REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Interlopii din clanul Săceanu, înfundați! Cine i-ar fi turnat

Interlopii din clanul Săceanu, înfundați! Cine i-ar fi turnat

Replica API 17 martie 2018 | 07:00 2296

Zona Palatului de Justiţie din Constanţa a fost împânzită de forţe de ordine, vineri, când mai mulţi membri ai clanului SĂCEANU din Constanţa au fost duşi în faţa judecătorilor, cu propunere de arestare. În aceeaşi zonă au apărut, în scurt timp, şi apropiaţi ai celor care urmau să fie propuşi pentru arestare, rude şi prieteni, pentru a le face galerie, în semn de susţinere. Pentru a totul să nu se transforme într-un scandal, la faţa locului au fost mobilizaţi luptători SAS, jandarmi de la Brigada Mobilă Tomis şi alte forţe de ordine, gata să intervină. Nu a fost cazul, întrucât cei „de pe margine” au dat dovadă de „înţelegere” sau, mai degrabă nu au avut cu cine să se încaiere.

Această scenă a fost continuarea percheziţiilor de joi, 15 martie, făcute în Constanţa şi în Bucureşti, acţiuni în urma cărora au fost reţinute şase persoane: Giuniet Suliman, Elvis Iaşar, Bechir Iaşar, Ion Iancu, Adrian Marcu şi Nicolae Cosmin Luca. Nu a fost vorba despre vreun scandal violent, aşa cum s-ar crede, mai degrabă unul „financiar”. Toţi aceştia sunt acuzaţi pentru comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune, şantaj, cămătărie şi alte fapte din aceeaşi sferă infracţională. De remarcat că una dintre persoanele vătămate din acest dosar este interlopul constănţean Sarafu Stila, care s-a constituit parte civilă cu suma de 200 mii euro. De remarcat că nici Stila nu a fost o uşă de biserică, fiind implicat în mai multe scandaluri cu membrii unor grupări adverse, scandaluri care au avut loc inclusiv în incinta Spitalului Judeţean.

Iată ce spune DNA Constanţa, într-un comunicat:

„În perioada anilor 2014 - 2017, cei șase inculpați au constituit un grup infracțional organizat la care au aderat ulterior și alte persoane, în scopul comiterii unor infracțiuni de șantaj, înșelăciune și camătă. Concret, inculpații au exercitat constrângeri asupra unor oameni de afaceri (martori în cauză), pentru a-i determina să le remită sumele de 35.000 euro, 7.000 euro și 2.000 lei. Banii respectivi au fost ceruți în contul unor împrumuturi infime acordate anterior martorilor de către inculpații Suliman Giuniet și Iașar Bechir, la care fuseseră adăugate dobânzi substanțiale, cu scopul obținerii în mod injust a unor foloase materiale.

În același context, inculpatul Iașar Bechir, beneficiind de ajutorul inculpaților Iancu Ion, Marcu Adrian și Luca Nicolae Cosmin, cu ocazia organizării unor jocuri de noroc, a indus în eroare o persoană (Sarafu Stila, n.r.) prin prezentarea ca adevărate a unor fapte mincinoase, aspecte care i-au provocat acesteia pagube patrimoniale în valoare de 200.000 euro. În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane”.

Încurajaţi de galerie

Revenind la scena din faţa Curţii de Apel Constanţa, în momentul în care maşinile Poliţiei i-au adus pe cei şase indivizi cercetaţi în acest dosar, susţinătorii i-au încurajat de pe margine şi le-au adresat cuvinte de îmbărbătare, e drept, în limba turcă, întrucât majoritatea erau membri ai acestei etnii. Unii dintre ei au vrut chiar să vorbească cu noi, reprezentanţii mass-media. „Radu Mazăre a furat orașul și a fugit. Oamenii ăştia au jucat barbut, atât. De ce trebuie arestaţi?”, au fost cuvintele unuia dintre membrii „galeriei”.

