rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 4 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Interviu cu ministrul Justiției, STELIAN ION: Legislația PENALĂ trebuie pusă în acord cu deciziile CCR

Stelian Ion este primul constănțean care a ajuns ministru al Justiției în Guvernul României, ceea ce este, trebuie să recunoaștem, o mare realizare dar și o mare responsabilitate. Acesta a acordat un interviu cotidianului Replica, prin intermediul căruia a abordat subiecte de interes național. Care vor fi următoarele demersuri pentru desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, cum răspunde vocilor din opoziție, cum rămâne cu proiectele de suflet, precum Fără Penali în Funcții Publice, dacă procurorii vor ieși de sub autoritatea ministerului Justiției, ce se va întâmpla cu înființarea DNA-ului pădurilor, modificarea Constituției, numirea judecătorilor la Curtea Constituțională, precum și organizarea activității din penitenciare – sunt doar câteva dintre temele abordate.

”Așa este soarta, să fiu primul constănțean ministru al Justiției, este o mare responsabilitate pe care o resimt și pe care mi-am asumat-o cu toată fermitatea. Am o echipă… Prima lună din acest mandat m-a preocupat foarte mult să-mi fac o echipă cu care să fim eficienți pentru că sunt așteptări foarte mari și sunt optimist. Dacă la început este perioada aceea de acomodare, de câteva zile, o săptămână sau două, după aceea sunt așteptări foarte mari, oamenii doresc să vadă lucruri concrete. În dimineața aceasta am reușit să mai bifăm un obiectiv din programul de guvernare, cel legat de desființarea Secției Speciale, foarte important din punctul meu de vedere. Problemele din Justiție nu se rezolvă cu această desființare, dar este un prim pas necesar”, a spus Stelian Ion, ministrul Justiției.

De unde graba cu desființarea SIIJ

”Nu este grabă. Am avut puncte de vedere referitoare la înființarea acestei secții încă din 2017, am criticat în termeni cât se poate de duri înființarea acesteia pentru că am spus întotdeauna, inclusiv în campanie, că secția aceasta trebuie desființată și asta nu pentru că este o problemă personală pe care o are cineva cu această secție, nu avem fixații de genul ăsta, dar secția a fost creată în mod greșit. Obiectivele pe care și le-a urmărit în timp nu au fost cele corecte, este total ineficientă. În afară de chestiuni punctuale asupra cărora această secție se apleacă și, în principal, urmăriri față de niște magistrați care, ulterior, câștigă în instanță, au eșec după eșec cei de la Secția Specială. În afară de aceste lucruri, sunt total ineficienți. Trebuie să existe o acoperire teritorială la nivelul întregii țării, astfel încât faptele penale, posibil săvârșite de magistrați, să fie descoperite și urmărite cu eficiență, altfel nu mai răspunde niciun magistrat în fața legii, asta este marea problemă. Nu a fost nici îndârjire, nici grabă, proiectul a fost depus de predecesorul meu de anul trecut. După un an de zile de dezbatere, tot ceea ce am făcut a fost să elimin din acel proiect niște supra imunități, care se adăugau la niște reglementări deja existente în favoarea magistraților, care e bine să existe ca și niște garanții, dar a suplimenta aceste imunități cu altele mi se pare deja absolut inacceptabil. Majoritatea magistraților nu au cerut acest lucru și se creează premisele unei mari neînțelegeri a legii”, a precizat ministrul Justiției.

SIIJ-ul nu funcționează tocmai bine, dar CSM nu este de acord să fie desființat, dacă nu au superimunități

