REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

INTERSECȚIA de la DELFINARIU va fi RESISTEMATIZATĂ!

INTERSECȚIA de la DELFINARIU va fi RESISTEMATIZATĂ!

Replica API 20 ianuarie 2022 | 00:09 4397

Blocajele traficului în zonele urbane generează atât disconfortul cetățenilor, cât și o creștere a gradului de poluare. Astfel, pentru găsirea de alternative în vederea fluidizării traficului din municipiul Constanța, viceprimarul Ionuț Rusu a constituit un grup de lucru, format din experți în sistematizare rutieră, prin intermediul căruia s-au generat soluții concrete pentru implementarea de măsuri care să răspundă nevoilor cetățenilor.

„Vom utiliza toate resursele pentru a integra infrastructura rutieră și sistemele de organizare a circulației pentru o mai bună gestionare a fluxurilor de trafic. În zona Delfinariu reproiectarea fluxurilor se realizează pe baza situației reale și se va desfășura în doua etape:

Prima etapă de reorganizare a elementelor de trafic folosind resursele existente a fost implementată prin reconfigurarea accesului la McDrive (situat la intersecția B-dului Mamaia cu Str. Soveja). Următoarea etapă constă în resistematizarea străzii Soveja (intersecție cu B-dul Mamaia), unde se analizează amenajarea unei benzi suplimentare pentru fluidizarea intersecției de la Delfinariu. Prin reconfigurare sistemului de circulație rutieră, vor rezulta două benzi pentru virarea la stânga, o bandă pentru direcția înainte către str. Zorelelor și o bandă pentru virarea la dreapta pe B-dul Mamaia.

De asemenea, spațiul urban va fi redistribuit pe bulevardul Mamaia, între străzile Soveja/Zorelelor și Pescărie prin amenajarea unor zone dedicate tuturor participanților la trafic (bicicliști, pietoni, etc). Pe tronsonul menționat anterior, se va analiza inclusiv crearea de noi locuri de parcare.

Intervențiile punctuale din intersecții sunt coroborate și analizate în paralel cu elementele de smart city care ne vor permite analiza în timp real și sincronizarea mult mai eficientă a traficului din Constanța.

Mulțumesc domnilor Dan Mocanu, inginer constructor Co. Proiect, George Cătălin Marin, expert tehnic și Romeo Ene, inginer soluții trafic pentru implicarea în grupul de lucru”, a transnis viceprimarul Ionuț Rusu.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Viceprimaru se intreaba de ce sunt multe masini in trafic! Din cauza sensurilor unice si strazilor blocate. Orice traseu de 50 m s-a transformat in unul de 3 km. inseamna inca 10 min in trafic, inmultit cu 50000 masini, inmultit cu 4-5 ori pe zi, cate minute in trafic pe zi fac domnule viceprimar?
1
0
ce strutzo-camila o sa rezulte!
0
0
Dar strada Lahovari cand dracu o asfaltati, ca de 1 an tot se sapa in ea. Ati terminat cu saoaturile si, de 3 luni, sta neasfaltata, plina de gropi. Macar sapati-o dincolo de panait mosoiu, sa mai dea si stargate in gropi
2
0
Eu locuiesc pe Crinului Nr 8, colt cu Portitei. Ca sa ies din garaj spre Str Sovejei trebuie sa fac traversare Trandafirilor, traversare Izvor, intrare pe Steagului dreapta, traversare Andrei Muresan, iesire in Str Soveja !!! Multumesc CREERELOR care au creat aceasta DILEMA !!!
9
0
Dar de nesimtirea celor care incalca orice reguli cand va ocupati ? Poti sa le faci numai autostrazi ca ei tot pun avariile si blocheaza traficul
13
1
Dublu sens pe b-dul Tomis, strazile Mircea cel Batran, Ion Ratiu si Nicolae Iorga! Nu mai luati decizii din birou! "PriMarele" se duce spre Eforie dar restul, chiar, nu circulati, deloc, pe aceste strazi!!??
25
7
O adunatura de boschetari, de aia e praf traficul
26
2
La intersectia Tomis cu str. Poporului sunt trei benzi pe distanta de 30 m. O banda dispare ulterior si raman doua. Sunt soferite care intra peste tine de pe banda care se termina si nici nu isi dau seama ce fac, trag dreapta de volan si intra peste tine daca nu esti atent. Rezolvati si acesta problema.
14
1
Din parcarea supraterana ca sa ajung la Trocadero ocolesc tot Tomis 1. La fel si atunci cand vin dinspre Ion Ratiu in acesta parcare. Oare nu poluez mai mult daca merg mai mult? Nu e sigurul caz.
21
2
deportati in muntii Pindu
31
1
Dati la cipani sa mai tranteasca un bloc pe spatiul verde in fata bancii Reiffesisen si unul in parcarea de la McDonalds. Apoi un sens giratoriu din plastic si e rezolvat.
45
1
Vrem sensuri unice cu benzi de parcare,vrem trotuare libere pentru pietoni.Desfiintarea sensurilor unice implica masini parcate pe trotuare.Vrem un oras civilizat!
28
15
blocheaza traficul
26
14
Desfiintati sensurile unice si dati drumul la circulatie, desteptilor!
29
17
S au adunat eminentele. In frunte cu ion. Vai pana noastra
28
3
hahahahahahahahaha
21
0
deci voi sunteti de vina de cum se merge in oras
38
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369