Şedinţa privind propunerea de arestare preventivă a durat câteva ore, iar la finalul acesteia s-a decis arestarea celor șase inculpați pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă.

Aşa cum se arată şi în comunicatul DNA, totul a pornit de la împrumuturi cu camătă, şantaj, continuând cu jocuri de noroc de tip „barbut”, dar unele mai „speciale”. În urma percheziţiilor, poliţiştii au confiscat mai multe dispozitive folosite pentru influențarea rezultatelor jocurilor de noroc. Mai exact, persoanele vizate se foloseau de unele mese special concepute de ei pentru jocurile de barbut, mese care aveau montate dedesubt, în locuri ascunse, unele elemente electro-magnetice, acţionate prin telecomandă, pe care le foloseau pentru a determina căderea zarurilor în favoarea lor, respectiv în defavoarea jucătorilor adverşi.

Aceasta ar fi numai unul dintre aspectele reţinute în dosar, însă activitatea infracţională este mai complexă de atât, după cum precizam anterior, incluzând infracţiuni de camătă, șantaj, înșelăciune, influențarea declarațiilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la înșelăciune. În urma percheziţiilor, poliţiştii au mai ridicat şi înscrisuri, două autoturisme de lux, precum și suma de 15.000 de euro.

La acțiune au participat și polițiști specializați în arme, explozivi şi substanţe periculoase, precum și luptători de la acțiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Constanța, Tulcea și Călărași. Aceştia au primit sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și al Direcției de Investigații Criminale, coordonați de un procuror din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Constanța.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La puscarie cu clanul saceanu
1
0
Alexandra fugi de acasa ca m-am saturat eu cat te-am prostit si cati bani ti-am mancat si te-am facut datoare la toate neamurile. Fugi.
0
0
Tigani infecti care trebuie sa plateasca in fata politiei
4
0
Jegurile astea tiganesti trebuie gonite din tara
6
0
Gunoaielor o sa va chinuim in pwla
6
0
Tiganii astia trebuie infundati dar vad ca fac praduieli si scapa. Cn e sugaciu de sedan si fisu? Va zic eu niste sifoane ordinare.
4
0
Gabi grasu a dat bani multi sa ii lege
1
1
Sa ma pis pe voi de ciori
8
0
Sa i o sugeti lu STY
8
0
Game of thrones sezon constanta : 6 ciori contra la un imperiu , restu e vrajeala , sa vina potopu
5
0
imi place sa ma droghez , de la 3lini in sus imi umblu si in cret daca e marfa buna daca nu credeti intrebatio p sotia mea cami cum ma fute cu straponul
4
0
Rbk o sa te violam
1
1
Ioooooo sunt sefuuuuuu
1
0
Interlopii cornetului de inghetata din portului Tomis si Tabacarie .
2
0
La 15 fix ne vedem acolo!
3
2
IA VINO MA FETITZA DRACU TU LA CASA DE CULTURA SINGUR DACA TE TINE PASARICA . VAD CA LA TASTAT VA-TI BAGAT TOTI TATARII DIN LUME. VINO LA 15 FIX IN FATA LA BALADA SI EU TE ASTEPT
1
6
MGM BRAND ANTI CIORI
5
2
Mazare a furat si a smenat toti locuitorii Constantei cu muuult mai mult decat au facut-o astia si ce face acum?
2
2
fortos si ciubo au dato in sifoneala
2
1
Boratzii n-au nici o vina. Pai PSD-ul, stapanul absolut al acestui oras de o gramada de ani, a facut praf totul, numai este centru, si-au batut joc de piata Ovidiu, tot restul orasului este o ruina, ce mai, au furat de-au rupt, pai ai lu' Saceanu ce "este" mai prosti?
