REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Interlopi din Mangalia, arestaţi după un scandal în care victimele i-au pus pe fugă cu farfurii

Interlopi din Mangalia, arestaţi după un scandal în care victimele i-au pus pe fugă cu farfurii

Replica API 31 octombrie 2011 | 00:00 1599

"Băieţii" lui Raim, băgaţi la răcoare de procurorii din Constanţa

"Băieţii" lui Raim, băgaţi la răcoare de procurorii din Constanţa

Magistraţii Tribunalului Constanţa au admis propunerea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă faţă de inculpaţii Dumitru Albotă, Iusein Sinan Suliman, Onasis Ismail, Ion Dacian Roşca şi Erol Omer, toţi din Mangalia, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor, violare de domiciliu, lovire sau alte violenţe şi de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Probatoriul administrat relevă că în seara zilei de 25 octombrie 2011, în jurul orelor 19:00, împreună cu alţi participanţi încă neidentificaţi, cei cinci au coborât din mai multe autovehicule, înarmaţi cu diferite arme albe, pentru a căuta un adversar de-al lor cu intenţia de a-l agresa, în condiţiile în care primul dintre inculpaţi avea un conflict cu acesta de câteva zile şi îl tot suna şi îi cerea să se întâlnească ca să se bată reciproc. După ce au coborât din autoturisme, în timp ce unii au aşteptat pe stradă în apropiere, secondându-i pe lideri, Dumitru Albotă şi Iusein Sinan Suliman (cunoscuţi ca "locotenenţii" lui Mustafa Raim) au pătruns fără drept în curtea locuinţei tatălui celui vizat pentru a fi bătut, din cartierul "Colonişti", zona "La barăci" din municipiul Mangalia. Acolo, Albotă l-a lovit de două ori cu un obiect dur în zona capului pe minorul I.E.M., în vârstă de 12 ani, atunci când acesta striga să îşi avertizeze rudele, provocându-i o fractură craniană înfundată şi hemoragie, care i-au pus viaţa în primejdie. În continuare, Dumitru Albotă şi Iusein Sinan Suliman l-au lovit cu diferite obiecte dure pe tatăl persoanei căutate, provocându-i leziuni corporale vindecabile în 8-9 zile de îngrijiri medicale, aşa încât şi acesta a ripostat pentru a-i izgoni din curtea sa. La ţipetele îngrozite ale femeilor din locuinţă, care au început să arunce cu farfurii şi alte obiecte casnice spre grupul de agresori, toţi locuitorii cartierului "Colonişti" au ieşit pentru a-şi ajuta vecinii, aruncând cu pietre spre maşinile grupului de agresori, care încercau să fugă, ocazie cu care a şi fost distrus un autovehicul, care se defectase şi nu mai putea fi pornit. Cei cinci au fost prezentaţi, sâmbătă, judecătorilor, aceştia dispunând arestarea preventivă a acestora. Pedeapsa prevăzută de lege pentru tentativă la omor este închisoarea de la 5 la 10 ani, pentru violare de domiciliu închisoare de la 3 la 10 ani, pentru lovire sau alte violenţe închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă şi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, închisoare de la 1 la 5 ani. După aceste arestări, urmează, potrivit surselor noastre, şi altele, tot din sudul litoralului.

Pescaru: "Visez noaptea că împuşc infractorii. Dar nu îi împuşc, că nu vreau să merg la puşcărie din cauza lor"

Nicolae Pescaru, şeful Poliţiei Mangalia, se declară mulţumit de colaborarea cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi faptul că mai mulţi scandalagii din sudul litoralului au primit mandate de arestare pentru 29 de zile. "Ne străduim cu dosarele respectivilor de ani de zile. Au 5 dosare. Acum au fost arestaţi pentru ultimul, pe care din luna mai ne chinuiam să îl rezolvăm. Din păcate, ne-au fost refuzate până acum arestările. De aceea am cerut ajutor la Constanţa, pentru că nu vroiam să spună lumea că nu facem nimic. Noi facem dosare, dar nu noi dăm mandatele de arestare, ci procurorii, a spus Pescaru". El a mai comentat: "Visez noaptea că împuşc infractorii, dar nu şi împuşc, că nu vreau să merg la puşcărie din cauza lor".

Daniel ALBU, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218