rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 27 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Întrebare pentru Vergil Chițac: Când va scăpa Constanța și de Vânturache?

Una dintre prioritățile lui Vergil Chițac, primarul ales al Constanței la alegerile din 27 septembrie, vizează o analiză precisă și corectă a activității tuturor șefilor din Direcțiile primăriei, unii numiți politic și care nu performează. O atenție sporită ar trebui să și-o îndrepte asupra șefului de la Urbanism, Radu Mihai Vânturache. Același care, în ultimii ani, a permis, alături de Decebal Făgădău, ca mafia imobiliară să facă ceea ce vrea în orașul de la malul mării. Acesta este și motivul valului de acțiuni din instanță ce vizează anularea unor acte administrative, autorizații de construire sau certificate de urbanism care au stat la baza investițiilor. Vânturache este foarte probabil să coboare de pe piedestalul urcat de Decebal Făgădău, iar construcțiile haotice și eliberarea de autorizații de construcții pe ochi frumoși s-ar putea încheia.

În ultimii ani, administrația locală PSD a dat undă verde pentru construcții care, fie au micșorat din suprafața parcurilor existente, fie sufocă și mai tare cu betoane un oraș ce respiră din ce în ce mai greu. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără Decebal Făgădău și Radu Vânturache, arhitectul șef al municipiului Constanța, un urbanist venit din București la Constanța, pentru a planifica teritoriul pe direcția în care se află astăzi.

Dar cine este Radu Mihai Vânturache și cum a ajuns la Primăria Constanța!

Atunci când a preluat funcția din Primăria Constanța, Vânturache nu cunoștea deloc istoria urbanistică a acestui oraș, întrucât venea din București. Era asociat și administrator la REDV Birou de Arhitectura si Urbanism SRL , dar lua salariu și de la Allconsulting Group System SRL. În vara anului 2016, a ajuns la Primăria Constanța ca șef Birou Strategii Urbane, în urma unui concurs unde a fost singurul candidat, obținând 70 de puncte, iar în 2018 a devenit arhitectul șef. A absolvit Facultatea de Urbanism din cadrul Universității de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din București, președintele Structurii Specializate a Asociației Municipiilor din România.

A pornit cu un salariu anual de aproximativ 16.000, iar în trei ani ia ajuns la 105.000 lei

În trei ani de zile, salariul lui Vânturache s-a mărit… de șapte ori. În declarația de avere din 2016, nu și-a făcut public salariul. Abia un an mai târziu, Vânturache și-a trecut în declarația de avere salariul anual de 15.292,00 lei. În 2018 a devenit arhitectul șef al orașului, având salariul anual de 65.721,00 lei. Tot în 2018, Arhitectul șef și-a schimbat și autoturismul, achiziționându-și o mașină Volvo V40. În 2019, salariul lui s-a mărit, încasând anual suma de 100.651,00 lei (RON), iar din 2020 venitul anual de la Primăria Constanța a ajuns la 104.747 lei.

Ce a făcut Vânturache, cel servit pe tavă de Făgădău pentru Constanța, în cei 4 ani la Direcția de Urbanism!