”Eu am fost consecvent pe ideea inițială, am ținut cont de acest aviz, de conținutul său. Avizul este foarte ciudat, este un aviz negativ, dar în cuprinsul său sunt referiri depreciative la nivelul SIIJ, adică, cu alte cuvinte, spune CSM-ul, nu funcționează tocmai bine acest SIIJ, dar noi nu suntem de acord să fie desființat, dacă nu ne dați super imunități. Ei bine, condiționarea asta și amestecarea în două teme diferite, mie nu mi se pare corectă, putem discuta de alte forme, de garantarea independenței magistraților în contextul discutării pe legile justiției care este de actualitate. Procesul este în derulare și aștept în continuare puncte de vedere și propuneri din partea magistraților. CSM-ul nu mi-a transmit alte propuneri de garanții, decât acele super imunități cu care am spus că nu sunt de acord. Este clar, din moment ce am propus un proiect de lege, l-am trimis către Guvern pentru a putea fi trecut în revistă, adoptat și trimis apoi în Parlament, da, este un proiect de lege care va fi solicitat în procedură de urgență”, a declarat Stelian Ion.

Voci din opoziție afirmă că graba cu desființarea SIIJ ar avea-o în spate pe Clotilde Armand, primar de la Sectorul 1

”Nici vorbă de așa ceva, din contră, eu sunt criticat că am tergiversat trimiterea acestui proiect în Parlament. Nici vorbă de așa ceva, nu are nici o legătură, nici nu mă interesează dosare care sunt în lucru în perioada aceasta și faptul că se trimite dintr-o parte în alta nu înseamnă că nu va fi cercetat în continuare”, a spus ministrul.

CSM știe cel mai bine cum ar trebui organizat sistemul judiciar?

”Dacă știau cel mai bine, cred că în anii ce au trecut, eu sunt ministru doar de o lună de zile, iar mulți membri CSM sunt acolo de ani de zile și CSM-ul garantează independența justiției. Nu am văzut loc de poziție foarte tranșante pe aceste chestii, dar nu aș vrea să pornesc discuții, eu încerc să am o bună colaborarea cu CSM-ul, e foarte ușor să escaladezi relațiile instituționale și nici nu-mi propun lucrurile astea. Eu sunt deschis la dialog, sunt deschis la opiniile, mai ales discutat la rece, cu argumente, cu treceri în revistă a unor soluții, dar ideea este de a respecta legea. Legea spune că acel aviz este consultativ și exact asta am făcut, am consultat, am avut în vedere solicitarea domniilor lor, a unor părți din CSM, de garanții suplimentare pentru independența magistraților și consider că discuția aceasta poate fi purtată, în continuare, pe legile justiției”, a mai declarat ministrul Justiției.

Procurorii ar trebui să iasă de sub autoritatea ministrului Justiției

”Va fi nevoie de o propunere legislativă de revizuire a Constituției pentru că, potrivit acesteia, acum își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministrului Justiției. E o interpretare cu care eu nu sunt de acord, dar este obligatorie acum. Mai exact, nu este doar autoritate pur administrativă, este chiar mai întinsă decât atât și consider că, pe viitor, ar fi o idee bună revizuirea Constituției. Astfel încât să fie înlăturată această autoritate a Ministrului Justiției care este om politic”, potrivit lui Stelian Ion.

Înființarea DNA-ului Pădurilor

”Exact în perioada aceasta discut cu Direcția de Elaborare a Actelor Normative, avem ședințe zilnice pe legile justiției, trecem prin revistă toate articolele. La capitolul Minister Public, am discutat și abordat această temă de creare a unei astfel de Direcții sau de Secții specializate, departamente specializate în cadrul Parchetelor teritoriale. Este important să avem acoperire la nivel național pentru că o structură doar la nivel central, în București, nu poate acoperi toate problemele. Programul de guvernare asta cuprinde, este ideea unei direcții în cadrul Parchetului General sau a unor secții specializate în cadrul Parchetelor. Într-o formă sau alta țin foarte mult la această idee și o să lupt pentru a prinde contur. La fel, va fi o comisie în cadrul Parlamentului, o să-mi spun și eu punctul de vedere, sunt și deputat, o să dau și vot pentru că în momentul în care va fi un astfel de proiect în discuție”, a explicat ministrul.

