REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Interlopul Raim Iuzeir, după gratii pentru şantaj

Interlopul Raim Iuzeir, după gratii pentru şantaj

Replica API 22 ianuarie 2015 | 00:00 475

Condamnaţi cu executare pentru infracţiuni de corupţie

Condamnaţi cu executare pentru infracţiuni de corupţie

Interlopul Iuzeir Raim din Mangalia a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie, pe14 martie 2014, iar miercuri, la aproape un an de la deschiderea cercetării judecătoreşti, Tribunalul Constanţa s-a pronunţat. Raim va sta după gratii 3 ani, pentru şantaj. Complicii săi, Dumitru Vasile şi Sinan Iusein Suliman, au fost condamnaţi la 1an şi 2 luni pentru complicitate la şantaj. Decizia nu este definitivă. Iniţail, Raim a fost anchetat şi pentru înşelăciune, însă instanţa nu l-a condamnat pentru această faptă întrucât s-a împăcat cu victima.

„În baza art. 396 alin.6 C.p.p. in referire la art. 16 lit.g C.p.p. încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Iuzeir Raim, pentru infracţiunea de înşelăciune, întrucât a intervenit împăcarea inculpatului Iuzeir Raim cu partea civilă Cătălin Velea. În baza art. 13 ind.1 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, condamnă pe inculpatul Raim Iuzeir pentru infracţiunea de şantaj, la pedeapsa de 3 ani închisoare. Pedeapsa principală se va executa în regim de detenţie. Condamnă pe inculpatul Vasile Dumitru pentru infracţiunea de şantaj în forma complicităţii, la pedeapsa de 1 an şi 2 luni închisoare.

Pedeapsa va fi executata în regim de detenţie. Constată ca inculpatul Vasile Dumitru este arestat în altă cauză. Condamnă pe inculpatul Sinan Iusein Suliman pentru infracţiunea de şantaj în forma complicităţii, la pedeapsa de 1 an şi 2 luni inchisoare. Pedeapsa va fi executată în regim de detenţie, Ia act că persoana vătămată Cătălin Velea a renunţat la pretenţiile civile . În baza art. 397 C.p.p. dispune ridicarea măsurii asiguratorii a sechestrului instituită asupra imobilului situat in intravilanul Mun. Mangalia“, se arată în minuta Tribunalului. Reamintim că, potrivit procurorilor DNA, în luna martie a anului 2012, în urma vânzării unui imobil situat în Portul Turistic Mangalia, inculpatul Iuzeir Raim a promis că va achita unei persoane vătămate suma de 33.000 reprezentând contravaloarea unui autoturism marca Mercedes.

Această sumă de bani reprezenta o parte a prestaţiei promise de inculpat în schimbul imobilului dobândit de la partea vătămată. Inculpatul nu a achitat însă, către partea vătămată, decât suma de 13.000 euro, iar ulterior, la începutul lunii noiembrie 2013, ajutat de Suliman Iusein Sinan şi de o altă persoană, a exercitat ameninţări cu acte de violenţă asupra persoana vătămate. Scopul acestora era de a determina persona vătămată să renunţe la încercarea de a recupera de la inculpatul Iuzeir Raim, pe căi legale, restanţa de 20.000 euro, au precizat, în rechizitoriul întocmit, procurorii.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108