În 2016, când a preluat mandatul, Decebal Făgădău ne-a aruncat în ochi cele 40 de promisiuni pe care nu a reușit să le realizeze, pentru că nu a putut sau nu a vrut. În afară de stâlpișorii lui Babu, montați aiurea în cele mai multe zone, câteva străzi și trotuare reabilitate, un Smart City departe de a fi ”smart” și alte realizări minore pe care și un proaspăt absolvent de facultate le-ar efectua cu ușurință, și nu în patru ani, ci în câteva luni, primarul în funcție nu a bifat altceva. În schimb, ni l-a servit pe tavă pe Vânturache devenit, în scurt timp, de la șef Birou Strategii Urbane, arhitectul șef al municipiului. Dar cu ce strategii urbanistice a venit Vânturache și ce a făcut în cei patru ani la Primăria Constanța, Direcția de Urbanism? A acordat derogări de la Planul Urbanistic General, a aprobat Planuri Urbanistice Zonale și autorizații de construcție cu condiția respectării anumitor regulile care, ulterior, au putut fi schimbate prin elaborarea unui PUZ aruncând, astfel, orașul într-un adevărat haos. A ținut în sertarele direcției luni de zile cererile oamenilor de bună credință care solicitau certificate de urbanism sau autorizații de construcție, a refuzat amplasarea cu caracter provizoriu a unui container medical pentru trierea pacienţilor cu COVID, când oraşul este plin de WC-uri împuţite, tonete mizerabile, de tot felul de dughene care reprezintă un adevărat atentat la sănătatea publică. A, și să nu uităm licitația, cea de-a doua, căci prima a fost un eșec, pentru contractarea firmei care se va ocupa de actualizarea PUG-ului Constanței. Tandemul Făgădău-Vânturache a eliminat din procedura de achiziţie cea mai mare Universitate de Arhitectură din ţară în favoarea societății Synergetics Coropration - Quattro Design. Documentele în baza cărora s-a stabilit punctajul obținut de Synergetics Coropration - Quattro Design vizau lucrări cu marile primării din țară, nerealizate însă și despre care Replica a vorbit într-unul din numerele anterioare.

Făgădău: Sunt mândru de Vânturache

Dar Decebal Făgădău este mândru de arhitectul șef și îl ridica în slăvi. Mai să-i ridice și o statuie… ” Sunt mândru de Radu Vânturache și niciodată nu o să mă ascund în spatele cuiva din echipa mea. Nu mă voi ascunde în spatele unui funcționar public. Îmi asum și înjurăturile pe care și le ia Radu Vânturache și îmi pare rău pentru mizeriile pe care i le fac unii constănțeni, că îi zgârie mașina sau că îl înjură prin articolele pe care le scrieți dumneavoastră.

Dacă ”mizeriile” sunt fondate sau nu, ne va răspunde curând primarul ales Vergil Chițac, după ce va lua la puricat documentele Direcției de Urbanism și raportul activității lui Radu Vânturache.

Mirela PASCAL

joi, 1 octombrie 20207904
GANDUL.RO
De necrezut! Câți lei costă 1 litru de ulei de floarea soarelui, produs în Ucraina, în supermarketurile din România
Comentarii

