REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

INTERLOPUL ARESTAT în SUA pentru multiple infracțiuni e din CONSTANȚA

INTERLOPUL ARESTAT în SUA pentru multiple infracțiuni e din CONSTANȚA

Replica API 14 iunie 2021 | 23:39 16609

Un constănțean, cunoscut interlop în Brașov, are pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru săvârșirea de infracțiuni informatice și spălare de bani. Cătălin Alexa, căci despre el este vorba, a fost dat în urmărire de Poliția Română.

Sursa foto: bzb.ro

Cătălin Alexa, zis și „Cătă”, născut în municipiul Constanța dar domiciliat în Brașov, se află în lista celor mai căutate persoane din România. Ce a făcut? Ei bine, gruparea infracțională pe care o conducea împreună cu tatăl său, Constantin Alexa, zis „Costi” se ocupa cu falsificarea de carduri şi retrăgea bani de pe teritoriul american, iar unele persoane aduceau în ţară banii, în colete, pe numele membrilor de familie ori al unor persoane de încredere, care cunoşteau provenienţa acestora, ca să-i „spele". Conform surselor, în cursul anului 2019, reţeaua de interlopi condusă de clanul Alexa ar fi reuşit să trimită 15 colete cu aproximativ 145.000 de dolari, sustraşi din bancomatele americane prin falsificarea cardurilor.

Mandat de arestare în lipsă în 2020

Magistraţii Tribunalului Braşov au emis în luna mai a anului 2020 două mandate de arestare în lipsă pe numele lui Cătălin Alexa şi al unui alt bărbat, cercetaţi de DIICOT în dosarul de fraude informatice în care, la începutul anului, au fost arestate mai multe persoane în SUA şi au fost efectuate percheziţii și la Braşov. „Admite propunerea formulată de DIICOT - Serviciul Teritorial Braşov (...), dispune luarea măsurii arestării preventive, în lipsă, faţă de inculpaţii: Alexa Cătălin - sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: «constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice şi de spălarea banilor», «spălarea banilor», complicitate la «acces ilegal la un sistem informatic», complicitate la «efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos", complicitate la «operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice» şi Redenciuc Adrian-Dumitru sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: «aderare la un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice şi de spălarea banilor», «spălarea banilor», pentru o perioadă de 30 de zile, de la data punerii în executare a prezentelor dispoziţii", se arată în soluţia instanţei.

O nouă arestare în 2021

De asemenea, în data de 18 martie 2021 Tribunalul Brașov a emis pe numele lui Cătălin Alexa un mandat de arestare preventivă pe o perioada de 30 zile pentru săvârșirea de infracțiuni informatice și spălare de bani. „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de D.I.I.C.O.T- Serviciul Teritorial Braşov privitor la inculpaţul Alexa Cătălin şi pe cale de consecinţă: În baza art. 202 alin.1 şi 3, art. 223 al 1 lit a şi alin 2, art. 226 Cpp dispune arestarea preventivă a inculpatului Alexa Cătălin – zis „Cătă”, pentru o perioadă de 30 de zile, de la data punerii în executare a prezentelor dispoziţii. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Alexa Cătălin. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, este notat în minuta judecătorească.

Alexa a depus contestație

Zis și făcut. Cătălin Alexa a depus contestație la Curtea de Apel Brașov, însă, nici de această data nu a primit soluția pe care și-ar fi dorit-o. „Respinge contestația ca nefondat. În baza art. 204 Cod procedură penală rap. la art. 223 alin. 1 lit. a, alin. 2 Cod procedură penală respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată de inculpatul Alexa Cătălin împotriva încheierii nr. 38/UP/18.03.2021 din Camera de consiliu, pronunțată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov în dosarul nr. 1244/62/2021, pe care o menţine. Definitivă”, este notat în minută.

Unde este Alexa?

Fiind dat în urmărire de Poliția Română, întrebarea este unde ar putea fi Alexa? Ei bine, cunoscutul interlop este arestat în Statele Unite ale Americii, împreună cu alți membri ai clanului. Clanul acționa atât în Europa cât și în SUA. La sfârşitul lui 2012, Cătălin Alexa a mai fost condamnat pentru şantaj, tâlhărie și clonare de carduri.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt mutat in brasov de 30 de ani frati alexa
0
0
zis strutul nu a fosa dat in urmarire internationala. Oare de ce ?
6
1
Nu imi mai copia stilul de a scrie ca esti previzibil,previzibila
4
2
indrepta ...de spate niciodata ,sunt invatati cu catusele si parnaia !
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218