REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Internetul şi reţelele de socializare, capcane pentru minori

Internetul şi reţelele de socializare, capcane pentru minori

Replica API 1 octombrie 2014 | 00:00 230

Poliţiştii constănţeni au vizitat şcolile

Poliţiştii constănţeni au vizitat şcolile

O componentă importantă a campaniei „Săptămâna prevenirii criminalităţii” o reprezintă informarea publicului ţintă, în cazul de faţă elevii minori şi părinţii sau tutorii acestora, întrucât cunoaşterea câtorva măsuri de protecţie ar putea duce la diminuarea numărului de victime din categoria tinerilor şi în special a minorilor.

„Existând pericolul ca, în rândul elevilor, socializarea inadecvată pe internet, pe anumite site-uri de socializare, ori alegerea unui anturaj greşit să afecteze buna dezvoltare a acestora provocându-le chiar traume şi posibilitatea adoptării unui comportament deviant, considerăm oportune aceste campanii de prevenire, derulate de către poliţiştii constănţeni”, au spus reprezentanţii IPJ Constanţa. Marţi, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţiştii de ordine publică din cadrul Secţiei 4 Poliţie au desfăşurat o activitate informativ - preventivă în cadrul elevilor cu vârste cuprinse între 6 şi 11 ani, respectiv clasele I – IV din cadrul Şcolii Gimnaziale 31. Activităţile desfăşurate interactiv cu elevii, adaptate vârstei lor, au constat în prezentarea unor materiale informativ-preventive şi filme educative de prevenire a victimizării acestora urmate de sfaturi pentru a nu deveni victime ale unor întâmplări nefericite. Întrucât influenţa anturajului, comunicarea deficitară cu membrii familiei duc cu uşurinţă la un comportament atipic, perturbând dezvoltarea minorilor, poliţiştii le-au oferit următoarele sfaturi: să nu întârzie mult de la şcoală, film sau întâlniri, să nu accepte invitaţia de a se urca în maşina unei persoane necunoscute, să nu primească daruri de la persoane necunoscute şi nici să nu dea relaţii despre programul de lucru al părinţilor. Să nu urce în lift cu persoane necunoscute şi să nu se joace în locuri virane sau neiluminate. De asemenea, s-au purtat discuţii despre folosirea în condiţii de siguranţă a internetului şi reţelelor de socializare, pericolul părăsirii domiciliului şi al unităţii de învăţământ fără încuviinţarea părinţilor şi /sau profesorilor, adoptarea unui comportament preventiv.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367