00constantean(4 oct 12:18)
are cu ce sa se laude Fagadau in loc sa faca ca marile orase sa se extinda catre periferie unde se pot amenaja infastructura ei au eliberat autorizati in zone pe unde sa mai gasit un petec de pamant ex blocul din fata pietei Abator cu balcoanele iesite pe trotuar,blocul de la intrare in Mamaia si sunt multe exemple da la periferi trebui sa investeasca in utilitati asa zisi parliti de dezvolatatori
00Ambulanta(2 oct 21:14)
Nu uita de Badescu de la ambulanta. Afara cu javra ca nu se mai poate. Afara cu clica de jegosi pupincuristi Pisica Dorcea Iacob Ruse Calaresiu Radu Resid Paraschiv si jigodia de Reli
00Ion(1 oct 23:45)
Chitac il da afara pe vanturache si pune pe omul sponsorului sau comanescu
11La puscarie(1 oct 23:00)
Dat afara imediat si cercetat penal si sper bagat in puscarie a dat firul distrugerii constantei
27Babu(1 oct 21:36)
Sa nu uitati de Camelia Dudas si sef serviciu Carmen Stanisor cu ele incepeti curatenie au creat de aniide zile Un grup I fractional. Sunt cel mai mare rau pentru serviciu agenti economic.
113Muie Replicaca(1 oct 19:48)
La articolele despre motanul securist Felix nu permiteti comentariile . Ziaristii pulii mele ! Sa va fie frica ! Au inceput sa fuga sobolanii !!
00in mod normal !(1 oct 19:13)
schimbam foaia cu alta ...pagina din aceiasi carte ce prezinta acelasi subiect interesant pentru unii si ...altii! Vremurile tulburi si grele sunt cele mai bune pentru ...afaceri murdare!
24citizenx(1 oct 19:12)
un prost care a semnat tot ce a vrut fagadau. sper sa se duca la parnaie impreuna
110Vanturache(1 oct 18:22)
Recunosc ca sunt hot si prost. Dar o perioada a mers.
110Vanturache la Puscarie(1 oct 17:38)
Urgent la puscarie.Dosarul la Bucuresti ca procurorii din Constanta sunt neamuri cu ei.
47Hahaha(1 oct 17:34)
Ce va mai agitatii unii pe aici sperand ca se face curatenie, stati linistti ca pleaca pilele de la psd si vin pilele de la pnl, nu am scapat de nimic si nici nu vom scapa, inca nu ati inteles
45unu(1 oct 17:29)
sa inteleg 8k si ceva ca salariu lunar pentru un sef arhitect de municipiu este mult?
110Escu(1 oct 17:09)
In mod normal noul primar trebuie sa schimbe toti directori si ceilalti angajati din primarie care au functii de decizie pentru ca nu are cum sa lucreze cu oameni lui MAZARE si FAGADAU,caci nimeni nu poate sa slujeasca la doi spapani care au fost si au ramas adversari,v-a trecut timpul baietilor si sa spuneti mersi daca nu plecati de la primarie la puscarie.
414vedem(1 oct 16:21)
Audit la RAJA!! Nu l lasati pe Store sa acape cu zecile de milioane de euro. Audit si puscarie. A negociat linistea lui pe banii nostrii. Nu e normal. Vream ca justitia sa-si spuna cuvantul!!!
155Din cate(1 oct 15:33)
Am inteles, Fagadau o sa ramana viceprimar!
168Patratanu George 32 Ages(1 oct 14:24)
Catre amicii:slugi Pesediste'DNA'si Tarfa Kovesi:ma taceti din gura ca numai prosti spuneti voi trei mai Tolomaciilor Blegomanii! '' In primul Rand Decebal Nu are Nici'o vina! Adevaratii Vinovatii sunt cei de la Ciuma Galbena de PNL-isti Ca au Furat cei 4,5% de la Decebal Fagadau si ia dat Porcului de Ciuma Galbena de PNL-ista Vergil Chitac! Fi-ar Dracului de Nenorociti Tampiti de Ciuma Galbena de PNL-isti!! Asa ca Shut up fanatici de Ciuma Galbena de PNL-isti Ca nu mai prosti spuneti voi trei din Gura Voastra! Am Auzit unele zvonuri Ca Domnul Marcel Ciolacul va Reveni cu Echipa Psd in 2024!
130nu dati cu pietre(1 oct 14:03)
cine suntem noi sa ii judecam pe ei, fiecare va avea parte de o judecata , dar nu a noastra