3
1
sa faca diferenta intre tigani turci si tatari ..asta e ..incultura
6
0
Madalina Nicolae face pachete pentru Bechir acum cica plange in hohote acasa saracuta
10
0
Asta sunt perusi frate nici macar papagali nu sunt.
8
0
de ce se pune in carca comunitatii turcesti acest articol, kk ti astia sunt tigani imputiti ce au fost botezati cu nume turcesti.... sunt doar niste ciori , nu mai jigniti minoritatea turca , gunoaiele alea vorbeau tiganeste , nu turceste
8
1
Ba ciori borate ale lu Saceanu si Sedan voi trebuie sa fiti inchisi pe viata gunoaielor
15
0
de traia Antonescu, apuca sa curete aceasta tara frumoasa de ciorile infecte si de "turci". aceste ciori si acesti "turci" membri ai Boko Haram, nu merita decat sa le fie starpiti plozii purtatori de infractiuni si plini de duhoarea reziduurilor ecologice ale societatii umane.inca odata MOARTE CIORILOR.
13
0
Ba astia trebuie luati si pusi la munca in cariere sa sparga piatra, asa ii tinem cum mancare si liniste la puscarie, batuti zilnic si dusi sa produca
13
0
Te iubesc Bechir
6
2
Bai cioara spalacita de cand rasa ma tii de cioara infecta changene milet ce esti te autointitulezi turc pai bagamias toata belita in rasa voastra de tigani bulangi vezi bulanule ca noi turcii veritabli radem de rasa voastra de mileti imputiti degeaba incercati sa o dregeti stie lumea ca sunteti tiganoi changenei!
9
1
Sa-l fut in gura pe Antonescu si pe mortii vostrii de prostii dreq ce sunteti! Nu va tine pula sa treceti strada de frica si vorbiti de tigani ! In primul rand aia sunt turci in rasa matii de papagal infect !! Sa-i fut pe toti machedonii in gura de sifonarii dreq si ciobani , mogaldanii dreq , care daca cumpara un suc le plezneste gaoaza in ei!! Huooooo , sa va dau la muie si sa va iau branza in pl si mortii !!
2
14
imi pare rau asta sunt eu Stila Sugaciu am fugit din ciocan in ciocan , ce sa fac da mi a rupt mitu mainile ... am luat si 50k pentru asta ,
6
5
Sa ma pis in gura lu Sedan si Bechir. Tiganilor infecti.
12
0
pa ciprian din centru de linga Dovi chioscul lui Done cind il luoati ca da cu haine contrafacute in mijlocul orasului are camerele pline cu haine de firma contrafacute tot orasul stie cine il tine in brate politisti corupti hai DNA treci la treaba confisca marfa si aresteaza infractorii
9
2
Ofticatilor
1
7
Sa ne cacam pe familia Saceanu si Sedan
20
2
Puscarie cac oe eu
12
1
Sa ne cacam un gura ta bekire. Sa mai iesi in 20 ani
22
4
Ciusca ai mai dat una buna!!!
10
2
NISTE SOARECI AUZI INTERLOPI
27
0
pacat ca nu a mai trait Maresalul Antonescu inca 1 an de zile ca gaza toate ciorile din Romania sau ii deporta in Transnistria. Pacat, mare pacat. sau cine stie, poate o cotropi cine va Romania in viitorul apropiat si va strange toate ciorile intr-un loc ca sa ii faca donatori de organe
36
1
S-a facut o speciala se stie!!!!!! Sedan cu baietiii la puscarieeeee da da da daaaaaaa , s-a dat un jet de sifoneala da da da da 1000 e
24
4
Bai voi nu aveti ce face?? Comentati pe ce?? Din spatele pc telefonului da asa in oras toti suntenti pizde da lasati lumea in pace. Suntem un popor de sifoane si barfitori fiti ma in stare sa aveti o chifla in stomac si dupa comenturi ca ala asa ca ala e asa rusine
7
20
MGM .!!!!!
8
1
MGM. MGM. MGM. MGM. MGM. MGM