Proiecte care vizează Curtea Constituțională

”Propunerea este ca toate cele 3 puteri în stat să aibă posibilitatea de a semna și numi judecători la Curtea Constituțională. La acest moment există un dezechilibru, doar politicienii trimit judecători la CCR și nu este tocmai în regulă. Autoritatea judecătorească nu are această posibilitate, din partea aceasta nu există numiri și cred că o variantă echilibrată ar fi aceea ca executivul să propună 3 judecători, legislativul 3, dar și Autoritatea Judecătorească tot 3 judecători. Cred că ar fi mult mai echilibrat ca și acum, cred că ar fi și o formă agreată de restul formațiunilor. Mi-aș dori într-o formă mult mai îndrăzneață în care jumătate din numărul de judecători de la CCR, într-o variantă de revizuire a Constituției, să fie numită jumătate de Autoritatea Judecătorească și jumătate de politicieni. Este o discuție interesantă care, cu siguranță, va fi pusă în discuție în cadrul Comisiei de Constituționalitate din cadrul Parlamentului”, a declarat Stelian Ion, ministrul Justiției.

Proiectul Fără Penali în Funcții Publice

”Este un proiect în programul de guvernare, problema principală este pandemia. Suntem într-o situație care ne-a blocat pe alocuri activitatea, trebuie să ieșim din această stare de pandemie și după ieșirea din pandemie, probabil că se va discuta care este momentul cel mai potrivit pentru a se da votul final în Senat. Este unul dintre primele elemente din programul guvernare la capitolul justiție. Nici vorbă să fie abandonat, îl avem în vedere, dar pentru a organiza un referendum în această perioadă este exclus”, a declarat ministrul.

Stelian Ion: Trebuie clarificate niște lucruri referitor la inspecția judiciară

Oficialul a mai precizat faptul că este nevoie de o serie de modificări la Legile Justiției. Stelian Ion a enumerat câteva dintre acestea: ”Sunt multe chestii în privința legilor justiției, trebuie clarificate niște lucruri referitor la inspecția judiciară. Dacă avem o Inspecție Judiciară eficientă, care să nu facă abuzuri, dar nici să scape de sub control această latură disciplinară, este foarte important. Avem în vedere alte modificări care țin de alte instituții, Consiliul superior al Magistraturii, trebuie să revizuim activitatea acestuia. În ceea ce privește numirea procurorilor de rang înalt, vor fi propuneri pe care le avem în vedere, astfel încât cele ce vor urma să nu mai fie supuse unor critici atât de vehemente în spațiul public. Sunt multe modificări punctuale, ne-ar lua câteva ore doar să ne referim la fiecare în parte”.

Modificarea legislației penale…

Totodată, ministrul are în plan și modificarea legislației penale. ”Legislația penală trebuie să o repunem pe făgașul normal, în sensul punerii în acord cu deciziile CCR și cu directivele Uniunii Europene. Săptămâna viitoare o să am în față o variantă de propunere cu care să începem lucrul pe acest subiect. În minister se lucrează de mai mult timp la această temă, la fel va fi o discuție. Eu sper să nu mai fie dezbaterile din anii trecuți. Există anumite solicitări și în privința aceasta și din partea angajaților din penitenciare care se plâng că sunt puțini. Este nevoie să se scoată la concurs peste 1000 de locuri, chiar 2000, de asemenea, aveam un proiect de construire a două noi penitenciare. Există o monitorizare și trebuie să respectăm niște angajamente pe care ni le-am luat. Avem din partea CEDO niște obligații pe care trebuie să le respectăm. Ideea în penitenciar este ca oamenii să realizeze că au greșit și când ies de acolo să își dorească să nu mai repete greșelile. Asta înseamnă un sistem de probațiune foarte bun. Legat de penitenciare avem o direcție de probațiune care trebuie ajutată. Sunt mari probleme, inclusiv la Constanța, legată de locurile insuficiente, de faptul că nu există personal suficient”, a precizat oficialul. ”Asta este o chestiune de prevenție, de sănătate socială, dacă nu îi ajutăm degeaba facem penitenciare că nu vor decât locuri de perfecționare, iar cei care au săvârșit infracțiuni, o să o facă și în continuare”, a conchis Stelian Ion.