512Valentin(1 oct 12:59)
Una din realizarioe acestui personaj este si traficul de cosmar care incepand de azi este pe blv Tomis in zona Victoria - Capitol de cand s-a dat drum circulatiei pe un singur sens si a benzilor unice pentru transport in comun. Practic intre intersectia Iorga si Capitol in jur orei 8:30 am asteptat sa treaca 8 semafoare, ca sa pot face dreapta pe Mamaia.
213nu SOSO(1 oct 12:48)
a distrus patrimoniu
413Nu Pinzariu(1 oct 11:57)
care a creat toate problemele cu fincogero, polaris si a indatorat orasul; tot ea a distrus juridicul; prea tarziu fagadau si-a dat seama!
220Consecinte(1 oct 11:47)
O arhitectura haotica, statiunea Mamaia distrusa de constructii atat pe spatiul verde cat si pe nisip, orasul Constanta supraaglomerat de blocuri care umbresc alte blocuri, astfel incat detinatorii unor apartamente trebuie sa stea cu lumina aprinsa zi si noapte.
317Kovesi(1 oct 11:31)
Asta si cu Spagadau, sa se antreneze la table si septica, ca o sa se intalneasca cu Mazare la bulau si o sa piarda in draci....exercitiul e bun zic...minim 8 ani cu executare!
317Andreea(1 oct 11:07)
poate primesc si oamenii de rand autorizatii si intrari in legalitate cu ocazia asta...nu doar dezvoltatorii
325cezara(1 oct 10:50)
toti sunt cu bagajele facute, o sa vedeti in curand ce curatenie se va face
323Constantean(1 oct 10:42)
Uitati fata de retard, de batut in cap! Cum este Fagadau, la fel si subalternii, gen vanturache sau babu cel jegos! Organele abilitate in frunte cu noul primar sa.i traga la raspundere pe hotii astia pt toate furaciunile lor!
326Cetatean(1 oct 10:39)
Nu uitati de comisia tehnica de urbanism unde sunt numai fosile obosite de genu Balan, cel care a facut mizeria aia din Pta Ovidiu, Cornescu poetu care n a proiectat in viata lui o casa, Laura Tudosie, nevasta lu Balan care n are nicio treaba cu arhitectura si cea care decide viitorul acestui oras. Numai obositi care n-au facut nimic pentru orasul asta si put a naftalina.
329Mumu(1 oct 10:09)
Vidanjache asta este super parsiv si pervers sub o aparenta de buna credinta. Cate bete in roate a pus oamenilor care voiau da isi midifice un acoperis sau sa schimbe ceva la o casa amarata, dar cand era vorba de turnurile cu arhitectura machiedoneasca imediat gasea solutii cu parcari si adoptari de puzuri dupa cum voia pwla investitorilor. Consultarile publice erau niste mascarade la care el si babu-inul injoseau oameni dandu-se academicieni cand ei sunt niste nulitati. Sunt curios daca in clasicul stil romanesc, acum ca au survenit detronarile, vor urma si niste cercetari PENALE .
219Un constantean(1 oct 10:04)
Toata gasca de sefi care au condus orasul si judetul Constanta in ultimii 20 ani trebuie dati pe mana justitiei si anchetati. Si nu numai ei.
54sjdajk(1 oct 10:01)
in ce an este acest articol ?
126Vineeee DNA peste tine spagaru(1 oct 09:44)
Tu si Babu ati controlat toata mafia imobiliara. Doar hotii vostri au construit, pentru ceilalti ati inventat avize negative si sondaje de opinie ca sa ii blocati pentru ca nu v-au dat spaga. Asta e adevarul
216Slugi pesediste(1 oct 09:43)
Mai exista o arhitecta din gasca lui Mazare care a scapat prea usor.Prindeti-i si legati-i !
64zulu(1 oct 09:13)
steliane vezi ca te-au fraudat capusele ca la bucuresti sectorul unu ! cere renumararea voturilor !!! psd a dat la pnl si a castigat, noaptea ca hotii ! blat de blat.
214Cetatean(1 oct 09:07)
Draga chitac si sleata ta ALUPIGUS da da cu tooooti leprelor.
