rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 25 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Întrebare pentru Vergil Chițac: Când va scăpa Constanța și de Vânturache?

Una dintre prioritățile lui Vergil Chițac, primarul ales al Constanței la alegerile din 27 septembrie, vizează o analiză precisă și corectă a activității tuturor șefilor din Direcțiile primăriei, unii numiți politic și care nu performează. O atenție sporită ar trebui să și-o îndrepte asupra șefului de la Urbanism, Radu Mihai Vânturache. Același care, în ultimii ani, a permis, alături de Decebal Făgădău, ca mafia imobiliară să facă ceea ce vrea în orașul de la malul mării. Acesta este și motivul valului de acțiuni din instanță ce vizează anularea unor acte administrative, autorizații de construire sau certificate de urbanism care au stat la baza investițiilor. Vânturache este foarte probabil să coboare de pe piedestalul urcat de Decebal Făgădău, iar construcțiile haotice și eliberarea de autorizații de construcții pe ochi frumoși s-ar putea încheia.

În ultimii ani, administrația locală PSD a dat undă verde pentru construcții care, fie au micșorat din suprafața parcurilor existente, fie sufocă și mai tare cu betoane un oraș ce respiră din ce în ce mai greu. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără Decebal Făgădău și Radu Vânturache, arhitectul șef al municipiului Constanța, un urbanist venit din București la Constanța, pentru a planifica teritoriul pe direcția în care se află astăzi.

Dar cine este Radu Mihai Vânturache și cum a ajuns la Primăria Constanța!

Atunci când a preluat funcția din Primăria Constanța, Vânturache nu cunoștea deloc istoria urbanistică a acestui oraș, întrucât venea din București. Era asociat și administrator la REDV Birou de Arhitectura si Urbanism SRL , dar lua salariu și de la Allconsulting Group System SRL. În vara anului 2016, a ajuns la Primăria Constanța ca șef Birou Strategii Urbane, în urma unui concurs unde a fost singurul candidat, obținând 70 de puncte, iar în 2018 a devenit arhitectul șef. A absolvit Facultatea de Urbanism din cadrul Universității de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din București, președintele Structurii Specializate a Asociației Municipiilor din România.

A pornit cu un salariu anual de aproximativ 16.000, iar în trei ani ia ajuns la 105.000 lei

În trei ani de zile, salariul lui Vânturache s-a mărit… de șapte ori. În declarația de avere din 2016, nu și-a făcut public salariul. Abia un an mai târziu, Vânturache și-a trecut în declarația de avere salariul anual de 15.292,00 lei. În 2018 a devenit arhitectul șef al orașului, având salariul anual de 65.721,00 lei. Tot în 2018, Arhitectul șef și-a schimbat și autoturismul, achiziționându-și o mașină Volvo V40. În 2019, salariul lui s-a mărit, încasând anual suma de 100.651,00 lei (RON), iar din 2020 venitul anual de la Primăria Constanța a ajuns la 104.747 lei.

Ce a făcut Vânturache, cel servit pe tavă de Făgădău pentru Constanța, în cei 4 ani la Direcția de Urbanism!

