REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

INTERVIU: Horia CONSTANTINESCU ȘTERGE pe JOS cu Horia ȚUȚUIANU! VIDEO

INTERVIU: Horia CONSTANTINESCU ȘTERGE pe JOS cu Horia ȚUȚUIANU! VIDEO

Replica API 18 august 2020 | 15:22 4286

Horia Constantinescu, pretendent la postul de primar al municipiului Constanța, a acordat un interviu cotidianului Replica, structurat în două părți, care s-a concentrat pe telenovela care a acaparat sfârșitul de săptămână pe plan local: Horia Țuțuianu și plecarea din Partidul Social Democrat. În stilul său caracteristic, Horia Constantinescu a povestit cum a pus la punct aproape toate detaliile cu tizul său, pentru ca mai apoi să fie lăsat baltă pentru niște „firimituri și o ciocolățică”.

„A fost un vals jenant în care ne-am călcat pe picioare”

Așa cum probabil știți, Horia Țuțuianu a fost tras pe dreapta din cursa pentru obținerea unui nou mandat în fruntea CJC, lucru care l-a determinat să se gândească la o plecare din Partidul Social Democrat în căutarea unor noi oportunități.

„Dânsul a găsit oameni pe care îi respect, cu moralitate, și l-a rugat pe unul dintre acești oameni să se pună chezaș, adică să garanteze că își va respecta cuvântul dat. Mi-au spus că au stat mult de vorbă și că a stat de vorbă cu cei din conducerea PPUSL, cu care stabilise o sumă de pași care urmau să fie străbătuți. Aseară (n.r. duminică, 16 august) vă mai pot spune că aveam stabilit sloganul Horia la pătrat. Urma să scoatem de sub masa de la conferința de presă două tricouri, să arătăm că l-am transferat pe Horia Țuțuianu la echipa noastră. Făcusem o poveste care a durat până târziu în noapte, urmând ca tinerii din echipa dânsului să se ocupe de tipărirea tricourilor. Sper că nu au făcut-o, pentru că m-aș simți obligat acum să le trimit 50 sau 60 de RON, cât a costat de fapt toată această poveste. A fost un vals jenant în care mai mult ne-am călcat pe picioare, rămânând fiecare cu pantofii murdari de urmele celuilalt. Mă bucur că lucrurile s-au terminat.”, ne-a declarat Horia Constantinescu.

„Mi-a spus că nu linge unde scuipă, că nu crede că tocmai Făgădău să-i fi făcut una ca asta...”

În cadrul unei conferințe de presă organizate de Partidul Social Democrat Constanța luni, 17 august, Țuțuianu a prezentat o versiune diferită față de cea expusă de Horia Constantinescu, precizând că în ultimele zile a fost contactat de mai multe partide, aspect contrazis în repetate rânduri de candidatul PPUSL.

„A fost o tentativă eșuată, nu-mi dau seama dacă Horia mic i-a făcut curte lui Horia mare, cu toate că nu eu am fost cel care l-am sunat pe dânsul. Mi-a explicat într-o alocuțiune de jumătate de oră că unde scuipă nu linge, că tocmai Decebal Făgădău să-i fi făcut una ca asta. Iată că viața i-a arătat și obrazul celălalt, că sunt bune și firimiturile care cad de la ospățul celorlalți, în sensul că după ce a fost plesnit peste bot pentru că a vrut să pună și dânsul mâna pe o bucată din ospăț. Se pare că nu a fost invitat la ospăț și i s-a pus în vedere că sunt bune și resturile și iată cum ne explică acum cât de bine a ales și că este un om de echipă. Aseară schimbase câteva tricouri, nu mai știam nici noi în ce echipă joacă dânsul. Am aflat până la urmă că echipa care l-a consacrat rămâne aceeași.”, ne-a mai exlicat Constantinescu.

„Felix Stroe a dovedit, încă o dată, că stăpânește bine turma”

Candidatul PPUSL la Primăria Constanța este de părere că Dumnezeu l-a scos pe Horia Țuțuianu din ecuație la momentul potrivit, întrucât exista șansa să constate că președintele CJC este „în patul altora într-o noapte mult mai friguroasă, când ar fi avut nevoie de el în patul casei.”

