REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Intesa Sanpaolo Bank din Constanţa şi-a angajat paznic

Intesa Sanpaolo Bank din Constanţa şi-a angajat paznic

Replica API 13 martie 2012 | 00:00 391

După jaful armat,

După jaful armat,

Reprezentanţii Intesa Sanpaolo Bank din Constanţa, unde a avut loc, în cursul zilei de vineri, jaful armat în urma căruia atacatorii au fugit cu 20.000 de lei şi-au luat acum mai multe măsuri de precauţie. Ei au contractat un paznic, care să asigure în permanenţă siguranţa lucrătorilor bancari, a clienţilor şi, evident, a banilor.

Paznicul era ieri la datorie, în incinta băncii, şi a declarat că de acum încolo el este cel care va asigura ordinea în acest loc. Potrivit poliţiştilor, respectiva sucursală nu avea agent de pază propriu, având contract cu o firmă de pază care intervenea numai la declanşarea alarmei sau a butonului de panică. De asemenea, un agent de pază intervenea doar atunci când se făceau transferuri de bani de la şi către Trezorerie, şi care supraveghea respectivele transferuri, spun anchetatorii. Vineri, când a avut loc jaful, un echipaj de intervenţie al firmei de pază a ajuns la sediul băncii după 6 minute, asta şi pentru că angajaţii Sanpaolo au apăsat butonul de panică după ce hoţii au părăsit incinta. În cursul zilei de ieri, banca şi-a reluat activitatea - program normal, de la 08.30 la 17.00.

Se vehiculează că a fost reţinut un suspect, IPJ nu confirmă

Reamintim că jaful a fost comis de doi bărbaţi, care se presupune că erau înarmaţi. În momentul atacului, în bancă se aflau unul dintre directori, două casiere şi un client. Cei doi bărbaţi aveau feţele acoperite şi au mers direct la una dintre casiere, căreia i-au cerut toţi banii care îi avea în sertar. Cei doi au părăsit în fugă banca, după circa 40 de secunde. Mai precizăm că, în cursul zilei de ieri, a fost vehiculată informaţia cum că a fost reţinut un suspect care se presupune că ar fi implicat în jaful de la bancă, însă conducerea IPJ Constanţa a dat asigurări că informaţia nu este reală şi că cercetările continuă.

Roxana CĂLINESCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218