În 2016, când a preluat mandatul, Decebal Făgădău ne-a aruncat în ochi cele 40 de promisiuni pe care nu a reușit să le realizeze, pentru că nu a putut sau nu a vrut. În afară de stâlpișorii lui Babu, montați aiurea în cele mai multe zone, câteva străzi și trotuare reabilitate, un Smart City departe de a fi ”smart” și alte realizări minore pe care și un proaspăt absolvent de facultate le-ar efectua cu ușurință, și nu în patru ani, ci în câteva luni, primarul în funcție nu a bifat altceva. În schimb, ni l-a servit pe tavă pe Vânturache devenit, în scurt timp, de la șef Birou Strategii Urbane, arhitectul șef al municipiului. Dar cu ce strategii urbanistice a venit Vânturache și ce a făcut în cei patru ani la Primăria Constanța, Direcția de Urbanism? A acordat derogări de la Planul Urbanistic General, a aprobat Planuri Urbanistice Zonale și autorizații de construcție cu condiția respectării anumitor regulile care, ulterior, au putut fi schimbate prin elaborarea unui PUZ aruncând, astfel, orașul într-un adevărat haos. A ținut în sertarele direcției luni de zile cererile oamenilor de bună credință care solicitau certificate de urbanism sau autorizații de construcție, a refuzat amplasarea cu caracter provizoriu a unui container medical pentru trierea pacienţilor cu COVID, când oraşul este plin de WC-uri împuţite, tonete mizerabile, de tot felul de dughene care reprezintă un adevărat atentat la sănătatea publică. A, și să nu uităm licitația, cea de-a doua, căci prima a fost un eșec, pentru contractarea firmei care se va ocupa de actualizarea PUG-ului Constanței. Tandemul Făgădău-Vânturache a eliminat din procedura de achiziţie cea mai mare Universitate de Arhitectură din ţară în favoarea societății Synergetics Coropration - Quattro Design. Documentele în baza cărora s-a stabilit punctajul obținut de Synergetics Coropration - Quattro Design vizau lucrări cu marile primării din țară, nerealizate însă și despre care Replica a vorbit într-unul din numerele anterioare.

Făgădău: Sunt mândru de Vânturache

Dar Decebal Făgădău este mândru de arhitectul șef și îl ridica în slăvi. Mai să-i ridice și o statuie… ” Sunt mândru de Radu Vânturache și niciodată nu o să mă ascund în spatele cuiva din echipa mea. Nu mă voi ascunde în spatele unui funcționar public. Îmi asum și înjurăturile pe care și le ia Radu Vânturache și îmi pare rău pentru mizeriile pe care i le fac unii constănțeni, că îi zgârie mașina sau că îl înjură prin articolele pe care le scrieți dumneavoastră.

Dacă ”mizeriile” sunt fondate sau nu, ne va răspunde curând primarul ales Vergil Chițac, după ce va lua la puricat documentele Direcției de Urbanism și raportul activității lui Radu Vânturache.

