REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

International Emmy Awards 2021: O gală foarte diversă cu premii împărţite

International Emmy Awards 2021: O gală foarte diversă cu premii împărţite

Replica API 25 noiembrie 2021 | 00:00 569

Gala International Emmy Awards, eveniment care recompensează excelenţa din producţiile TV realizate în afara Statele Unite, a avut loc luni la New York şi a fost prezentată de actriţa de origine nigeriană Yvonne Orji, una dintre protagonistele serialului ''Insecure'', la finalul unei ediţii în care au fost nominalizate 44 de producţii din 24 de ţări diferite, relatează agenţiile EFE şi AFP, citate de Agerpres.

Foto: (c) JASON SZENES / EPA

A fost, spre exemplu, pentru prima dată, în cele aproape cinci decenii de existenţă a acestor premii, când Egiptul s-a strecurat printre producţiile nominalizate, graţie rolului actriţei Menna Shalay din serialul "Every Week Has a Friday".

O producţie israeliană, "Tehran", un serial care are în centrul său o agentă a serviciilor secrete Mossad infiltrată în Iran, a câştigat premiul pentru cea mai bună dramă, şi cel mai râvnit premiu al serii. "Nu este doar un serial de spionaj, ci şi unul despre cum să înţelegi omul din spatele inamicului tău", a declarat în discursul de acceptare a premiului creatoarea şi producătoarea serialului, Dana Eden, care a subliniat că pentru ea "Tehran" reprezintă speranţa într-un viitor în care "iranienii şi israelienii ar putea lucra împreună ca prieteni, nu ca duşmani".

Producţia franceză "Call My Agent" ("Dix pour cent"), ajunsă la cel de-al patrulea sezon, a fost recompensată cu premiul pentru cea mai bună comedie la ediţia de anul acesta a galei, care a revenit la un format cu public, după ce anul trecut s-au desfăşurat online din cauza pandemiei.

Premiul pentru cea mai bună actriţă i-a revenit britanicei Hayley Squires, protagonista serialului "Adult Material", în timp ce premiul pentru cel mai bun actor a fost câştigat tot de un britanic, David Tennant, pentru rolul său din "Des".

Ţările care au obţinut cele mai multe premii au fost Marea Britanie şi Franţa, care au câştigat trei şi, respectiv, două trofee, în timp ce restul premiilor au fost împărţite între producţii din Noua Zeelandă, Thailanda, Norvegia, China şi Israel.

Importanţa pe care au dobândit-o premiile International Emmy Awards, impulsionate de succesele de audienţă pe platforme de streaming ale unor producţii precum "La Casa de Papel" (Spania) sau "The Squid Games" (Coreea de Sud), a fost reflectată şi de actorii de talie internaţională care au înmânat trofeele, precum actorul britanic Brian Cox, actriţa şi fotomodelul american Vanessa Williams, sau actorul britanic de origine nigeriană Chiké Okonkwo.

Foto: (c) Caitlin Ochs / REUTERS

Producţiile spaniole nu au primit niciun premiu, în pofida numeroaselor nominalizări primite, cum ar fi cea pentru actriţa spaniolă Ane Gabarain, nominalizată pentru rolul său din "Patria", serialul bazat pe romanul cu acelaşi nume al scriitorului Fernando Aramburu. Deşi a plecat acasă fără niciun trofeu, Ane Gabarain s-a arătat recunoscătoare pentru nominalizarea sa la categoria cea mai bună actriţă. "Lucrez de aproape 40 de ani în teatru, film şi televiziune; vă mulţumesc pentru această onoare", a declarat actriţa prezentă pe covorul roşu înainte de începerea galei.

Fără niciun premiu a rămas şi producţia chiliană "El presidente", nominalizată la categoria cea mai bună dramă, sau serialul columbian "Promesas de campańa", nominalizat la categoria cea mai bună comedie. Un alt perdant al serii a fost serialul spaniol "Gente hablando", realizat de Alvaro Carmona, nominalizat la categoria cel mai bun serial scurt, care a fost câştigată de producţia neozeelandeză "Inside".

La alte categorii, premiul pentru cel mai bun documentar a revenit producţiei thailandeze "Hope Frozen: A Quest to Live Twice", cel pentru cea mai bună telenovelă serialului ''The Song of Glory" (China), cel pentru mai bun program artistic documentarului "Kubrick By Kubrick" (Franţa), cel pentru cel mai bun program de divertisment fără scenariu emisiunii concurs "The Masked Singer" (Marea Britanie), iar cel pentru cea mai bună miniserie producţiei "Atlantic Crossing" (Norvegia).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218