REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Internii Programului de Internship al Guvernului organizează evenimentul caritabil „O Carte – Un pas spre alfabetizare”

Internii Programului de Internship al Guvernului organizează evenimentul caritabil „O Carte – Un pas spre alfabetizare”

Replica API 9 septembrie 2017 | 12:41 241

Participanții la Programul oficial de Internship al Guvernului, ediția a V-a, organizează astăzi, 8 septembrie, evenimentul caritabil „O Carte – Un pas spre alfabetizare”. Evenimentul marchează Ziua Internațională a Alfabetizării și are loc la Palatul Național al Copiilor București, începând cu ora 17:00.

Proiectul își propune dotarea bibliotecii școlare din comuna Săbăreni, județul Giurgiu, bibliotecă de care beneficiază anual aproximativ 300 de școlari și preșcolari, dar a cărei varietate de cărți este precară.

Intrarea la eveniment este gratuită, iar participanții au posibilitatea de a dona cărți sau rechizite pentru a sprijini parcursul educațional al celor 300 de copii din comuna Săbăreni. De asemenea, înainte de eveniment s-au colectat cărți în incinta instituțiilor publice care găzduiesc stagiari pe perioada celor două luni de InternshipGovRo 2017.

La eveniment, trupa de actori profesioniști Cuibul Artiștilor va avea o reprezentație, implicându-se, astfel, în susținerea proiectului inițiat de interni.

Unul dintre obiectivele principale ale evenimentului, pe lângă strângerea unui număr cât mai mare de cărți, este diseminarea de informații cu privire la importanța alfabetizării, în special în rândul grupurilor defavorizate. Astfel, evenimentul cuprinde și o serie de discursuri din partea unor reprezentanți ai legislativului, instituțiilor administrației publice și ai societății civile. Printre vorbitori se numără reprezentanți ai organizațiilor SOS Satele Copiilor și Salvați Copii România. Aceștia activează în sfera socio-culturală românească, în special în activitatea cu și pentru grupuri defavorizate din punct de vedere socio-economic.

Despre Programul Oficial de Internship al Guvernului României:

Programul Oficial de Internship al Guvernului României, ediția a V-a, se derulează în perioada 17 iulie – 18 septembrie 2017 și oferă unui număr de 100 de tineri oportunitatea de familiarizare cu metodele de lucru ale administraţiei publice centrale. Dincolo de activitatea zilnică în cadrul administrației centrale, internii au ocazia să participe la discuții și mese rotunde în prezența unor înalți oficiali ai statului român, precum și la training-uri și workshop-uri tematice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369