Mirela PASCAL

joi, 1 octombrie 20206965
Comentarii

00constantean(4 oct 12:18)
are cu ce sa se laude Fagadau in loc sa faca ca marile orase sa se extinda catre periferie unde se pot amenaja infastructura ei au eliberat autorizati in zone pe unde sa mai gasit un petec de pamant ex blocul din fata pietei Abator cu balcoanele iesite pe trotuar,blocul de la intrare in Mamaia si sunt multe exemple da la periferi trebui sa investeasca in utilitati asa zisi parliti de dezvolatatori
00Ambulanta(2 oct 21:14)
Nu uita de Badescu de la ambulanta. Afara cu javra ca nu se mai poate. Afara cu clica de jegosi pupincuristi Pisica Dorcea Iacob Ruse Calaresiu Radu Resid Paraschiv si jigodia de Reli
00Ion(1 oct 23:45)
Chitac il da afara pe vanturache si pune pe omul sponsorului sau comanescu
11La puscarie(1 oct 23:00)
Dat afara imediat si cercetat penal si sper bagat in puscarie a dat firul distrugerii constantei
17Babu(1 oct 21:36)
Sa nu uitati de Camelia Dudas si sef serviciu Carmen Stanisor cu ele incepeti curatenie au creat de aniide zile Un grup I fractional. Sunt cel mai mare rau pentru serviciu agenti economic.
113Muie Replicaca(1 oct 19:48)
La articolele despre motanul securist Felix nu permiteti comentariile . Ziaristii pulii mele ! Sa va fie frica ! Au inceput sa fuga sobolanii !!
00in mod normal !(1 oct 19:13)
schimbam foaia cu alta ...pagina din aceiasi carte ce prezinta acelasi subiect interesant pentru unii si ...altii! Vremurile tulburi si grele sunt cele mai bune pentru ...afaceri murdare!
24citizenx(1 oct 19:12)
un prost care a semnat tot ce a vrut fagadau. sper sa se duca la parnaie impreuna
110Vanturache(1 oct 18:22)
Recunosc ca sunt hot si prost. Dar o perioada a mers.
110Vanturache la Puscarie(1 oct 17:38)
Urgent la puscarie.Dosarul la Bucuresti ca procurorii din Constanta sunt neamuri cu ei.
47Hahaha(1 oct 17:34)
Ce va mai agitatii unii pe aici sperand ca se face curatenie, stati linistti ca pleaca pilele de la psd si vin pilele de la pnl, nu am scapat de nimic si nici nu vom scapa, inca nu ati inteles
44unu(1 oct 17:29)
sa inteleg 8k si ceva ca salariu lunar pentru un sef arhitect de municipiu este mult?
110Escu(1 oct 17:09)
In mod normal noul primar trebuie sa schimbe toti directori si ceilalti angajati din primarie care au functii de decizie pentru ca nu are cum sa lucreze cu oameni lui MAZARE si FAGADAU,caci nimeni nu poate sa slujeasca la doi spapani care au fost si au ramas adversari,v-a trecut timpul baietilor si sa spuneti mersi daca nu plecati de la primarie la puscarie.
414vedem(1 oct 16:21)
Audit la RAJA!! Nu l lasati pe Store sa acape cu zecile de milioane de euro. Audit si puscarie. A negociat linistea lui pe banii nostrii. Nu e normal. Vream ca justitia sa-si spuna cuvantul!!!
155Din cate(1 oct 15:33)
Am inteles, Fagadau o sa ramana viceprimar!
168Patratanu George 32 Ages(1 oct 14:24)
Catre amicii:slugi Pesediste'DNA'si Tarfa Kovesi:ma taceti din gura ca numai prosti spuneti voi trei mai Tolomaciilor Blegomanii! '' In primul Rand Decebal Nu are Nici'o vina! Adevaratii Vinovatii sunt cei de la Ciuma Galbena de PNL-isti Ca au Furat cei 4,5% de la Decebal Fagadau si ia dat Porcului de Ciuma Galbena de PNL-ista Vergil Chitac! Fi-ar Dracului de Nenorociti Tampiti de Ciuma Galbena de PNL-isti!! Asa ca Shut up fanatici de Ciuma Galbena de PNL-isti Ca nu mai prosti spuneti voi trei din Gura Voastra! Am Auzit unele zvonuri Ca Domnul Marcel Ciolacul va Reveni cu Echipa Psd in 2024!
130nu dati cu pietre(1 oct 14:03)
cine suntem noi sa ii judecam pe ei, fiecare va avea parte de o judecata , dar nu a noastra
