REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Interviu cu Cătălin Scânteie şi Valentin Stoica, membri fondatori şi principalii compozitori ai trupei

Interviu cu Cătălin Scânteie şi Valentin Stoica, membri fondatori şi principalii compozitori ai trupei

Replica API 1 octombrie 2015 | 10:55 468

HATEMODE, metal fără compromisuri

HATEMODE, metal fără compromisuri

Văd că scoateţi album. Când apare şi ce va conţine?

Într-adevăr, dorim să scoatem un album, doar că, din păcate, am sistat momentan înregistrările din cauza activităţii concertistice destul de bogate de anul acesta, fiind nelipsiţi de la evenimentele majore, atât din ţară, cât şi de afară. Ce va conţine este secret, altfel nu s-ar mai vinde. Totuşi, ce-ţi putem spune este că va fi un album multimedia. Când va vedea „lumina zilei”, nu ştim exact, deoarece nu depinde numai de noi. De fapt, ne ferim să mai dăm termene, ca să nu fim traşi de urechi ulterior. Cu siguranţă va fi gata când nu se va aştepta nimeni.

Cum îl caracterizaţi?

Este greu de dat un răspuns, deoarece am fi profund subiectivi. În linii mari, va fi un metal agresiv, tehnic, unde genul old-school se împleteşte cu noul val şi noile tendinţe în materie, hulite de unii, dar apreciate de alţii.

Puteţi trăi din metal?

Cu siguranţă, NU! Ba chiar aducem bani de acasă, dar nu ne plângem, deoarece am ales să facem ce ne place, nu ne-a obligat nimeni. Într-adevăr, trebuie să ai o slujbă care să-ţi asigure traiul de zi cu zi, muzica trecând oarecum pe planul doi. Cu toate acestea, metalul este ceva mai mult decât un hobby, dar un hobby făcut cu hotărâre şi seriozitate.

Ce compromisuri trebuie să faceţi ca să aveţi o viaţă decent, dar să vă trăiţi şi visul de muzician?

Hmmm, grea întrebare! Aşa cum spuneam mai sus, nu ne-a obligat nimeni să pornim la acest drum, aşadar nu a trebuit dusă muncă de lămurire cu X sau Y pentru a convinge că trebuie să cântăm ori să mergem mai departe fără să abandonăm munca de până acum. Pe de altă parte, am putea povesti la nesfârşit despre aşa-zise compromisuri, dar, în acelaşi timp, am putea spune că ele nu există. Ştii vorba aia? Nu gândeşti la fel cu ceilalţi, înseamnă că n-ai ce căuta în acest bussiness, altfel îţi faci o „trupă” solo şi gata. Unde există compromisuri există şi probleme ascunse, care nu vor avea rezolvare vreodată.

Cum vedeţi scena metal de acum, faţă de anii trecuţi? E mai bună pentru că sunt mai mulţi, iar reţelele de socializare permit o propagare masivă sau dimpotrivă... s-a edulcorat esenţa muzicii?

Deşi în România nivelul a crescut mult faţă de alţi ani, din păcate este un mare haos. Periodic apar trupe care dispar după doar câteva luni de pierdut timpul la sala de repetiţii. Dacă am nominaliza acum ce ne-a plăcut şi ce nu... sau ce ne place în prezent şi ce nu, cred că ne-ar sări mulţi în cap, unii dintre ei fiindu-ne buni prieteni. Suntem de părere că sub soare este loc pentru toată lumea. Cât despre reţelele de socializare, ne abţinem. Din păcate, mulţi sunt doar fani de Facebook, ştii tu, acei „likeri” de faţadă pe care nu-i vezi şi la concerte. Degeaba ai 5.000 de like-uri la pagină, dacă la evenimentele de club vin doar 15-20 persoane. Cât despre concertele măricele spre mari, din păcate vedem aceiaşi 200-250 de indivizi din vechea gardă, dar tineri, din păcate, foarte puţini. Pe scurt, pe reţelele de socializare se întâmplă un fel de promovare mincinoasă, care nu este susţinuta şi de fapte, în cazul de faţă, „sunete”. Scuze pentru subtilitate.

O să cântaţi „Desperate Cry” în deschiderea de la Sepultura?

Desperate Cry? Din câte ştiu eu, nu avem nici o piesă cu acest nume, dar o să întrebăm colegii, poate au compus una între timp. Hehehe! Totuşi, dacă te referi la piesa celor de la Sepultura, nu ar fi corect s-o cântăm, plus că brazilienii se pricep mult mai bine s-o facă, deşi nu cred că a mai fost inclusă într-un setlist de foarte-foarte mulţi ani... Totuşi, pentru că ştiu unde ai vrut să baţi, da, probabil vei recunoaşte în piesele noastre şi ceva pasaje de inspiraţie Sepultura.

Cristian ANTON

Ei sunt Hatemode şi asta vor să spună https://www.youtube.com/watch?v=UK-tc4qTy70

HATEMODE – Long story short HATEMODE was established in Bucharest at the end of 2013 by veteran musicians on Romanian metal stage, featuring a serious background in the pop-rock/metal, both in underground and mainstream. The current line-up of the band speaks with no doubt about experience.

HATEMODE members past collaborations includes artists like Nicu Covaci (from Phoenix, legendary romanian folk band), Cristi Minculescu (IRIS), Luminita Anghel (for Eurovsion song contest), Tiarra, Reborn, Rising Shadow, Abigail, Aquila, Psychogod or Storm, and many more... all of them very well known names of the Romanian pop-rock or metal scene.

This year, HATEMODE toured in several places of the Romanian concert circuit.

HATEMODE was present on stage at:

• "Kavarna Rock Festival 2015", being the winner of the romanian dedicated national competition.

• “I’m The Rocker Festival"

• “Metalhead Meeting 2015”, one of the most important rock festivals in Romania, with Amorphis, Promordial, The Sirens, Dark Funeral, Kamelot, and more… stretching over a period of 4 days

Next HATEMODE gigs:

• 18 oct. "Maximum Rock Festival" (with Anihilator / Epica / Septic Flesh / Sirenia and more), Club Colectiv, Bucharest • 20 nov. Truda - "Vaccin Anti Prostie", Fabrica Club, Bucharest • 24 nov. SEPULTURA - "30 Years World Tour", Arenele Romane, Bucharest

Currently HATEMODE is in studio, recording the first album, but the band's work does not stop here. HATEMODE it is already involved in several discussions regarding new concerts.

HATEMODE band members are:

• ALEX IGOR - vocals • CĂTĂLIN "Flamă" SCÂNTEIE - backing vocal, bass guitar • VALI STOICA - guitars • SORIN RISTEA - drums • ALEXANDRU UNGUREANU - guitars

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614