227anonim bugetar(1 oct 08:59)
va asteptam si la SPIT cu un control ,evaluarea tuturor angajatilor si reincadrarea lor dupa aceea pe criteriul performanta.Sa dispara rubedeniile din functiile inalte si locurile caldute unde stau si o freaca ,ei se stiu si ar fi mai bine sa isi ia zborul singuri din cuiburile caldute acum in prag de migratie ca si pasarile.Rasa machedoneasca sa se pregateasca de iernat la turmele pe care le au abandonat la marginea orasului .Nu incercati sa va eschivati va stiti care sunteti si ce ati facut in institutie,a venit vremea platilor.Pentru Adina se stie.
517Dan(1 oct 07:55)
Sa povesteasca la dna cum luau spagi pentru construirea blocurilor. Si cum se impartea spaga. Chelul asta e greu de dat jos. A dat concurs pentru post ... iar pt cel mai slab primar din istorie ... oricum aveti bani din altele chiar daca va zgarie astia masinile, aveti din atentiile primite de la afaceristi !
413fulgerica(1 oct 07:39)
Cine se aseamana se aduna. Ma intreb cu ce se vor ocupa acestei neica nimeni dupa primirea sutului in fund ca nu stiu sa faca nimic.
2523Despre FRAUDA de la Sector 1 ?(1 oct 07:17)
Ziar REPLICA , ziar aservit PNL-ului , despre FRAUDA filmata si prezentata de toate posturile TV nu scrieti chiar nimic ???? HUUOOOO !
522gigi(1 oct 07:00)
dati afara papagali de arhitectii melcilor si sefa lor bucatareasa,de la urbanism,meseriasii pesede si ai lui mazare!
1423Mai usor cu adjectivele(1 oct 06:14)
La superlativ pentru Chitac se vede de la titlu ca sunteti subordonati lui Vergil si nu obiectivi cum ar trebui sa fie presa chiupurile, acum 2 luni nu aveati curajul sa scrieti ca a facut ceva rau Fagadau sau ca Chitac e "super", acum nu va mai opreste. Ati inceput sa fiti platiti la adjective sau cum?
423Amirale(1 oct 04:43)
Da-i placuta suedeza repede,asta a nenorocit orasul!
711mafie este(1 oct 03:18)
si in PNl ca daca nea Carnat asta fara aceasta gasca de hoti care au privatizat Romania alaturi de PSD nu ar fie iesit primar, sa fim seriosi, a plecat o mafie ca sa vina alta mafie
2117Intrebare(1 oct 02:51)
Si la CONSTANTA au intrat indivizi USR si PNL sa ia saci cu voturi din camerele in care au fost depozitati? Au facut-o la Bucuresti deci nu exclud Constanta. Cine a numarat voturile, dle Chitac?
2012O pla(1 oct 01:27)
Nu Vanturache e problema in plm de ratati... sunt aia care i-au dat ordine... atat.
435Despre vanturache(1 oct 01:19)
Omul este ingust rau la creier si are mari lacune legislative...si cu actele in regula daca erai tot flit iti dadea...autorizatii se eliberau doar daca dadea babu sau fagabou unda verde..toata lumea stie asta...si va confirma in curand si vanturache cd va fi intrebat
644ISTORIE(1 oct 01:06)
Ramane in istorie ca cel mai prost arhitect sef al Constantei
130INJURATURI???(1 oct 00:54)
Aruncati un oki pe situl Primariei, la plangerile si opozitia pe care au facut-o cetatenii la PUZuri. Chiar si cand era evident ca e un mare rahat si cetatenii au perfecta dreptate, Fagadau si mizeria asta de Vanturache mergeau in legea lor iar vitele de consilieri din PSD si PMP aprobau. Asta ori va inceta, ori Amiralul va deveni dezamagirea deceniului. Sper sa nu-si strice numele - e tot ce are.
339Oare ?(1 oct 00:46)
Nu cred ca va fi dat afara , se va forma o noua clientela...este nevoie de el !
346Alooo(1 oct 00:23)
Acest cap de Pwla Vanturache ... cand merge la puscarie ?
mai mult...Replica
26 iun 20:49ReplicaDoliu în presa română: o jurnalistă a fost găsită moartă în propria casă