512Valentin(1 oct 12:59)
Una din realizarioe acestui personaj este si traficul de cosmar care incepand de azi este pe blv Tomis in zona Victoria - Capitol de cand s-a dat drum circulatiei pe un singur sens si a benzilor unice pentru transport in comun. Practic intre intersectia Iorga si Capitol in jur orei 8:30 am asteptat sa treaca 8 semafoare, ca sa pot face dreapta pe Mamaia.
213nu SOSO(1 oct 12:48)
a distrus patrimoniu
413Nu Pinzariu(1 oct 11:57)
care a creat toate problemele cu fincogero, polaris si a indatorat orasul; tot ea a distrus juridicul; prea tarziu fagadau si-a dat seama!
220Consecinte(1 oct 11:47)
O arhitectura haotica, statiunea Mamaia distrusa de constructii atat pe spatiul verde cat si pe nisip, orasul Constanta supraaglomerat de blocuri care umbresc alte blocuri, astfel incat detinatorii unor apartamente trebuie sa stea cu lumina aprinsa zi si noapte.
317Kovesi(1 oct 11:31)
Asta si cu Spagadau, sa se antreneze la table si septica, ca o sa se intalneasca cu Mazare la bulau si o sa piarda in draci....exercitiul e bun zic...minim 8 ani cu executare!
317Andreea(1 oct 11:07)
poate primesc si oamenii de rand autorizatii si intrari in legalitate cu ocazia asta...nu doar dezvoltatorii
325cezara(1 oct 10:50)
toti sunt cu bagajele facute, o sa vedeti in curand ce curatenie se va face
323Constantean(1 oct 10:42)
Uitati fata de retard, de batut in cap! Cum este Fagadau, la fel si subalternii, gen vanturache sau babu cel jegos! Organele abilitate in frunte cu noul primar sa.i traga la raspundere pe hotii astia pt toate furaciunile lor!
326Cetatean(1 oct 10:39)
Nu uitati de comisia tehnica de urbanism unde sunt numai fosile obosite de genu Balan, cel care a facut mizeria aia din Pta Ovidiu, Cornescu poetu care n a proiectat in viata lui o casa, Laura Tudosie, nevasta lu Balan care n are nicio treaba cu arhitectura si cea care decide viitorul acestui oras. Numai obositi care n-au facut nimic pentru orasul asta si put a naftalina.
329Mumu(1 oct 10:09)
Vidanjache asta este super parsiv si pervers sub o aparenta de buna credinta. Cate bete in roate a pus oamenilor care voiau da isi midifice un acoperis sau sa schimbe ceva la o casa amarata, dar cand era vorba de turnurile cu arhitectura machiedoneasca imediat gasea solutii cu parcari si adoptari de puzuri dupa cum voia pwla investitorilor. Consultarile publice erau niste mascarade la care el si babu-inul injoseau oameni dandu-se academicieni cand ei sunt niste nulitati. Sunt curios daca in clasicul stil romanesc, acum ca au survenit detronarile, vor urma si niste cercetari PENALE .
219Un constantean(1 oct 10:04)
Toata gasca de sefi care au condus orasul si judetul Constanta in ultimii 20 ani trebuie dati pe mana justitiei si anchetati. Si nu numai ei.
54sjdajk(1 oct 10:01)
in ce an este acest articol ?
126Vineeee DNA peste tine spagaru(1 oct 09:44)
Tu si Babu ati controlat toata mafia imobiliara. Doar hotii vostri au construit, pentru ceilalti ati inventat avize negative si sondaje de opinie ca sa ii blocati pentru ca nu v-au dat spaga. Asta e adevarul
216Slugi pesediste(1 oct 09:43)
Mai exista o arhitecta din gasca lui Mazare care a scapat prea usor.Prindeti-i si legati-i !
64zulu(1 oct 09:13)
steliane vezi ca te-au fraudat capusele ca la bucuresti sectorul unu ! cere renumararea voturilor !!! psd a dat la pnl si a castigat, noaptea ca hotii ! blat de blat.
214Cetatean(1 oct 09:07)
Draga chitac si sleata ta ALUPIGUS da da cu tooooti leprelor.
227anonim bugetar(1 oct 08:59)
