REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Intervenţie a scafandrilor la Hârşova: o fetiţă de 8 ani a dispărut

Intervenţie a scafandrilor la Hârşova: o fetiţă de 8 ani a dispărut

Replica API 20 august 2015 | 00:07 100

Intervenţie îngreunată din cauza ploii

Intervenţie îngreunată din cauza ploii

Mobilizare generală într-un oraş din judeţul Constanţa, după ce o fetiţă de 8 ani a fost dată dispărută. În ajutorul familiei fetiţei dispărute au sărit localnicii din Hârşova, Garda de Coastă, Poliţia Locală, dar şi angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Dobrogea”. Micuţa ar fi căzut în apele Dunării de pe un ponton şi este căutată cu ajutorul scafandrilor. Poliţiştii din Hârşova au fost sesizaţi în noapte de marţi spre miercuri despre faptul că minora a plecat de acasă în jurul prânzului şi nu a mai revenit.

Tatăl ei ar fi povestit că a căutat-o la toate rudele, iar într-un final mezina familiei i-ar fi spus că și-a văzut sora în timp ce cădea în apă, în Portul Hârşova. Polițiștii, cei de la Garda de Coastă și un echipaj de pompieri au efectuat încă de marţi aseară căutări, însă le-au abandonat din cauza întunericului.

Astfel, cei de la ISU Dobrogea au reînceput căutările în zonă miercuri dimineaţă, în jurul orei 08.40. “Sunt 10 persoane de la ISU, dintre care trei scafandri de la Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenţie. SMURD-ul şi autospeciala sunt de la Staţia Hârşova. Căutările sunt îngreunate din cauza ploii.Sunt crengi, copaci, fiare, iar curentul este foarte puternic și vizibilitatea este zero”, a declarat Anca Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea. Primarul Tudorel Nădrag susţine că micuţa provine dintr-o familie numeroasă şi “trăiesc din mila public”. “Fetiţa provine dintr-o familie necăjită.

Trăiesc din mila publică. De azi-noapte Poliţia Locală şi Poliţia Naţională este în zonă şi la ora actuală () pompierii caută fetiţa. Micuţa mai are trei fraţi din câte am reţinut. Sunt vai de mama lor. Un alt tânăr, student la Teologie, s-a înecat tot acolo, în zona Portului. Au căzut de pe ponton”, a declarat, pentru “Replica”, Tudorel Nădrag, primarul din Hârşova. Singura fotografie pe care o are familia cu fetiţa este de când aceasta era foarte mică.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369