REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

INTERVIU, partea a III-a! CHIȚAC: Sunt MULȚUMIT de activitatea lui HORIA Constantinescu! Video

INTERVIU, partea a III-a! CHIȚAC: Sunt MULȚUMIT de activitatea lui HORIA Constantinescu! Video

Replica API 14 mai 2021 | 00:17 4606

În ultima parte a interviului acordat de Vergil Chițac cotidianului Replica, edilul a vorbit despre Horia Constantinescu și Cristinel Dragomir, ”oameni cu ștate vechi în PSD ”, pe care USR-iștii, și nu numai, îi vor afară din primărie. Chițac a precizat că are legitimitatea politică necesară pentru a stabili colaboratorii și a anunțat că cei doi vor rămâne în primărie: unul pentru că își face treaba bine, iar celălalt, pentru că ar face un abuz dacă l-ar da afară. Mai multe, puteți urmări în interviul de mai jos.

În partea a treia a interviului, Vergil Chițac a vorbit, printre altele, și despre planurile pe care acesta le are cu bulevardul Mamaia, mai precis cu gazonul pe care, ani la rândul, au fost amplasate panouri publicitare. Deși, mulți sperau ca scuarul să fie eliminat și să fie mărit bulevardul, prin două benzi de circulație, Chițac spune că soluția nu este una optimă.

Scuarul de pe Mamaia va fi reconfigurat până anul viitor

”Circulația nu va fi fluidă dacă noi eliminăm scuarurile. Nu sunt de acord cu varianta asta. Bulevardul Mamaia trebuie să revină la ce era odinioară, cu acele scuaruri cu flori, altceva decât gazonul actual, care nu este bun pentru Constanța. Constanța este un oraș în care nu plouă, cu o climă deosebită și atunci trebuie să ne alegem niște amenajări florare care nu sunt iubitoare de apă și sunt ușor de întreținut. Tot ce vedeți acum pe Mamaia, scuaruri și spații verzi, le vom reconfigura până anul viitor”, a anunțat edilul.

O altă firmă va veni în sprijinul Confort Urban, pentru reabilitarea străzilor

Totodată, Chițac a vorbit și despre străzile din Constanța neasfaltate și fără canalizare, anunțând că va apela la o firmă de specialitate care să vină în sprijinul Confort Urban. ”Da, sunt. În zonele care s-au dezvoltat ulterior: Veterani, Palazu Mare, Compozitori, unde s-au dat, din păcate, autorizații de construcții, dar nu au existat și servicii. Confort Urban se ocupă de reabilitarea străzilor. Puterea Confort Urban este redusă, nu poate acoperi necesarul, și nu vin oameni să se angajeze. Atunci am zis să facem un acord cadru ce va fi scos la licitație și astfel, o firmă care este importantă, să se ocupe de restul străzilor. Anul acesta va fi semnat acest acord cadru”.

Chițac: Am votat uninominal

Un alt aspect abordat de Vergil Chițac îl vizează pe Horia Constantinescu, dar și pe Cristinel Dragomir, despre care USR-iștii spun că trebuie demiși, pentru că sunt cu ”ștate vechi în PSD”. Chițac le-a dat replica criticilor, precizând că el a fost ales uninominal și, le place, nu le place, doar el ia deciziile. ”Nu vreau să intru în coliziune cu USR. E greu de înțeles că un partid politic cere demiterea unui funcționar public, că este Horia Constantinescu, că a fost sau nu în PSD. Deocamdată, vorbim acum pe ceea ce este: funcționar public. Îmi pare rău, dar primarul decide cu cine lucrează și cum lucrează. Ne place, nu ne place, am fost votat uninominal. Cred că am legitimitatea politică necesară pentru a stabili colaboratorii. În momentul de față sunt mulțumit de activitatea domnului Horia Constantinescu, o spun public. Că anumiți operatori economici țipă, fac ca toate cele la adresa lui, eu îmi dau seama că, de fapt, își face treaba. Ar fi fost culmea să fie altfel. În fond, acei operatori nu sunt cei care au adus Mamaia în halul acela ? Acela era turism ce se făcea în Mamaia”, a spus Chițac.

Cât despre Cristinel Dragomir, ” Era angajatul primăriei când am venit eu aici. El era funcționar public la Direcția Servicii, avea contractul suspendat și a cerut reactivarea contractului. Ce să fac, să fac abuz să îl dau afară? Haideți să fim serioși. Indiferent cum îi cheamă, acesta este statul lor, în momentul acesta. E foarte greu să dai un funcționar public afară, trebuie să ai motive legale”, a spus Chițac.

Nu este mulțumit de rezultatul auditul realizat la CT BUS

În cadrul interviului, Vergil Chițac a vorbit și despre CT BUS, care funcționează fără director, dpă ce Bogdan Niță și-a dat demisia. Edilul spune că astăzi va fi decis noul director interimar. CT BUS este o societate comercială în subordinea CL. Noi suntem proprietarii serviciului de transport și l-am delegat către CT BUS, funcționează prin Adunarea Generală a Acționarilor și au un CA, format din cinci oameni. Ei trebuie să decidă pe cine numesc director general interimar. Termenul este până vineri să decidă.În perioada următoare, vom angaja o firmă de resurse umane care va face concurs public de recrutare a membrilor CA și a directorului general. Oricine își poate depune dosarul, după ce vor fi recrutați, în urma selecției, și confirmați de către această firmă, mandatul celor din conducere va fi de 4 ani”, a spus Chițac.

Cât despre audit, Chițac spune că nu este mulțumit de rezultat. ”Mi s-a adus la cunoștință auditul intern, dar nu pot spune public ce este acolo, sunt chestiuni care țin de legislație. E un audit tehnico economic, desfășurat în martie, care a urmărit tot ce s-a întâmplat în societatea aceea. Nu sunt mulțumit de rezultat”, a spus Chițac.

Constanța ar putea avea o PROMENADĂ… de weekend

De foarte mulți ani, locuitorii Constanței visează la o promenadă, așa cum vedem în marile orașe din țară. Lăsând la o parte faleza de la Cazino sau cea din Mamaia, visăm la un un loc liniștit în centrul orașului, care să fie animat de familii cu copii sau de persoanele îndrăgostite care se plimbă de mână. Ei bine, acest lucru s-ar putea întâmpla. „Ar fi o idee ca măcar în weekend, de vineri după amiază sau de sâmbătă dimineață până luni dimineață, zona Miga spre Lupoaică până în Piața Ovidiu, să o închidem și să o lăsăm pietonilor, să nu mai poată fi circulată. Cât de curând s-ar putea întâmpla”, a spus Chițac.

Cum va arăta Constanța, la final de mandat!

În încheiere, primarul municipiului Constanța a mărturisit cum va arăta, în viziunea sa, Constanța la final de mandat. ”Cu siguranță, Constanța va fi mai frumoasă, mai curată, mai verde, mai organizată, mai dezvoltată economic. Cam asta mi-am propus să realizez, în patru ani”.

Mai multe declarații, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920