va asteptam si la SPIT cu un control ,evaluarea tuturor angajatilor si reincadrarea lor dupa aceea pe criteriul performanta.Sa dispara rubedeniile din functiile inalte si locurile caldute unde stau si o freaca ,ei se stiu si ar fi mai bine sa isi ia zborul singuri din cuiburile caldute acum in prag de migratie ca si pasarile.Rasa machedoneasca sa se pregateasca de iernat la turmele pe care le au abandonat la marginea orasului .Nu incercati sa va eschivati va stiti care sunteti si ce ati facut in institutie,a venit vremea platilor.Pentru Adina se stie.
517Dan(1 oct 07:55)
Sa povesteasca la dna cum luau spagi pentru construirea blocurilor. Si cum se impartea spaga. Chelul asta e greu de dat jos. A dat concurs pentru post ... iar pt cel mai slab primar din istorie ... oricum aveti bani din altele chiar daca va zgarie astia masinile, aveti din atentiile primite de la afaceristi !
413fulgerica(1 oct 07:39)
Cine se aseamana se aduna. Ma intreb cu ce se vor ocupa acestei neica nimeni dupa primirea sutului in fund ca nu stiu sa faca nimic.
2523Despre FRAUDA de la Sector 1 ?(1 oct 07:17)
Ziar REPLICA , ziar aservit PNL-ului , despre FRAUDA filmata si prezentata de toate posturile TV nu scrieti chiar nimic ???? HUUOOOO !
522gigi(1 oct 07:00)
dati afara papagali de arhitectii melcilor si sefa lor bucatareasa,de la urbanism,meseriasii pesede si ai lui mazare!
519Foli(1 oct 06:48)
vanturache a venit pentru ca asa a vrut maurer , care i a autorizatii in 5 zile de la depunerea actelor
1423Mai usor cu adjectivele(1 oct 06:14)
La superlativ pentru Chitac se vede de la titlu ca sunteti subordonati lui Vergil si nu obiectivi cum ar trebui sa fie presa chiupurile, acum 2 luni nu aveati curajul sa scrieti ca a facut ceva rau Fagadau sau ca Chitac e "super", acum nu va mai opreste. Ati inceput sa fiti platiti la adjective sau cum?
423Amirale(1 oct 04:43)
Da-i placuta suedeza repede,asta a nenorocit orasul!
711mafie este(1 oct 03:18)
si in PNl ca daca nea Carnat asta fara aceasta gasca de hoti care au privatizat Romania alaturi de PSD nu ar fie iesit primar, sa fim seriosi, a plecat o mafie ca sa vina alta mafie
2117Intrebare(1 oct 02:51)
Si la CONSTANTA au intrat indivizi USR si PNL sa ia saci cu voturi din camerele in care au fost depozitati? Au facut-o la Bucuresti deci nu exclud Constanta. Cine a numarat voturile, dle Chitac?
2012O pla(1 oct 01:27)
Nu Vanturache e problema in plm de ratati... sunt aia care i-au dat ordine... atat.
435Despre vanturache(1 oct 01:19)
Omul este ingust rau la creier si are mari lacune legislative...si cu actele in regula daca erai tot flit iti dadea...autorizatii se eliberau doar daca dadea babu sau fagabou unda verde..toata lumea stie asta...si va confirma in curand si vanturache cd va fi intrebat
644ISTORIE(1 oct 01:06)
Ramane in istorie ca cel mai prost arhitect sef al Constantei
130INJURATURI???(1 oct 00:54)
Aruncati un oki pe situl Primariei, la plangerile si opozitia pe care au facut-o cetatenii la PUZuri. Chiar si cand era evident ca e un mare rahat si cetatenii au perfecta dreptate, Fagadau si mizeria asta de Vanturache mergeau in legea lor iar vitele de consilieri din PSD si PMP aprobau. Asta ori va inceta, ori Amiralul va deveni dezamagirea deceniului. Sper sa nu-si strice numele - e tot ce are.
339Oare ?(1 oct 00:46)
Nu cred ca va fi dat afara , se va forma o noua clientela...este nevoie de el !
346Alooo(1 oct 00:23)
Acest cap de Pwla Vanturache ... cand merge la puscarie ?
mai mult...Replica
25 oct 13:01ReplicaVIDEO! Medicul Octavian UNC condus pe ULTIMUL DRUM