8
1
Sugi Pula . Dami numele sate caut
6
6
ciusca stiu cine ia turnat ciusca turnatorul
7
4
Io vam stropit la garda pisavas an gaoaza
9
2
bai Carduri si Bancomate , mai du-ten-n ghioaga mea cu Mangalia ta, aici se vorbeste de oameni grei cacanarule, daca vrei parte..du-te si futete-n cur
8
13
Un cacatel mic si moale. Interlopimea este asa de puternica in Romania, ca politia si toate autoritatile sunt depasite de mult timp. Mai intra la mititica unul doi,dar sutele de mii terorizeaza in continuare tara,impreuna cu mare parte din autoritati ocupate sa-si bata joc tot de cei cinstiti si amarati.
14
2
Daaa cei mai mari interlopi din parcu Tabacarie, mafia cornetului de inghetata..cu vanilie si cacao
31
2
Ii baga la zdup cu negri dotati!. Ar trebui sa stie si astia ce inseamna o "dragoste barbateasca". Ciocane tari le doresc si sapun de casa...
16
3
Frate cati analfabeti si prosti pe "metru patrat"! "Sepie" esti atat de prost incat teledonul meu te-a detectat ca virus!!
14
4
amaaan la loat si pe Bechir a lu Sedan??? il scoate taicutul lui , il lasa asa 29 de zile sa iasa si el interlop de pe arest si dupa aia il rezolva !!! forza GHERASIIIIIIM
11
3
Sedan o sa we futa la puscarie Cana facut numai sifoneli mi as Pula in mortii masii de cap de oaie imputit
13
2
Gabi grasu sa pus pe sedan!!mai urmeaza .....
16
4
Cum dragilor cum cine chiar nu stiti cine ii omul turnatorul.PALAZ este mai dragilor el si sleafta lui de la Cta.
10
4
Luca este nevinovat !!!
5
9
Pentru impotentul de la 05.57 , sa stii ca ma-ta nu s-a plans. Intreab-o de ce merge cracanata! Si daca nu crezi, ia un tub de galbenele si vino sa dam proba. Pentru proba nu iti luam bani. Daca cauti in arborele tau genealogic o sa ai surpriza sa constati ca ai radacini de turco-tatarii. Stii foarte bine ca acolo la voi in Moldavia turci si tatarii au dat mult la giotane! Revenind la speta, stila asta sarmanul era cumva fata mare? Oricum il compatimesc.
14
14
Pe alea Farului sa constituit un Grup Infractional Organizat, clanu de ciori Buruiana Florin zis Flory tiganu ce au aderat acestui grup circa 20-25persoane ce vand si distribuie droguri de toate categoriile, de mare risc,de risc si etnobotanica, pe langa acestea e si camatar si proxenet e multi functional Buruiana, mai nou si Posmag Alexandru din proxenet a dobandit si calitatea de diller de droguri
10
1
De astia am auzit de 20 de ani, eram copil la vremea aia. Abia acum au reusit sa-i lege, la pont ? Da in rest ce ati pazit ? Daca si 5 tigani sunt mai desptepti ca politia romana, e grav.
24
1
ciori obosite
26
0
bai chinezi dementi ce sunteti, voi nu sunt Turci. In primul rand rasa voastra galbena o are prea mica, profitati de romanii astia inculti si treceti voi ca turci in fata lor. 5 cm. asa sunteti recunoscuti pe plan Mondial, sau Trangenderi , sunteti cei mai poponari oameni ai planetei. Nu exista rasa voastra prin nici o parnae in Lume , poate doar gabori sau paznici.
11
11
Hahahaha au intrat capatanile la parnaie
17
4
Aia-s tigani, turci nu prea sunt in Constanta.
25
3
Bekire sa o chemi pe Madalina Nicolae sa iti aduca pachet
25
0
Ma doare inimioara pentru voi fratiorii mei. Cine o sa ii mai sponsorizeze pe colegii politisti? Cum o sa se mai descurce ei?
18
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218