Dar mai multe despre proiectele de viitor ale Ministrului Justiției în perioada imediat următoare, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Liliana IONIȚĂ

duminică, 14 februarie 20216493
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Scumpiri URIAȘE pentru români! A fost făcut anunțul oficial: Majorări de 80%
mai mult...Interviuri
25 noi 00:10InterviuriLa REPLICA se dă REPLICA: CHIȚAC ar RENUNȚA la PROTOCOLUL de COLABORARE locală cu USR. VIDEO (I)

Între jocurile politice de culise, strategiile pentru preluarea noului Guvern și discuțiile pentru o eventuală...5312

26 noi 00:10InterviuriVergil CHIȚAC vrea PASAJ RUTIER la IEȘIRE din ORAȘ, spre CARREFOUR! VIDEO (II)6530
27 noi 00:11InterviuriVa CANDIDA Vergil CHIȚAC pentru un nou MANDAT, la Primăria CONSTANȚA? Vezi ce zice! (III)2527
10 noi 00:12InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...4954

26 noi 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video2394
27 noi 00:08InterviuriDr. CEALERA: NU avem CAZURI grave la persoane VACCINATE! VIDEO2434
13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost prezent în studioul Replica, vineri, 12 noiembrie....3230

23 noi 19:11InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO1879
3 dec 00:06InterviuriDEPUTATUL Lucian Lungoci: PSD susține ELIMINAREA taxei de pod de la Fetești! Video1475
26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video

În ultima perioadă, USR este văzut ca ultima roată la căruță, atât la nivel național, cât și local, în...1518

6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat1798
28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI3573
Vremea
4.3°4.3° - 6° sâmbătă, 4 decembrie 2021
ConstanțaUmiditate: 83%
Vânt: 7.28 m/s
Presiune: 1014 milibari

Loto
6/49121731292748
5/4018373640326
joker3111171626
Horoscop
mai mult...SPSportRT
4 dec 00:00SportFotbal: Michael Carrick şi-a anunţat plecarea de la Manchester United după victoria cu Arsenal

Michael Carrick, antrenorul interimar al echipei engleze de fotbal Manchester United, şi-a anunţat plecarea de la...82

4 dec 00:00SportEmma Răducanu, Adam Peaty şi naţionala de fotbal a Angliei, laureaţii premiilor SJA

Jucătoarea de tenis Emma Răducanu, câştigătoarea turneului US Open, şi înotătorul Adam Peaty, campion olimpic la...77

4 dec 00:00SportTenis: Medvedev şi Rublev au propulsat Rusia în semifinalele Cupei Davis

Echipa masculină de tenis a Rusiei a fost propulsată în semifinalele Cupei Davis de cei doi jucători ai săi din top...76

4 dec 00:00SportHorst Eckel, ultimul supravieţuitor al echipei Germaniei, campioană mondială în 1954, a murit

Horst Eckel, ultimul supravieţuitor al echipei Republicii Federale Germania, campioană mondială în 1954, a decedat...75

Local
4 dec 23:01LocalCONTRABANDIST cu 'EXPERIENŢĂ', ÎNCARCERAT la POARTA ALBĂ

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat, la data de 2 decembrie a.c., un bărbat,...196

4 dec 22:58LocalConsilierii locali din Valu lui Traian, convocați în ședință

Primarul comunei Valu lui Traian Florin Mitroi, convoacă şedinţă ordinară a Consiliului Local al comunei Valu lui...254

4 dec 23:00LocalDGAS începe selecția pentru proiectul 'Servicii socio-medicale pentru persoanele vârstnice'

289

4 dec 23:00LocalÎPS Teodosie, despre certificatul verde: E mai rău decât în comunism. Poți să omori omul cu vaccinul!

