REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Interlopi din clanul Raim, săltaţi de DNA pentru şantaj: doi au fost reţinuţi

Interlopi din clanul Raim, săltaţi de DNA pentru şantaj: doi au fost reţinuţi

Replica API 21 februarie 2014 | 00:00 429

Percheziţii la Mangalia

Percheziţii la Mangalia

Clanul Raim din Mangalia a fost "călcat", din nou, de oamenii legii, mai multe percheziţii domiciliare având loc în data de 20 februarie. Vizaţi au fost Iuzeir Raim şi Suliman Iusein Sinan, acuzaţi de şantaj. La mijloc ar fi vorba de o sumă de bani, 33.000 de euro, pe care Raim trebuia să-i achite unei persoane, ca răsplată pentru un serviciu. Numai că i-a dat doar parte din bani, după care a trecut la şantaj şi ameninţări, tocmai pentru a scăpa de a achita suma integrală. De asemenea, menţionăm că acest clan nu este pentru prima dată în vizorul oamenilor legii.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Iuzeir Raim (în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile concurente de înşelăciune şi şantaj) şi Suliman Iusein Sinan (în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la şantaj). Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale a rezultat că, în luna martie a anului 2012, în urma vânzării unui imobil situat în Portul Turistic Mangalia, inculpatul Iuzeir Raim a promis că va achita unei persoane vătămate suma de 33.000 reprezentând contravaloarea unui autoturism marca Mercedes. Această sumă de bani reprezenta o parte a prestaţiei promise de inculpat în schimbul imobilului dobândit de la partea vătămată. Inculpatul nu a achitat însă, către partea vătămată, decât suma de 13.000 euro, iar ulterior, la începutul lunii noiembrie 2013, ajutat de Suliman Iusein Sinan şi de o altă persoană, a exercitat ameninţări cu acte de violenţă asupra persoanei vătămate. Scopul acestora era de a determina persona vătămată să renunţe la încercarea de a recupera de la inculpatul Iuzeir Raim, pe căi legale, restanţa de 20.000 euro. Celor doi li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, au precizat procurorii DNA.

Iusein Sinan, către presă: "Vedeţi cum o căutaţi? Vedeţi?"

La data de 20 februarie 2014, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpaţilor lor pentru 24 de ore. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea I.P.J. Constanţa - Serviciul de Investigaţii Criminale. "Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", au spus procurorii DNA. Deranjat de prezenţa presei în faţa sediului DNA, Suliman Iusein Sinan nu a ezitat să strige: "Vedeţi cum o căutaţi? Vedeţi?". Menţionăm că membrii clanului Raim sunt cunoştinţe mai vechi ale oamenilor legii, percheziţii având loc şi în trecut.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614