„Probabil că la negocierile între Horia Țuțuianu și conducerea PSD, i s-a oferit foarte puțin. Văzând că lucrurile devin mai serioase, PSD i-a dat și o ciocolățică mică. Noi mizam pe aparenta experiență profesională a domnului Țuțuianu, pentru a-i oferi prima poziție pe lista de consilieri. Cu siguranță nu acesta a fost motivul, dar mergând cu noi avea șansa de a fi tratat și ca bărbat. Probabil el s-a obișnuit altfel în organizația din care a plecat și acolo fiecare tratează pe fiecare așa cum s-au cunoscut. De-a lungul anilor petrecuți în PSD Constanța am întâlnit foarte puțini bărbați. Felix Stroe este unul dintre acești bărbați, indiferent că ne placem sau nu ne placem. Are valența de a da cu pumnul în masă și a explica în mod clar ce își dorește. Ceilalți sunt ca niște pisoi și încă o dată s-a dovedit că stăpânește bine turma.”, a mai precizat Horia Constantinescu.

„Țuțuianu a continuat șirul trădărilor”

Horia Constantinescu a recunoscut că Felix Stroe, președintele PSD Constanța, încă poate conduce cu mână de fier formațiunea politică pe plan local, dar și că posibila alăturare a lui Horia Țuțuianu a scos la iveală disperarea lui Decebal Făgădău.

„Disperarea lui Decebal Făgădău și a echipei care este în jurul acestuia este mai mult decât dovedită. Teama enormă era că va rupe și un 0,2% domnul Țuțianu, sau să spunem direct Țuțuianu, pentru că domnia este prea mult pentru unii dintre cei cu care am stat de vorbă în aceste zile. Probabil această teamă i-a determinat să ofere mai mult decât o firimitură. El a continuat șirul trădărilor, a fost Nicușor Constantinescu, a continuat și cu Felix Stroe, discutând peste capul lui, iar eu sunt mai mic, măcar mi-am doar o palmă pe fund, nu am primit o mișcare bruscă. Iată că Horia Țuțuianu a primit firimiturile de care vă vorbeam și o ciocolățică mică, referire la un banc celebru spus de Nicușor Constantinescu.”, a mai afirmat Horia Constantinescu.

În cadrul primei părți a interviului puteți afla și care sunt atuurile pe care Horia Constantinescu crede că le are în comparație cu ceilalți contracandidați, cât și ce părere are acesta despre moștenirea pe care o va lăsa Decebal Făgădău la Primăria Constanța.

Video:

„Constănțenii au contribuit la campania electorală a primarului”

Vor mai face diferența la alegeri deja celebrele pachete cu alimente de bază împărțite în campania electorală? Horia Constantinescu spune că cetățenii din Constanța au contribuit, fără să știe, la campania electorală a primarului Decebal Făgădău.

„Constănțenii le-au plătit deja și ele au fost distribuite altora față de cei care au plătit. Oamenii de bună credință, cei care muncesc, au contribuit fără să știe la campania electorală a primarului în funcție. Acesta distribuit pe șest, noaptea, în tot felul de cartiere pastă de dinți și alte cadouri de acest gen. Cei în vârstă au fost premiați de domnul primar în funcție, cu toate că au fost stabilite de Consiliul Local Constanța. Încearcă să salveze în cel de-al patrulea an aparențele. Acum apar lucruri entuziasmante pentru cetățeanul constănțean. Cred că actuala administrație publică locală crede că are de-a face cu oameni nepregătiți suficient să înțeleagă că au de-a face cu o mascaradă electorală pregătită în prag de alegeri.”, a mai adăugat Horia Constantinescu.

„Constanța rămâne virgină și batjocorită”

Constantinescu a ținut să îi răspundă primarului în funcție după ce acesta a precizat că nu dorește să stea de vorbă cu „analfabeți administrativ”, explicând că orașul de la malul mării rămâne batjocorit de cei care l-au condus până în prezent.

„Spunea domnul Decebal Făgădău, pentru că este o personalitate la care mă uit cu abnegație, că nu va sta de vorbă cu noi pentru că suntem analfabeți administrativ. Cu siguranță este cam mult spus. Unii dintre noi am administrat autorități cu bugete suficient de mari și bine împărțite, pentru a ne învăța cum este cu lucrul la stat. La un moment dat vorbeam de impotență administrativă publică locală, un termen mult mai dur, dar este cel care arată că în urma fecundării nu iese niciun plod. Constanța rămâne virgină și batjocorită de cei care au condus-o până acum.”

În partea a doua interviului veți putea afla și care va fi relația lui Horia Constantinescu cu dezvoltatorii imobiliari, dar și cum își descrie principalii contracandidați la Primăria Constanța. La final, candidatul PPUSL a ținut să-și facă și o autocaracterizare formată dintr-un singur cuvânt.

Video 2:

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218