REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Interlopul Ismail Iaşar, zis Săceanu, A MURIT

Interlopul Ismail Iaşar, zis Săceanu, A MURIT

Replica API 17 februarie 2014 | 00:00 10539

Doliu în Piaţa Chiliei

Doliu în Piaţa Chiliei

Celebrul interlop Ismail Iaşar, cunoscut sub numele de Săceanu, a murit, duminică seara, la Spitalul Judeţean de Urgenţe Constanţa. El era internat de circa două săptămâni în unitatea medicală, sub tratament. Săceanu s-a făcut remarcat în Constanţa şi nu numai încă din anii '80 - '90, când reuşea să-şi adjudece o "felie" din afacerile subterane ale Constanţei.

Cel mai cunoscut clan din Constanţa, coordonat de Săceanu, avea "sediul central" în Piaţa Chiliei, unde Ismail Iaşar şi-a construit o impozantă vilă. În ultimii ani, vârsta, boala şi faptul că nu a reuşit să se adapteze noilor infracţiuni "la modă", l-au făcut pe Săceanu să se retragă din "linia întâi", comentează oamenii legii. "A rămas însă o legendă, avea peste 60 de ani, şi poza în chip de mediator, în sensul că, dacă Poliţia îi solicita să colaboreze, se implica în aplanarea unor scandaluri", au mai spus surse din rândul oamenilor legii. "Nu mai făcea afacerile de altă dată, nu mai trimitea băieţii din Piaţa Chiliei să se răfuiască pentru aşa-zise teritorii de influenţă cu alţii, îi lăsase la înaintare pe băiatul lui şi alte rude. Dar rămăsese cu boala lui veche: juca barbut la Constanţa, la Bucureşti sau la Brăila", au mai comentat oamenii legii.

Cu toate că IPJ Constanţa nu recunoaşte, oficial, că există o luptă între clanuri pentru supremaţie, există totuşi un exemplu demn de amintit. Unul dintre ultimele incidente în care au fost implicaţi membrii familiei lui Săceanu a avut loc în 2011, când poliţiştii au fost nevoiţi să blocheze două cartiere din Constanţa, întrucât două grupări din cartierele Piaţa Chiliei şi Ovidiu au fost la un pas să se încaiere. Unul dintre grupuri era condus de Sedan Iaşar, fiul lui Ismail Iaşar. Poliţiştii au aflat, însă, din timp de planurile respectivilor. Când poliţia a înconjurat zonele de risc, indivizii au fost nevoiţi să renunţe la planurile de bătaie. În momentul de faţă, având în vedere decesul lui Ismail Iaşar, oamenii legii nu se aşteaptă la evenimente deosebite, însă, recunosc ei, există premisele unor "lupte interne" între băieţii din Piaţa Chiliei şi te-miri-ce posibil "pretendent" în preluarea statutului de lider.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa le iau clanul in pix ca sunt niste ciori infecte. Scursurile lu saceanu au ramas inca
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218