REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

INTERVENŢIE de amploare în campusul Universităţii Ovidius: un tânăr drogat a făcut un accident rutier

INTERVENŢIE de amploare în campusul Universităţii Ovidius: un tânăr drogat a făcut un accident rutier

Replica API 16 mai 2015 | 08:37 120

“Spuneţi NU drogurilor”

“Spuneţi NU drogurilor”

Acţiune de amploare în campusul Universităţii Ovidius din municipiul Constanţa. Militarii din cadrul ISU Dobrogea, echipaje SMURD, jandarmi, poliţişti rutieri, studenţi la Medicină şi voluntari ai Centrului Antidrog au intervenit în cazul unui teribil accident rutier. Un tânăr şofer, aflat sub influenţa drogurilor şi a băuturilor alcoolice, a provocat un accident rutier, lovind un mopedist. Atât el cât şi celălalt pasager din autoturism au rămas încarceraţi, pe când mopedistul a fost proiectat pe asfalt, fiind rănit grav. Din fericire, nu a fost decât un exerciţiu, dar aceste nenorociri se pot întâmpla în orice moment. “Spuneţi NU drogurilor” a fost mesajul demonstraţiei.

“Această activitate finalizează proiectul de prevenire a consumului de droguri în rândul studenţilor de la Universitatea Ovidius, parteneriat antidrog pentru siguranţă rutieră. Iată că după ce am desfăşurat activităţi teoretice de educare, informare şi conştientizare cu privire la efectele negetive pe care le are consumul de droguri şi de alcool, astăzi (vineri, 15 mai – n.r.) vom desfăşura o activitate practică, unde veţi vedea riscurile asociate consumul de substanţe psihoactive şi alcool la volan. Proiectul este desfăşurat de Agenţia Naţională Antidrog prin Centrul Regional Constanţa, în parteneriat cu Universitatea Ovidius, cu IPJ Constanţa şi Serviciul Poliţiei Rutiere. De asemenea, avem parteneri Asociaţia Studenţilor Medicinişti. Ni s-au alăturat şi voluntari antidrog din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog”, a declarat comisarul-şef de poliţie Marius Cristian Oprişan, şeful Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa. Pe parcursul exerciţiului, cei prezenţi au avut parte de explicaţii calificate, cu privire la modul de intervenţie a autorităţilor. Astfel, totul s-a petrecut în cursul zilei de vineri, 15 mai, când un tânăr care a petrecut într-un club cunoscut din Constanţa, a consumat băuturi alcoolice şi droguri, s-a urcat la volanul unui autoturism, având ca pasager un amic. Ajungând în dreptul Universităţii Ovidius de pe Aurel Vlaicu, din pricina neatenţiei în conducere şi neacordării de prioritate, a lovit un mopedist. “Este vorba despre simularea intervenţiei la un accident rutier. Are un caracter preventiv şi educativ. Strict în scop demonstrativ, astăzi lucrurile se vor desfăşura la o intensitate mai mică, fiind vorba de timpii de intervenţie. Scenariul presupune că şoferul şi pasagerul au consumat peste noapte alcool şi stupefiante într-un club de renume din Constanţa. A urcat la volan pentru a ajunge la domiciliu şi, ca urmare a neacordării de prioritate în intersecţie, a accidentat grav un motociclist”, a spus inspectorul principal George Munteanu, şeful Biroului Accidente Rutiere, din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Constanţa.

Lupta contra cronometru a salvatorilor: precizie, viteză şi atenţie!

În cadrul exerciţiului, la 112 a sunat un martor, care a spus că s-a produs un accident rutier şi o persoană este întinsă pe carosabil, pe când altele au rămas încarcerate. Oamenii legii au explicat că, în asemenea cazuri, nu se cer la telefon prea multe detalii, cum ar fi culoarea maşinii, sexul victimelor sau altele, important fiind să ajungă cât mai repede la faţa locului. Primii au ajuns poliţiştii rutieri, care au asigurat perimetrul. Apoi, cadrele medicale SMURD au acordat îngrijiri medicale mopedistului, după care a fost necesară intervenţia pompierilor şi echipajelor de descarcerare pentru a scoate tinerii răniţi din maşină. Reprezentanţii ISU au explicat că, dacă victimele încarcerate sunt conştiente, se comunică în permanenţă cu ele, li se explică fiecare manevră, pentru a nu se speria. Astfel, militarii au tăiat portierele, au protejat zona cu pături speciale şi au scos victimele, care au fost preluate de cadrele medicale. Imaginile au fost înfiorătoare. Dacă studenţii şi celelealte persoane aflate la faţa locului s-au amuzat la început, ulterior au devenit foarte atenţi şi interesaţi. “Este foarte interesant. Nu am văut decât la televizor aşa ceva. Poate îşi dau seama tinerii la ce pericole se expun dacă se urcă la volan aşa”, a spus o femeie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614