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie naște o nouă controversă după discuțiile dintre liderii cultelor din...455

4 dec 23:00LocalBEAT şi fără PERMIS, PRINS la PLIMBARE prin TUZLA

Polițiști din cadrul Postului de Poliție Tuzla au identificat un bărbat, de 53 de ani, care a condus un autoturism...307

4 dec 23:00LocalAMENZI pe BANDĂ RULANTĂ la Constanța pentru nerespectarea măsurilor impuse de pandemie

La data de 2 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au desfășurat activități pe...259

4 dec 22:58LocalCovid-19 la Constanța: 57 de NOI CAZURI de INFECTARE; INCIDENȚA, în SCĂDERE

Până vineri, 3 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.783.630 de cazuri de infectare cu noul...545

4 dec 22:59LocalDeșeurile trebuie depozitate în spații special amenajate

Pentru a menține curățenia în oraș este nevoie ca fiecare dintre noi să contribuie depozitând deșeurile, în...210

4 dec 00:05LocalAPEL DISPERAT! O ADOLESCENTĂ are NEVOIE de AJUTOR

2593

Politică
4 dec 19:41PoliticăNicolae Bănicioiu, trimis în judecată de DNA pentru MITĂ

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, respectiv al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a fost trimis în judecată...260

4 dec 19:42PoliticăMinistrul Muncii: "Nu avem o nouă formulă pentru recalcularea pensiilor. Avem o lege"

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut vineri, după ședința de Guvern, precizări despre recalcularea pensiilor,...326

4 dec 19:42PoliticăGuvernul vrea să adopte bugetul de stat pentru 2022 până pe 24 decembrie

161

4 dec 19:42PoliticăNicolae Ciucă: Suntem în urmă cu implementarea PNRR

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, la începutul ședinței de Guvern, că executivul este în urmă cu...156

3 dec 22:52PoliticăFlorin Cîțu, despre numirea unui condamnat penal ca secretar general al Guvernului

Marcel Ciolacu a anunțat că Marian Neacșu este propunerea lui pentru funcția de secretar general al Guvernului!...518

4 dec 19:42PoliticăCîțu, amenințări voalate la adresa PSD: 'Noi nu ne retragem de la guvernare, că avem premierul'

503

Interviuri
13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost prezent în studioul Replica, vineri, 12 noiembrie....3230

23 noi 19:11InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost în studioul Replica, luni, 22 noiembrie. În cadrul interviului au...1879

3 dec 00:06InterviuriDEPUTATUL Lucian Lungoci: PSD susține ELIMINAREA taxei de pod de la Fetești! Video

1475

10 noi 00:12InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...4954

26 noi 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video

Cristian Maricel Cârjaliu a fost prezent în studioul Replica de Constanța, joi 25 noiembrie, pentru a răspunde, în...2394

27 noi 00:08InterviuriDr. CEALERA: NU avem CAZURI grave la persoane VACCINATE! VIDEO

Medicul Ionuț Cealera, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, a fost prezent, vineri, 26 noiembrie,...2434

26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video

În ultima perioadă, USR este văzut ca ultima roată la căruță, atât la nivel național, cât și local, în...1518

6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat

Economia românească este pe perfuzii, sistemul sanitar este în comă, în educație este haos, însă niciunul dintre...1798

28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI

3573

Monden
4 dec 00:00MondenLegendara trupă Iron Maiden, în concert la Bucureşti

Trupa britanică Iron Maiden va concerta la Bucureşti pe 26 mai 2022, anunţă organizatorii, Metalhead şi Best Music...71

4 dec 00:00MondenKiss va concerta în premieră în România, în 2022, în cadrul Festivalului Rock The City

Două legende ale muzicii rock, trupele Kiss şi Whitesnake, ambele aflate în turnee de adio, vor concerta în România...69

4 dec 00:00MondenCasa din filmul „Singur acasă“ poate fi închiriată pentru 25 de dolari

78

4 dec 00:00MondenMuzicianul Carlos Santana şi-a anulat mai multe concerte în urma unei operaţii la inimă

Muzicianul Carlos Santana a anunţat că e nevoit să anuleze mai multe concerte programate în Las Vegas în urma unei...70

4 dec 00:00MondenMeghan Markle a câştigat bătălia juridică cu tabloidul Mail on Sunday în procesul de încălcare a vieţii private