Gabriela Vlăsceanu, o jurnalistă, a fost găsită moartă în casă. În ultimul timp a fost alături de refugiaţii...2091

27 iun 12:17ReplicaVasile Blaga rămâne achitat definitiv de Înalta Curte357
27 iun 11:11ReplicaBacalaureat 2022: Trei medii de 10 la Constanța1404
27 iun 09:08ReplicaFostul viceprimar PNL al Constanței, Aurel Butnaru, spulberat pe trecerea de pietoni! Video

Teribilismul, alcoolul, substanțele interzise, inconștiența și lipsa experientei la volan fac, zilnic, sute de...7446

27 iun 23:48ReplicaANAF, pe urmele lui Oiță, de la Save & Self2023
27 iun 00:16ReplicaMuhscină, de la Plasty Prod, și-a tras două firme de producție a energiei electrice!1473
27 iun 12:17ReplicaValentina Pelinel și Cristian Borcea își petrec vacanța la Olimp, la hotelul Mihaelei Borcea!

Valentina Pelinel și Cristi Borcea au dat țările exotice pe litoralul românesc. Aceștia și-au luat copiii la...1690

27 iun 23:49ReplicaNava ticsită cu migranți, scoasă la licitație, la cererea procurorilor690
27 iun 00:02ReplicaCazarea scumpă de pe litoral supără turiștii2155
27 iun 08:35ReplicaAnsambluri folclorice din Hârșova, prezente la un festival organizat în Bulgaria! Video

Festivalul “Cântece și dansuri din Dobrogea însorită”, care face parte din proiectul „ Hârșova –...454

27 iun 23:51ReplicaPunctul de Trecere Negru Vodă a intrat în reabilitare!570
27 iun 00:34ReplicaCopil dispărut de pe plaja din Năvodari, găsit în zona Butoaie, din Mamaia1624
Vremea
28.4°22.1° - 28.4° luni, 27 iunie 2022
ConstanțaUmiditate: 79%
Vânt: 7.26 m/s
Presiune: 1015 milibari

Loto
6/49353327104643
5/4025143211937
joker7252612182
Horoscop
mai mult...SPSportRT
27 iun 23:53SportDublul campion mondial, David Popovici, se întoarce acasă cu cele două medalii de aur

David Popovici revine în ţară. Dublul campion mondial se întoarce acasă cu cele două medalii de aur. Noua...341

27 iun 23:50SportRobert Glință, locul 4 în finala probei de 50 m spate, la CM de nataţie

Înotătorul român Robert Glinţă a terminat pe locul 4 în finala probei de 50 metri spate la Campionatele Mondiale...404

27 iun 23:55SportFotbal: UEFA nu este un monopol, afirmă Aleksander Ceferin

Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, a acordat un interviu ziarului italian Gazzetta dello Sport în care a vorbit...390

27 iun 23:51SportTenis: Petra Kvitova a câştigat turneul WTA de la Eastbourne

Jucătoarea cehă de tenis Petra Kvitova a câştigat sâmbătă turneul WTA de la Eastbourne (Anglia), dotat cu premii...511

Local
27 iun 00:20LocalAccident rutier la intrare în Năvodari

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină sâmbătă, 25 iunie a.c., la intrare în...944

27 iun 00:20LocalO mașină a luat foc, pe strada Interioară

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină sâmbătă, 25 iunie a.c., Constanța, pe strada...672

27 iun 00:20LocalIncendiu la o casă din Valu lui Traian. 7 persoane s-au autoevacuat

1313

27 iun 00:18LocalFestivalul Kureș, organizat în comuna Mihail Kogălniceanu

KUREȘ, luptele tradiționale tătărăști, au fost organizate pentru prima dată în localitatea Mihail Kogalniceanu ,...1053

27 iun 00:17LocalTestări gratuite la Năvodari pentru prevenirea infecției cu HIV sau cu virus hepatic B și C

,,Să punem preț pe sănătate!” Cu acest îndemn, va avea loc la Năvodari o nouă campanie de testare gratuită...319

26 iun 18:18LocalCă tot a început sezonul... faleza din Costinești, pericol pentru turiști și localnici

În plin sezon estival, faleza din Costinești se degradează pe zi ce trece. Zona este monitorizată de Apele Române,...950

27 iun 00:21LocalIncendiu între Costinești și Tuzla, în zona Stației de Betoane

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină sâmbătă, 25 iunie a.c., între Costinești și...543

27 iun 00:22LocalCrimă în parcarea unui mall, după o bătaie între mai mulți bărbați

O dispută plecată din senin în parcarea unui mall din Suceava și care nu prevestea nimic s-a transformat în crimă....2048

27 iun 00:22LocalPolițiștii au ”descins” pe plaja din Neptun și la hoteluri

2521

Politică
27 iun 23:53PoliticăMaria Grapini s-a dezlănțuit în Parlamentul European, pe tema justiției. Video

