REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

INTERESANT: prima reacție a grecilor de la OTE referitor la plecarea Telekom din România

INTERESANT: prima reacție a grecilor de la OTE referitor la plecarea Telekom din România

Replica API 22 mai 2019 | 00:00 160

Grupul OTE din Grecia, care deține 54,01% din Telekom România, susține că „nu cometează speculațiile” despre posibile discuții avansate privind vânzarea participației din România, informează în exclusivitate financialintelligence.ro. În ianuarie, OTE a negat că e în discuții de vânzare, conform stiripesurse.ro.

Surse din piață au precizat sursei citate că Telekom se pregătește să părăsească România. De asemenea, gsp.ro a scris că „Telekom se retrage cu totul din România”.

Poziția OTE Group este acum diferită de cea avută, în ianuarie, când în piață au fost zvonuri similare. Atunci, oficialii companiei au transmis că Grupul OTE, în calitate de acționar direct al Telekom România, nu a intrat în negocieri cu o terță parte, la întrebarea dacă există negocieri pentru vânzarea companiei din România.

Kostas Kanakaris, Media Relations Senior Manager, ΟΤΕ Group Corporate Communications, transmitea atunci că: „În ceea ce privește întrebările dumneavoastră cu privire la Telekom România, Grupul OTE, în calitate de acționar direct, nu a intrat în negocieri cu o terță parte.

Grupul OTE reevaluează constant toate activele sale, pe baza priorităților strategice și a obiectivelor sale de afaceri, și evaluează oportunitățile de piață pentru a crea valoare pentru acționarii săi, pentru a asigura sustenabilitatea și pentru a avansa interesele grupului și a angajaților acestuia. Așa cum este practica noastră obișnuită, vom notifica autoritățile și publicul dacă și când avem ceva de anunțat”.

Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) este deţinută de grupul elen OTE (54,01% din acţiuni) şi de statul roman, prin Ministerul Comunicaţiilor (45,99% din actiuni). Acționarul majoritar al OTE este grupul german Deutsche Telekom, care deţine 40% din acţiunile grupului elen.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614