Justiţia britanică i-a dat câştig de cauză, joi, lui Meghan Markle, soţia prinţului Harry, respingând apelul...75

4 dec 00:00MondenImaginile cu blănuri naturale vor dispărea din toate ediţiile revistei de modă ELLE

71

Mapamond
4 dec 00:00MapamondAproape 54.000 de noi cazuri de COVID-19 în Marea Britanie. 42 de infectări cu Omicron

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a înregistrat în ultimele 24 de ore 53.945 de noi cazuri de...76

4 dec 00:00MapamondUE şi SUA şi-au exprimat îngrijorarea faţă de acţiunile unilaterale ale Chinei

Uniunea Europeană şi Statele Unite şi-au exprimat joi, într-o declaraţie comună, puternica îngrijorare faţă de...69

4 dec 00:00MapamondCoronavirus: Biden cere depăşirea diviziunilor politice

66

4 dec 00:00MapamondTurcia cere Consiliului Europei să evite orice decizie împotriva sa

Ankara a cerut joi seară Consiliului Europei să se abţină de la orice decizie împotriva sa, potrivit unui comunicat...65

4 dec 00:00MapamondCoronavirus: Spania confirmă prima infectare cu varianta Omicron prin transmitere comunitară

Autorităţile spaniole au confirmat joi primul caz de COVID-19 cu varianta Omicron prin transmitere comunitară, în...66

4 dec 00:00MapamondMexic: Nouă deţinuţi eliberaţi dintr-o închisoare luată cu asalt de bărbaţi înarmaţi

Nouă deţinuţi au fost eliberaţi dintr-o închisoare mexicană când aceasta a fost luată cu asalt de bărbaţi...65

4 dec 00:00MapamondDosarul nuclear iranian: Premierul israelian Naftali Bennett a cerut SUA stoparea imediată a negocierilor cu Teheranul

Premierul israelian Naftali Bennett a cerut joi Statelor Unite să pună capăt imediat negocierilor privind programul...67

4 dec 00:00MapamondCanada: 22,5 grade Celsius în decembrie, un nou record de căldură în vestul ţării

După ce a stârnit îngrijorări la nivel global prin temperaturile record din vară, o regiune din vestul Canadei a...69

4 dec 00:03MapamondEmmanuel Macron vrea ca Parlamentul European să decidă în locul parlamentelor naționale

582

Sănătate
4 dec 00:00SănătateRafila: Nu trebuie să lăsam garda jos dacă au scăzut cazurile de COVID

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a făcut un apel la responsabilitate pentru respectarea normelor de...63

4 dec 02:08SănătateCoronavirus - ECDC: Varianta Omicron riscă să devină dominantă în UE în lunile următoare

Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 riscă să devină dominantă în Europa în ''lunile următoare'' dacă...173

4 dec 02:08SănătateMarea Britanie anunță că a APROBAT un tratament împotriva Omicron

254

4 dec 00:00SănătatePlasmafereza: ce este și când e necesară?

Plasmafereza este o procedură medicală menită să îndepărteze o parte din plasma din sânge. Practic, plasma...68

4 dec 00:00SănătateRafila: Deciziile privind obligativitatea vaccinării anti-COVID privesc statele membre UE

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că deciziile privind obligativitatea vaccinării anti-COVID...66

4 dec 00:00Sănătate13 trucuri pentru a renunța la fumat

Fumatul este un obicei nociv, care afectează sănătatea pe termen lung. Hai să vedem cum poți renunța la acest...68

4 dec 02:09SănătateOxidul de etilenă, cancerul din hrana românilor

De 1200 de ori a fost depașită limita detectabilă a oxidului de etilenă dintr-un produs alimentar fabricat în...1065

4 dec 02:07SănătateAlexandru Rafila vrea să introducă și testarea în certificatul verde

Ministrul Sănătății, Alexandu Rafila, spune că, în opinia lui, certificatul verde trebuie să includă toate cele...582

4 dec 02:08SănătateStudiu: Trecerea printr-o formă gravă de COVID-19 crește riscul de deces în anul următor

593

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT