rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 2 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

INTERVIU SENZAȚIONAL cu RAREȘ BOGDAN! PSD este respins de electorat pentru că iese cu aceleași fețe compromise. VIDEO

Starea de urgență a trecut, însă în urma ei au rămas anumite întâmplări care merită dezbătute alături de cineva în măsură să analizeze prestația Guvernului Orban. Este vorba despre prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan. Anumite voci, printre care și cea a fostului coleg de breaslă, Cosmin Gușă, spun că Rareș Bogdan este în pericol să părăsească conducerea PNL. Despre acest lucru, dar și despre alte chestiuni esențiale pentru viitorul României în lupta cu acest inamic, numit SARS-COV-2, am discutat cu prim-vicepreședintele PNL și europarlamentarul, Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: Ar fi extrem de grav pentru clasa politică ca ei să folosească oamenii doar în timpul campaniei electorale

Analistul politic, Cosmin Gușă a vorbit despre o eventuală demitere a lui Rareș Bogdan de la șefia partidului. „Cosmin este un om foarte bine informat. Sper ca de data asta să nu aibă dreptate, iar informațiile lui să nu se adeverească. El vorbește având informații în spate. Poate că stilul meu ușor mai intransigent și faptul că am solicitat și solicit să ne respectăm obligațiile făcute în fața alegătorilor, inclusiv a celor constănțeni, care ne-au votat ca să fim altfel decât PSD îi deranjează pe unii. Nu cred că există un astfel de plan la nivelul PNL. Dacă există discuții, noi le avem în interior. De cele mai multe ori aceste discuții ies și în exterior după cum ați putut vedea. Vreau să cred că nu există așa ceva. Nu ar fi grav pentru mine, pentru că eu mă descurc, ci ar fi grav pentru orice om intrat în politică, pentru că asta ar însemna de fapt că partidele nu-și doresc înnoirea și să susțină oameni noi și ar fi extrem de grav pentru clasa politică ca oamenii să fie folosiți doar în timpul campaniei și după aia să fie îndepărtați. Consider că sunt mai mulți cei care mă simpatizează decât cei care nu mă iubesc, așa că nu cred că există astfel de plan. Cosmin nu prea se înșeală, însă de data asta sper să o facă”, a spus Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: Am vorbit cu Orban să facem mai multe poze în biroul lui ca să înțeleagă lumea că nu suntem certați

Prim-vicepreședintele PNL a vorbit și despre prestația Guvernului Orban în perioada stării de urgență, dar și despre relația sa cu premierul României. „Poate că uneori am părut mai critic cu propriul Guvern pentru că îmi doresc să știe lumea ce fac bine acești oameni. Legat de Orban. Chiar aseară am vorbit cu el și i-am spus că ar trebui să vin la el în birou să facem o poză, în fiecare săptămână ca să înțeleagă lumea că nu suntem certați. El spune: Nu, nu, nu cred că ar ajunge. Trebuie să vii de două ori ca să se liniștească toți cei care consideră că există două tabere în PNL. Nu există”, a mai punctat fostul jurnalist.

Rareș Bogdan: Am răbdare. Voi ajunge mai sus, dacă nu, poate mă întorc în presă

Rareș Bogdan a comentat și ideea de a deveni prim-ministru la un moment dat sau de a avea un statut mult mai înalt în interiorul partidului. „Eu am locul meu în PNL. Nu sar etape. Fac totul pas cu pas. Consider că partidul mi-a făcut onoarea să fiu prim-vicepreședinte pentru că postul de europarlamentar nu mi l-a dat PNL. L-am câștigat singur. Eu nu îmi doresc mai mult în acest moment. Consider că trebuie să prind cheag în PNL, cum se spune în Ardeal. Trebuie să cunosc partidul, să cunosc organizațiile, să cunosc oamenii. Am prieteni foarte mulți în PNL. Nu cred că trebuie să sar etapele deoarece unii se grăbesc. În sondaje apar două nume. Premierul și Rareș Bogdan. Dacă există două persoane relativ apropiate ca încredere. Ei încearcă să creeze falia între Ludovic Orban și Rareș Bogdan. Nu există Ludovic Orban vs Rareș Bogdan, ci echipa PNL, în frunte cu președintele Klaus Iohannis. Am învățat să am răbdare și dacă e să fiu mai mult decât ceea ce sunt acum în spațiul public, atunci cu ajutorul bunului Dumnezeu voi ajunge, dacă nu, mă voi opri aici, unde sunt acum, pe postul de europarlamentar și mă voi întoarce în presă, cine știe”, a mai comentat europarlamentarul.

Mai multe detalii despre temele punctate mai sus puteți urmări în videoclipul următor:

Iată temele din a doua parte a interviului

În a doua parte a interviului, Rareș Bogdan a vorbit, printre altele, despre două subiecte delicate pentru România. Primul este reprezentat de muncitorii români, care au luat calea Germaniei pentru a munci în sectorul agriculturii, iar cel de-al doilea a scos la iveală măsura pe care ar fi luat-o prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, în caz de ar fi avut o funcție executivă, în guvern sau chiar la Primăria Capitalei. Subiectul atacat în această speță a fost petrecerea izbucnită weekend-ul trecut la un club din parcul Herăstrău.

Rareș Bogdan: Cine sunt acești șmecheri? Vreau să apelez la ei în caz că merg la cules de căpșuni

Liberalul a luat inițiativă în ceea ce privește lucrătorii români care au plecat spre Germania la cules de sparanghel. Rareș Bogdan vrea să afle cine sunt aceste firme românești care au reușit să transporte atâtea persoane dintr-un județ carantinat în urmă cu puțin timp și duse pe aeroportul din Cluj-Napoca. El cere și ajutorul colegilor din PNL să declanșeze controale în acest sens. „Este o problemă pe care o tot semnalez. Care sunt cele nouă firme care au făcut selecția de persoane în perioadă de COVID pentru că să scoți 184 de oameni din județul carantinat Suceava și să îi duci până la Cluj peste cinci județe și apoi să îi duci în Germania, mi se pare că trebuie să ai o forță mai mare decât un partid. Acești băieiți sunt în spatele unor firme românești. Nu au venit agențiile de plasare forței de muncă din Germania, Franța sau Slovenia aici, nu. Au fost firme românești care au făcut treaba asta. Trebuie să fii tare. Eu sunt prim-vicepreședintele partidului de guvernământ, sunt europarlamentar, șef de delegație și vedetă publică și totuși nu mi-am permis să ies din casă în ălea două-trei săptămâni. Am respectat întocmai ce îmi spunea Guvernul ca să nu fie interpretat că nu respect tocmai eu normele.

Mie nu îmi ieșea. Trebuie să fii foarte tare. Vreau să știu și eu cine sunt șmecherii ăia care au reușit și această figură. Au scos cetățeni dintr-un județ carantinat și i-au cărat noaptea, atunci când aveam ora 22 drept oră limită de ieșire pe străzi. Nu au cărat 2,3 sau 4, ci 140 doar de acolo, 160 de la Botoșani, 140 de la Neamț, nu știu câți de la Vaslui, Bacău. Cred că au ajuns câteva zeci și din Dolj sau Constanța spre Cluj. Faptul că eu solicit să știu ce este cu acele firme și să se declanșeze un control, pentru că acestea au făcut contracte cu cetățenii români, dar nu au respectat contractele. Ei au făcut contracte pe 14,5 euro și încasau 8 euro. Au făcut contracte pe zi și ei primesc pe kilogramul cules. Li s-au cerut 280 sau 340 de euro pe bilet doar dus, până în Germania, pe aeroportul din Sttutgart, într-un moment în care flotele aeriene stătateau la sol în proporție de 99,9%, iar cele două flote naționale ale companiei de stat, Tarom, 28 de avioane erau pe aeroportul Otopeni, iar ale companiei private, Blue Air, 24 de avioane stăteau la Băneasa. De ce să nu fi dus oamenii ăștia cu avioanele Blue Air sau Tarom? Nu cred că fac opoziție propriului guvern dacă solicit lămuriri. Îi rog pe colegii mei să declanșeze controale și să le spună opiniei publice. Eu vreau să știu cine sunt șmecherii care controlează cele nouă firme ca la următoarea stare de urgență să apelez la ei dacă vreau să merg la cules de căpșuni, pentru că sunt șmecheri băieții”, a încheiat ironic europarlamentarul.

„Dacă eram ministru de Interne sau primarul general al Capitalei, atunci le făceam dosar penal și nu mai primeau niciodată autorizația de funcționare”

Rareș Bogdan a reamintit și de episodul petrecut weekend-ul trecut în parcul Herăstrău din Capitală. Acesta a spus într-un mod tranșant că ar fi anulat autorizația de funcționare a clubului și ar fi deschis dosare penale în cazul patronilor de la Funky Lounge. „Eu am militat și pentru deschiderea teraselor, dar nu așa cum au făcut-o cei de la Funky Lounge din Herăstrău. Eu dacă aș fi fost ministru de interne sau primar general al Capitalei sau aș fi avut o putere executivă, atunci vă spun din start că celor trei patroni le făceam dosar penal a doua zi dimineața, iar autorizația de funcționare nu o mai primeau niciodată. Eu le-aș fi anulat autorizația de funcționare. Ați sfidat o țară întreagă, ați sfidat 320.000 de oameni care lucrează în HoReCa, ați sfidat zeci de mii de patroni, mici, mari, de chioșcuri, de restaurante, de terase doar pentru că voi vă credeți mai șmecheri fiind în Herăstrău. Asta mi se pare o chestiune de obrăznicie. Eu le-aș fi închis afacerea complet”, a mai declarat prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan.

Mai multe detalii puteți urmări în videoclipul atașat mai jos:

Petruț IACOB

joi, 21 mai 20208253
mai mult...Interviuri
26 mai 00:46InterviuriMohammad Murad: Nu voi bate niciodată la ușa lui Huțucă sau Orban să mă pună pe listele PNL! VIDEO

În prima zi a lunii iunie se vor deschide terasele în aer liber, urmând ca în data de 15 iunie să fie deschise...4235

31 mai 00:03InterviuriAdriana Arghirescu, despre TERENURI, BABU, FĂGĂDĂU și LUPTA din Consiliul Local! VIDEO2407
30 mai 10:16InterviuriAnton Traian Antoniadis: Am început să ne împărțim pe găști și să ignorăm Constanța1223
25 mai 00:17InterviuriINTERVIU! Primarul Cristian Cârjaliu dă de pământ cu Guvernul Orban: Trebuie sancționată incompetența

Cristian Cârjaliu este primarul care, dacă nu ar fi existat, probabil ar fi trebuit inventat, spun unii....2386

25 mai 00:10InterviuriInterviu BOMBĂ cu Cozmin GUŞĂ: Gabriela FIREA, dacă ar scăpa de influenţa lui PANDELE, ar evolua mult mai bine4416
21 mai 00:06InterviuriVirginia Uzun: Eforie, lipsit de strălucire din cauza proastei gestionări a banilor VIDEO4436
20 mai 00:46InterviuriInterviu EXPLOZIV cu Robert Turcescu: Nu am dialog cu Palaz. Relația dintre noi nu există! VIDEO

România a trecut de starea de urgență și a intrat în cea de alertă, iar numărul infectărilor cu noul coronavirus...5444

16 mai 00:50InterviuriEugen Teodorovici: Eu sunt, de fapt, preşedintele PSD3837
16 mai 13:45InterviuriVictor Ponta: Am înțeles, cu mintea mea de social-democrat, că nu sunt bani pentru măsuri sociale dacă nu merge economia privată3392
13 mai 00:12InterviuriVIDEO! Babu este un laș dacă a avut curajul să lovească o femeie!

Maria Obreja, comisar în cadrul Protecției Consumatorului (CJPC), care-l acuză pe viceprimarul Dumitru Babu că a...5425

8 mai 23:16InterviuriCabinetele stomatologice sunt obligate să mărească prețurile după 15 mai VIDEO7511
6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO3415
Vremea
11.9°11.9° - 12° marţi, 2 iunie 2020
ConstanțaUmiditate: 86%
Vânt: 1.9 m/s
Presiune: 1008 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
2 iun 00:00SportKS Cracovia, învinsă acasă de Jagiellonia Bialystok, în campionatul Poloniei

Jagiellonia Bialystok, cu fundaşul român Bogdan Ţîru titular, a învins-o cu 1-0 în deplasare pe KS Cracovia, la...288

2 iun 00:00SportMoto GP - Marele Premiu al Japoniei va fi anulat

"Este de aşteptat extinderea interdicţiei pentru călătoriile internaţionale. În urma discuţiilor noastre cu...269

2 iun 00:04SportBorussia Moenchengladbach a revenit pe podium în Bundesliga după victoria clară în faţa lui Union Berlin

Echipa Borussia Moenchengladbach a revenit pe podium în Bundesliga, după victoria clară, cu 4-1, obţinută pe teren...479

2 iun 00:04SportBorussia Dortmund a învins cu 6-1 ultima clasată în Bundesliga, Paderborn. Jadon Sancho a marcat trei goluri

Formaţia Borussia Dortmund a învins, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 6-1, echipa Paderborn, într-un...480

Local
2 iun 19:54LocalALCOOLEMII RECORD la VOLAN, la Constanța, în weekend!

Polițiștii din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac, la data de 29 mai a.c., în jurul orei 21.00, au identificat un...1504

2 iun 19:53LocalIncendiu la Jurilovca, stins de pompieri după 15 ore

Luni, în jurul orei 18:00, pompierii Stației de pompieri Babadag au fost solicitați să intervină în zona...927

2 iun 19:53LocalFemeie AGRESATĂ de SOȚ, în Constanța!

1368

2 iun 22:34LocalOamenii au dat năvală la McDonald's!

Ziua Copilului a adus un zâmbet pe buze celor mici după atâtea luni de izolare şi monotonie în locuinţe, alături...2094

2 iun 22:30LocalAccident rutier în apropiere de Turcoaia

În după-amiaza zilei de 1 iunie a.c., un bărbat de 61 de ani, din Măcin, în timp ce conducea un auto pe DJ222 (în...1319

2 iun 22:31LocalAccidente rutiere produse de șoferi BEȚI, în Vama Veche și pe șoseaua Mangaliei

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța, la data de 30 mai a.c., în jurul orei 21.20, au identificat un...1755

2 iun 19:56LocalVara debutează cu ploi torențiale

Sezonul cald începe cu o informare meteo de vreme instabilă și cantități însemnate de apă, în cea mai mare parte...935

2 iun 00:37LocalAccident rutier în Constanţa: femeie lovită pe trecerea de pietoni

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi luni, 1 iunie, să intervină la un accident rutier în Municipiul...1327

2 iun 19:52LocalAccident rutier în municipiul Constanța

883

Politică
2 iun 00:00PoliticăMarcel Ciolacu de Ziua Copilului: La mulţi ani, supereroilor de mâine!

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, afirmă că în fiecare copil se află "o mulţime de...296

2 iun 00:00PoliticăCioloş: PSD dă dovadă de ipocrizie când cere demisia Guvernului

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, susţine că PSD dă dovadă de "ipocrizie" când cere demisia Guvernului pentru că...361

2 iun 00:00PoliticăMarian Oprişan a rămas fără permisul de conducere, la trei ani după ce a condus cu 191 de km/h

390

Interviuri
21 mai 00:06InterviuriVirginia Uzun: Eforie, lipsit de strălucire din cauza proastei gestionări a banilor VIDEO

Virginia Uzun a fost directorul Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) din cadrul Primăriei Constanţa timp de...4436

20 mai 00:46InterviuriInterviu EXPLOZIV cu Robert Turcescu: Nu am dialog cu Palaz. Relația dintre noi nu există! VIDEO

România a trecut de starea de urgență și a intrat în cea de alertă, iar numărul infectărilor cu noul coronavirus...5444

16 mai 00:50InterviuriEugen Teodorovici: Eu sunt, de fapt, preşedintele PSD

3837

16 mai 13:45InterviuriVictor Ponta: Am înțeles, cu mintea mea de social-democrat, că nu sunt bani pentru măsuri sociale dacă nu merge economia privată

România a ieșit oficial din starea de urgență, intrând, de azi, în starea de alertă. Astfel, despre începutul...3392

13 mai 00:12InterviuriVIDEO! Babu este un laș dacă a avut curajul să lovească o femeie!

Maria Obreja, comisar în cadrul Protecției Consumatorului (CJPC), care-l acuză pe viceprimarul Dumitru Babu că a...5425

8 mai 23:16InterviuriCabinetele stomatologice sunt obligate să mărească prețurile după 15 mai VIDEO

7511

Monden
2 iun 00:00MondenClint Eastwood a împlinit 90 de ani. A fost pasional şi aspru cu femeile. Ce spun cuceririle din viaţa lui

Pe 31 mai, legenda hollywoodiană a marcat nouă decenii de viaţă, care, dincolo de succesul profesional, poartă un...510

2 iun 00:00MondenAdevăratul motiv pentru care designerul Karl Lagerfeld purta mereu ochelari de soare

Supranumit şi Kaiser, designerul de origine germană nu se despărţea niciodată de accesoriul său de preţ,...579

2 iun 00:00MondenViaţa controversată a celebrei Marilyn Monroe. Starul ar fi împlinit acum 94 de ani

340

2 iun 00:00MondenGerard Butler și iubita lui încalcă regulile și se distrează la plajă. Cum au fost surprinși cei doi

Gerard Butler și iubita lui au petrecut o zi la plajă, în ciuda restricțiilor impuse de autorități. Cei doi au...415

2 iun 00:00MondenJennifer Lopez se face patroană de club de baseball

Jennifer Lopez, de 50 de ani, știe să facă bani și în afara scenei. Cântăreața care are o avere de 400 de...332

2 iun 00:00MondenRegina Elisabeta a II-a sărbătoreşte ieşirea din izolare printr-o plimbare cu calul

340

Mapamond
2 iun 00:00MapamondNoi măsuri de relaxare a restricţiilor la Moscova, în pofida creşterii numărului de cazuri de COVID-19

Capitala rusă a intrat luni într-o nouă etapă de relaxare a măsurilor, decretate în urmă cu două luni pentru a...290

2 iun 00:00MapamondCongo - Nouă epidemie de Ebola în nord-vestul ţării

Guvernul Republicii Democratice Congo a declarat luni un nou focar de Ebola la Mbandaka, (nord-vestul ţări), în timp...328

2 iun 00:00MapamondCoronavirus: În Iran s-au înregistrat 3.000 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, un record începând din 1 aprilie

302

2 iun 00:00MapamondMăsuri de relaxare: Barurile se redeschid în Finlanda şi Norvegia, cafenelele şi restaurantele în Olanda

După două luni de la închiderea lor în contextul pandemiei de coronavirus, barurile se redeschid luni în Finlanda...302

2 iun 00:00MapamondCoronavirus: Peste un milion de cazuri de infectare în America Latină şi în Caraibe

Numărul cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus a depăşit duminică un milion în America Latină şi...321

2 iun 00:00MapamondCoronavirus: Germania a înregistrat 333 noi cazuri de coronavirus şi 11 decese în ultimele 24 de ore

282

Sănătate
2 iun 00:00SănătateLeziunile pulmonare cauzate de țigările electronice seamănă cu arsurile chimice

În timp ce dispozitivele electronice pe bază de tutun sunt din ce in ce mai populare, promovându-se ca o alternativă...297

2 iun 00:00SănătateStudiu: Legătura dintre bacterii și boala celiacă

Expunerea la bacterii reprezintă un potențial factor de risc, din categoria factorilor de mediu, în dezvoltarea bolii...304

2 iun 00:00SănătateUleiul de pește, util în insuficiența cardiacă

301

2 iun 00:00SănătateStudiu: O singură doză de vaccin anti-HPV oferă protecție împotriva cancerului de col uterin

Un nou studiu arată că o doză de vaccin HPV poate preveni infecția cu acest virus care poate duce la apariția...283

2 iun 00:00SănătatePoluarea aerului: risc de schizofrenie și de osteoporoză

Studii recente au arătat că poluarea aerului prezintă un risc major pentru sănătate, din cauza diverselor patologii...264

2 iun 00:00SănătateStudiu: Putem încărunți din cauza stresului?

298

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT