REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Între Constanța și orașul Fort Lauderdale din SUA relațiile se dezvoltă rapid și convingător

Între Constanța și orașul Fort Lauderdale din SUA relațiile se dezvoltă rapid și convingător

Replica API 18 noiembrie 2021 | 22:54 1151

Viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, a participat la ceremoniile dedicate împlinirii a doi ani de la stabilirea relațiilor de colaborare și înfrățire dintre orașele Fort Lauderdale (Florida, SUA) și Constanța. Ceremoniile au avut loc la sediul Primăriei orașului Fort Lauderdale și au inclus discuții cu primarul orașului Fort Lauderdale, Dean Trantalis și cu stafful acestuia, prezentarea oficială a municipiului Constanța la ședința Consiliului orașului Fort Lauderdale și schimbul oficial de steaguri ale celor două orașe în cadrul reuniunii ordinare a Consiliului orașului Fort Lauderale de la 16 noiembrie a.c.

Primarul orașului Fort Lauderdale i-a înmânat cu această ocazie reprezentantului Primăriei Constanța Proclamația Consiliului orașului Fort Lauderdale privind recunoașterea Zilei orașului Constanța și celebrarea acesteia în Fort Lauderdale, document care menționează “încurajarea tuturor rezidenților de a se asocia în celebrarea și onorarea legăturilor în creștere dintre Fort Lauderdale și Comunitatea Românească”. Editarea acestei proclamații creează astfel cadrul necesar pentru celebrarea anuală a Zilei orașului Constanța în Fort Lauderdale.

Cu această ocazie, primarul orașului Fort Lauderdale, Dean Trantalis, a acceptat invitația transmisă de primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, de a efectua o vizită în Constanța în cursul anului 2022.

Viceprimarul municipiului Constanța a transmis autorităților din Fort Lauderdale disponibilitatea Primăriei Constanța de a consolida relațiile cu orașul înfrățit Fort Lauderale, în interesul comunităților locale din cele două orașe și a prezentat principalele oportunități de investiții în Constanța pentru firmele și companiile din Fort Lauderdale. Primarul Dean Trantalis și alți reprezentanți ai conducerii Primăriei și Consiliului orașului Fort Lauderdale au prezentat, de asemenea, principalele proiecte și inițiative pe care le au în vedere pentru consolidarea relațiilor cu orașul Constanța, în mai multe domenii – educație, business, investiții, cultură, people-to-people, evidențiind că adoptarea Proclamației privind celebrarea Zilei Constanței la Fort Lauderdale reprezintă o recunoaștere explicită a importanței deosebite pe care autoritățile din Fort Lauderdale o acordă relației cu orașul Constanța. Părțile au apreciat că relația dintre cele două orașe, statuată în 2019, se dezvoltă rapid și convingător.

În perioada următoare vor fi implementate proiectele și inițiativele pe care părțile le-au discutat cu această ocazie, printre care efectuarea unei donații de carte în limba engleză pentru școlile din Constanța, promovarea reciprocă a autorilor locali, scriitorilor și traducătorilor din Constanța și Fort Lauderdale, transmiterea către Constanța a exemplelor de bune practici ale partenerilor din Fort Lauderdale în domeniul administrației locale etc.

În cadrul vizitei pe care o efectuează în SUA, Ionuț Rusu a avut mai multe întâlniri, desfășurate în 16 noiembrie, cu membrii comunității academice, științifice și de business din Fort Lauderdale – la Nova Southeast University, Centrul de Inovare Alan B. Levan și Marine Industries Association. În cadrul întâlnirilor au fost discutate principalele oportunități de consolidare a relațiilor dintre comunitățile locale ale celor două orașe. Reprezentanții conducerii Centrului de Inovare Alan B. Levan au prezentat exemplele de bune practici locale în domeniul inovării și au transmis disponibilitatea de a fi de folos autorităților și mediilor de afaceri din Constanța în promovarea inițiativelor și proiectelor de inovare, cercetare, business, tehnologie, IT etc. Reprezentanții Centrului de Inovare și-au exprimat disponibilitatea de a deschide un Centru american de inovare chiar în Constanța - primul de acest gen din România. La sediul Marine Industries Association au fost discutate proiecte și inițiative privind colaborarea dintre mediile de afaceri dintre cele două orașe în domeniul naval, cu obiectivul de consolidare a beneficiilor pe care cooperarea în acest domeniu le poate produce pentru creșterea calității vieții comunităților celor două orașe.

În aceeași zi, la Universitatea Nova au fost discutate proiecte privind cooperarea dintre Constanța și Fort Lauderdale în domeniul educației și culturii. Viceprimarul municipiului Constanța a avut o întâlnire cu studenții Oficiului pentru Afaceri Internaționale al Universității Nova din Fort Lauderdale, în cadrul căreia a fost prezentat în mod detaliat orașul Constanța.

De asemenea, în perioada 17-18 noiembrie 2021, municipiul Constanța este reprezentat la cea de-a șasea ediție a Expoziției Internaționale de Comerț și Cultură din Florida / Florida International Trade and Cultural Expo / FITCE, cea mai importantă manifestare expozițională anuală de profil din Florida. Municipiul Constanța este reprezentat la eveniment la invitația autorităților partenere din Fort Lauderdale. La expoziție participă reprezentanți ai mediilor administrative, comerciale și culturale din 60 de state. Viceprimarul orașului Constanța a vizitat standul municipiului de la FITCE și a avut, de asemenea, mai multe discuții și întâlniri, la această manifestare expozițională, cu mediile locale de afaceri în vederea cooperării acestora cu mediile de afaceri din orașul Constanța și stimulării investițiilor americane în orașul nostru.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
4
3
Domnule, ca omul chiar are figura de intelectual! Dar oare este suficient?
4
1
Tara arde si baba se piaptana!!!!
8
2
Tzanca Uraganu in Florida
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102