REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Intră în linie dreaptă o mutare militară istorică la hotarele României

Intră în linie dreaptă o mutare militară istorică la hotarele României

Replica API 4 iunie 2019 | 00:00 223

Cea mai mare achiziţie de armament de către Bulgaria după înlăturarea regimului comunist se află pe ultima sută de metri, scrie stiripesurse.ro

Bulgaria se aşteaptă ca Statele Unite să transmită curând o ofertă la nivelul de 1,2 miliarde de dolari privind vânzarea a opt avioane F-16 noi, a anunţat marţi Ministerul Apărării de la Sofia, citat de agenţia Reuters, potrivit Mediafax.

Departamentul de Stat a aprobat luni posibila vânzare a opt avioane multirol F-16 şi a echipamentelor aferente pentru costul estimat de 1,67 miliarde de dolari, a transmis luni o agenţie a Pentagonului.

Bulgaria, stat membru al Alianţei Nord-Atlantice şi al Uniunii Europene, încearcă să înlocuiască flota de avioane MiG-29 şi să intensifice compatibilitatea cu standardele NATO.

Un contract cu firma Lockheed Martin pentru cumpărarea de avioane F-16V Block 70 ar fi cea mai mare achiziţie de armament de către Bulgaria după înlăturarea regimului comunist.

Italia și Suedia au negociat și ele cu Bulgaria.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce bulgarii cumpara avioane militare noi iar romanii la mana a doua cu o vechime de peste 20 de ani la preturi similare? Mai prost si idiot ca acest popor rar o sa gasiti in istorie. Cine a negociat contractele pentru vechituri este Basescu vanzatorul neamului romanesc.
8
1
Alti baieti destepti care tac si fac si isi vad interesul.o sa vina slugile psd ului sa spuna ca noi nu stam capra ca nu suntem vasali ca bla bla bla tetorici populiste marca psd. Dar probabil saracii de ei nu stiu ca turismul bulgaresc produce intr un singir an cat noi in 5 ani ca la aia au inceput sa construiasca autostrazi samd.nu s peste noi dar macar se pun bine cu cine trebuie.bravo lor.noi ne cacam pe noi si am facut jocul rusiei via israel. Ca deh, elan swartenberg n a stat degeaba pe aici si i a avut la mana pe dragnea pe mazare pe toti mafiotii.Bravo Bulgaria.ati ales directia buna
4
5
Da rable ca ale noastre care au ucis frati crestini ortodocsi in IUGOSLAVIA. O sa ne iasa pe ... . DUMNEZEU nu-i samsar.
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108