Europarlamentarul Maria Grapini s-a dezlănțuit în Parlamentul European, acolo unde a cerut explicații privind...1287

27 iun 23:43PoliticăOrban: Guvernanţii trebuie să intensifice demersurile pentru aderarea României la Schengen

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, afirmă că intrarea României în Spaţiul Schengen nu este un...418

27 iun 23:53PoliticăDan Voiculescu vorbește despre confiscarea averilor obținute ilicit: am propus de mult soluția aceasta

780

27 iun 23:52PoliticăMesajul Președintelui României, Klaus Iohannis, transmis cu prilejul Zilei Drapelului Național

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis duminică, 26 iunie 2022, un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului...282

27 iun 23:51PoliticăDmitri Medvedev vorbește despre crearea României Mari. Amenințare pentru București

Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană nu este posibilă în mod direct, ci prin crearea „noii Românii...1025

27 iun 23:51PoliticăGeorge Simion îi invită pe români să participe şi prin mijloace online la nunta sa

Liderul AUR George Simion i-a invitat pe toţi românii la nunta sa care va avea loc pe 27 august. El a postat pe...671

27 iun 23:53PoliticăUn șofer de TIR ar putea conduce și USR: cine sunt cei opt candidaţi pentru funcţia de preşedinte

Opt candidaţi s-au înscris în cursa internă pentru şefia USR, în perspectiva alegerilor care vor avea loc la...608

27 iun 23:54PoliticăMircea Geoană: 'Anticipăm un conflict de lungă durată în Ucraina'

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Cluj, că anticipează o derulare de lungă...539

27 iun 23:43PoliticăSorin Grindeanu, propus ministru interimar al Agriculturii

564

Interviuri
18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...3938

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video

Prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, s-a aflat în studioul Replica, luni, 16 mai. În cadrul...2408

7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

5436

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...4136

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...3161

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

A lăsat mediul de afaceri, după 30 de ani, pentru a începe o carieră în politică. Are încredere că poate schimba...6836

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...2562

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...2851

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

3970

Monden
27 iun 00:00MondenCum s-a schimbat viața lui Brad Pitt după despărțirea de Angelina: „Dintotdeauna m-am simțit singur“

Brad Pitt, în vârstă de 58 de ani, este, în mod incontestabil, unul dintre cei mai îndrăgiți de la Hollywood....328

27 iun 00:00MondenDoja Cat, transfigurată și cu părțile intime la vedere, în cel mai recent live pe Instagram

Doja Cat, 26 de ani, este una dintre cele mai de succes artiste ale momentului și a adunat milioane de fani în toată...421

27 iun 00:00MondenPrimul roman din celebra serie literară 'Harry Potter' a împlinit 25 de ani de la publicare

152

27 iun 00:00MondenCarla’s Dreams, reclamat la CNA. Anunțul făcut de Mihai Morar

Carla's Dreams a fost invitat la podcastul lui Mihai Morar, unde a vorbit pe larg despre omul din spatele măștii, dar...337

27 iun 14:55MondenGluma neașteptată pe care Sam Asghari a făcut-o la scurt timp după nunta cu Britney Spears

Pe 9 iunie, Britney Spears și Sam Asghari s-au căsătorit. La slujba religioasă și la petrecere au participat nume...243

27 iun 00:00MondenViața de film a lui Amber Heard: A trăit în sărăcie lucie și la 16 ani a fugit de acasă

Amber Heard s-a cunoscut cu Johnny Depp pe platoul filmului „The Rum Diary” și, în ciuda faptului că filmul nu a...375

27 iun 00:00MondenMembrii trupei ruse punk-pop Little Big, propuși la Eurovision 2020, şi-au părăsit ţara din cauza războiului

Membrii trupei punk-pop Little Big, aleasă să reprezinte Rusia la concursul Eurovision 2020, şi-au părăsit țara...179

27 iun 23:49Monden13 ani fără Michael Jackson. Care a fost ultima melodie lansată de regele muzicii pop

S-au împlinit 13 ani de când regele muzicii pop a murit. Artistul a murit subit, când mai avea multe alte lucruri de...598

27 iun 23:50MondenSandra Bullock renunță la actorie? Viața de la Hollywood a epuizat-o

627

Mapamond
27 iun 00:04MapamondUn avion s-a prăbușit în Rusia: 3 morţi, mai mulți răniți

Un avion de marfă de tip Il-76 s-a prăbușit vineri dimineață în Rusia, în apropierea unui oraș situat la circa...800

27 iun 00:05MapamondStatutul de candidat la UE acordat Ucrainei: Zelenski salută 'un moment unic şi istoric'

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat "un moment unic şi istoric" după ce Ucrainei i-a fost atribuit...410

27 iun 00:05MapamondSUA: Curtea Supremă consacră într-o hotărâre dreptul americanilor de a purta arme în exteriorul locuinţelor lor

419

27 iun 23:49MapamondAutorul atacului armat din Oslo a fost prins: Comunitatea gay e revoltată

Atacul armat din capitala norvegiană Oslo, în care au fost ucise două persoane şi au fost rănite alte 14, este...579

27 iun 23:50MapamondProteste mamut în Boston și New York, după interzicerea avorturilor în SUA. Video

Mii de persoane au manifestat, vineri seară, la New York şi Boston, strigându-şi furia după decizia privind avortul...357

27 iun 23:41MapamondMesaje contradictorii ale MAE rus despre acordarea statutului de candidate la UE pentru R. Moldova şi Ucraina

Diplomaţia rusă a transmis vineri mesaje diferite despre decizia statelor UE de a acorda Ucrainei şi Republicii...522

27 iun 00:05MapamondArgentina: 5 morţi, 35 de răniţi într-un incendiu la Buenos Aires

Cinci persoane, două femei şi trei copii, au murit şi alte 35 au fost internate în spital, victime ale...389

27 iun 00:05MapamondSUA: Trei răniţi după ce un avion a fost cuprins de flăcări la aterizarea pe aeroportul din Miami

Anchetatori americani au ajuns miercuri pe aeroportul din Miami (sud-est), unde un avion al companiei dominicane Red Air...375

27 iun 00:05MapamondRefugiaţi din Ucraina: Europol a întreprins o acţiune contra traficului de fiinţe umane online

403

Sănătate
27 iun 00:00SănătateOMS: Aproape toată populaţia lumii respiră aer poluat şi nesănătos

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) face apel la reducerea utilizării combustibililor fosili. Aceste concluzii...159

27 iun 09:43SănătateConsumul de grapefruit - Nutriționiștii arată avantajele dar și dezavantajele

Este un fruct dulce și acru, o încrucișare între portocală și pomelo. A avut 15 minute de faimă când Grapefruit...221

27 iun 09:38SănătateNou val de COVID, în Franța: Șeful campaniei de vaccinare vrea reintroducerea măștilor în transport

210

27 iun 12:00SănătateSoluții simple să combatem depresia, boala mileniului III

În decursul dezvoltării civilizației sintetice (prin radio, tv, internet și telefon), unde imitarea altor culturi a...202

27 iun 11:58SănătateDieta perfectă recomandată de medicul Andrei Haidar: "Indiferent de sezon, cu acest regim slăbim"

Dacă aveţi de gând să slăbiţi este important să ştiţi că există câteva fructe interzise în alimentaţia...295

27 iun 00:00SănătateLeguma cu efect puternic cicatrizant care ajută la ulcer

Varza este o legumă bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), antioxidanţi naturali care previn apariţia...208

27 iun 00:00SănătateEMA recomandă autorizarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Valneva

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat joi autorizarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de compania...194

27 iun 00:00SănătateStudiu de amploare: Cât de eficient a fost vaccinul anti-COVID

Vaccinurile Covid au prevenit aproape 20 de milioane de decese în primul an după ce au fost introduse, potrivit...198

27 iun 00:00SănătateMS: Judeţele de la frontiera cu Moldova şi Ucraina, atenţionate pentru identificarea rapidă a oricărei suspiciuni de holeră

186

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT