de poliţie au solicitat prezenţa ambulanţei, la faţa locului sosind două autospeciale, care au transportat cele două persoane vătămate la Spitalul Judeţean. Prin ordonanţa Poliţiei Municipiului Constanţa din data de 21.02.2015 s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză.

După efectuarea constatării medico - legale preliminare s-a constatat că persoana vătămată Mihai Florin a suferit multiple leziuni care i-au pus viaţa în primejdie, motiv pentru care la data de 23.02.2015 s-a dispus sesizarea Inspectoratului Judeţean de Poliţie - Serviciul Investigaţii Criminale, care la rândul său, la aceeaşi dată, şi-a declinat competenţa în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor.

La data de 23.02.2015 procurorul de caz şi lucrătorii de poliţie judiciară delegaţi în cauză, s-au deplasat la sediul spitalului pentru audierea lui Mihai Florin, constatându-se că aceasta nu poate oferi detalii cu privire la agresor, însă a menţionat faptul că, după momentul atacului, i-a dispărut un telefon mobil în care avea inserată o cartelă telefonică. A relatat că, atunci când a încercat să apeleze propriul număr de telefon de pe un aparat telefonic pus la dispoziţie de un coleg de cameră din spital, i se respingea apelul de către persoana care în acel moment era în posesia telefonului.

A fost autorizată interceptarea telefonului! Suspectul a fost prins

Astfel, s-a dispus autorizarea a măsurii de supraveghere tehnică, constând în interceptarea, înregistrarea şi localizarea comunicărilor telefonice. Urmare a activităţii de supraveghere tehnică desfăşurată a rezultat că cel care se afla în posesia postului telefonic supus monitorizării era inculpatul Nicolae Ploaie, localizarea sa fiind în apropiere de Braşov.

Revenind la persoanele vătămate, Gabriel Tudor a declarat că în noaptea de 20/21 februarie 2015 a fost trezit brusc în timp ce dormea în clădirea dezafectată a fostei fabrici de covoare situată, așa încât nu a putut să realizeze în acel moment cine este persoana care îl atacă. A mai precizat că de multe ori, în acea clădire împreună cu persoana vătămată Mihai Florin mai venea să doarmă un individ zis Nicolae din Brașov, cu care au avut în urmă cu circa trei săptămâni o altercație cauzată de faptul că Nicolae a pretins că i s-a furat telefonul mobil.

La data de 26 februarie 2015 lucrătorii de poliție judiciară delegați în cauză l-au localizat pe inculpat la adresa numiților V. A. și V. C., din localitatea Bod, satul Colonia Bod, Brașov, se mai arată în datele procurorilor publicate pe rolii.ro. Cu ocazia audierii inculpatului, acesta a recunoscut în parte săvârșirea infracțiunii de care este învinuit, precizând că în seara datei de 20.02.2015 în timp ce dormea la etajul 4, al halei dezafectate a fostei fabrici de covoare, a fost trezit deoarece era târât cu tot cu saltea de persoanele vătămate.

El a declarat că în acele condiții s-a rostogolit de pe saltea și le-a aplicat mai multe lovituri persoanelor vătămate cu un par. Când a observat că cei doi sunt în stare de inconștiență, supărat pe faptul că aceștia i-ar fi sustras în opinia lui telefonul mobil cu câteva săptămâni în urmă, le-a luat la rândul său telefoanele mobile, după care a părăsit clădirea, îndreptându-se spre gara din Constanța. În sediul gării, a sunat de la un telefon public la serviciul 112 și s-a recomandat drept D. A., anunțând că persoanele vătămate au fost bătute. După această acțiune s-a urcat în tren, spre Brașov, cu ora de plecare 5.25. Pe drum a vândut un telefon și cartela de la celălalt telefon unui individ care i-a oferit 30 de lei în schimb.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mizeriilor
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920