Dr. Octavian Dumitru Unc, a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă. Din păcate, temutul virus COVID 19 l-a...6553

25 oct 00:30ReplicaStila SARAFU LOVEȘTE din nou: SCANDAL în stradă, cu două FEMEI. VIDEO!12814
25 oct 22:22ReplicaCelzin Latif REVINE la șefia Agenției pentru Protecția MEDIULUI din Constanța!3840
25 oct 22:12ReplicaAPEL UMANITAR! O TÂNĂRĂ de 23 de ani are nevoie de AJUTOR!

Lisiana Gabriela Angheluță, o tânără de 23 de ani din localitatea Cumpăna are nevoie de ajutorul celor care sunt...2582

25 oct 22:03ReplicaCOVID-19: TREI DECESE înregistrate la CONSTANȚA3299
25 oct 21:59ReplicaUn alt PROFESOR de la Universitatea Ovidius Constanța a MURIT7448
25 oct 22:17ReplicaOrban: Evaluăm decizia de a restricţiona circulaţia pe timp de noapte

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că este în evaluare o eventuală decizie privind restricţionarea...1323

25 oct 21:56ReplicaFregata 'Regina Maria' participă la cea de-a treia misiune NATO din acest an700
25 oct 21:55ReplicaCoronavirus la Constanța: 450 de persoane internate și 2.098 în carantină1570
25 oct 00:11ReplicaOra de iarnă 2020. Schimbarea poate afecta organismul

Trecerea la ora de iarnă 2020 se va face în noaptea de 24 spre 25 octombrie 2020. Este noaptea în care, se spune,...1482

25 oct 21:54ReplicaATENȚIE, constănțeni! Polițiștii sunt cu ochii pe voi!1904
25 oct 08:30ReplicaAu început lucrările de PREGĂTIRE pentru înnisiparea Lotului 2 Mamaia. VIDEO!2550
Vremea
9.8°9.8° - 13.2° marţi, 20 octombrie 2020
ConstanțaUmiditate: 63%
Vânt: 2.43 m/s
Presiune: 1027 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
25 oct 00:59SportManchester United - Chelsea 0-0

Manchester United și Chelsea au terminat la egalitate, scor 0-0, în etapa a 6-a din Premier League. Un rezultat...416

25 oct 00:00SportLiverpool - Sheffield United 2-1. Victorie grea pentru trupa lui Klopp

Jurgen Klopp a schimbat sistemul pentru partida cu Sheffield United, trimițând un 4-2-3-1 ofensiv, cu Jota, Firmino...396

25 oct 00:00SportInter a urcat pe podium (2-0 vs Genoa) / Atalanta, învinsă de Sampdoria (1-3)

Inter Milano a urcat pe locul trei în Serie A, după ce s-a impus, scor 2-0, în deplasare, împotriva echipei Genoa....386

25 oct 00:00SportSepsi vs Dinamo 2-0 / A patra victorie consecutivă pentru Grozavu, a patra înfrângere la rând pentru Contra

Sepsi Sfântu Gheorghe a învins, sâmbătă seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa Dinamo, într-un meci...467

Local
24 oct 00:05LocalSală de sport modernă, la o școală din Cernavodă

Administrația Publică Locală Cernavodă a întreprins numeroase demersuri în vederea obținerii de fonduri...1170

24 oct 00:09LocalLansare de carte a profesorului Volumia Sîngeorzan, la Hârșova

Sâmbătă, 24 octombrie 2020, de la ora 11.00, la Casa de Cultură „Carsium” va avea loc lansarea cărții...1004

24 oct 00:06LocalConcurs de INFRACȚIUNI RUTIERE, la Constanța

1255

24 oct 00:04LocalNoii consilieri au fost convocați la ceremonia de constituire a Consiliului Local

Consilierii locali declaraţi aleşi la data de 27 septembrie 2020 și validați de instanțele de judecată, au fost...3393

24 oct 00:05LocalACCIDENT RUTIER în județul Constanța: o MAȘINĂ s-a RĂSTURNAT!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, vineri, 23 octombrie, la intrare în Nicolae...2230

24 oct 00:05LocalPERCHEZIȚII inclusiv la CONSTANȚA: La o FARMACIE se vindeau MEDICAMENTE cu STUPEFIANTE

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Harghita efectuează cercetări faţă de mai multe persoane, într-o cauză...2213

24 oct 00:06LocalBărbat încarcerat la Poarta Albă pentru infracțiuni la regimul rutier

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat la data de 22 octombrie, un bărbat, de 30...1372

24 oct 00:07LocalCOVID-19: ROMÂNIA trece de pragul de 5000 de infectări, RECORD de 129 de CAZURI la Constanţa

Până astăzi, 23 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 201.032 cazuri de persoane infectate cu noul...1853

24 oct 00:07LocalSute de SANCȚIUNI pentru constănțenii din gări, supermarket-uri și autobuze

1403

Politică
24 oct 00:00PoliticăMJ: Proiectul privind instituirea EPPO în România va fi trimis pentru dezbatere în Parlament

Proiectul Ministerului Justiţiei privind instituirea Parchetului European (EPPO) în România va fi trimis pentru...639

24 oct 20:55PoliticăVictor Ponta, pe aceeaşi lungime de undă cu Marcel Ciolacu

Victor Ponta reacţionează la depăşirea în premieră a 5000 de infectări cu coronavirus în 24 de ore în România....1067

24 oct 20:56PoliticăCorina Martin candidează ca independent pentru Parlament

1220

24 oct 20:57PoliticăKlaus Iohannis a trimis la REEXAMINARE legea prin care Parlamentul stabilește data alegerilor

Președintele Klaus Iohannis a trimis la reexaminare, vineri, legea prin care Parlamentul stabilește data alegerilor...992

23 oct 00:00PoliticăGabriel Oprea, candidat independent pentru Camera Deputaţilor

Generalul Gabriel Oprea candidează ca independent la alegerile parlamentare din 6 decembrie, pentru un mandat de...1150

23 oct 00:00PoliticăCiolacu: Nu sunt adeptul suspendării preşedintelui. E o măsură mult prea bruscă într-o situaţie de pandemie

967

Interviuri
6 oct 00:11InterviuriIon Adrian ROŞU, primarul din Fântânele: Vreau să văd locuitori zâmbitori, comunicativi și sinceri! VIDEO

Ion Adrian Roșu, primarul din Fântânele, care a câștigat alegerile locale din 27 septembrie, din partea PNL, a...2565

3 oct 00:13InterviuriHoria Constantinescu: M-am simțit un NENOROCIT că l-am AJUTAT să plece pe FĂGĂDĂU

HoriaConstantinescu a candidat din partea PPU-SL la Primăria Constanța, însă nu a reușit să obțină decât 4 800...7143

2 oct 00:14InterviuriFlorin Chelaru, primarul din Năvodari: Nu spun că PSD este pe VAL, dar NU este nici sub VAL, cum își doresc unii

2924

2 oct 00:14InterviuriLa Kogălniceanu, Ancuţa Belu are MAJORITATE în Consiliul LOCAL! Video

Ancuța Belu,primarul din Mihail Kogălniceanu, câștigătoarea unui nou mandat la alegerile din 27 septembrie, a...2774

2 oct 00:14InterviuriDeşi NEGOCIAZĂ o COLABORARE, PNL și USR-PLUS NU se vor avea ca fraţii! Video

Constanța a votat pentru schimbare și a optat pentru Vergil Chițac și Stelian Ion, care au obținut 28,48%,...2434

1 oct 00:07InterviuriVasile Delicoti vrea să facă din POARTA ALBĂ o comună MODEL

2972

Monden
24 oct 00:00MondenJackie Chan, dezamăgit de copii. Fiica actorului e lesbiană, iar fiul a ajuns în pușcărie

Jackie Chan este unul dintre cei mai recunoscuţi şi de succes actori din lume. A jucat în nenumărate filme de...1065

24 oct 20:20MondenKatie Holmes se împarte între Suri și iubitul bucătar

E în al nouălea cer de fericire! Katie Holmes se simte foarte bine ca mamă şi ca iubită. Ea şi fiica sa, Suri, au...709

24 oct 00:00MondenSoția lui Phil Collins vrea 20 de milioane de dolari ca să plece din casa lui

621

24 oct 00:00MondenAnna Wintour şi Shelby Bryan s-au depărţit după o relaţie de peste 20 de ani

Anna Wintour, editorul-şef al ediţiei americane a revistei Vogue, şi partenerul ei de viaţă Shelby Bryan, un...656

24 oct 00:00MondenScarlett Johansson şi regizorul Sebastian Lelio vor colabora la filmul ''Bride'', produs de Apple TV+

Actriţa americană Scarlett Johansson va fi protagonista şi unul dintre producătorii filmului ''Bride'', pe care...611

24 oct 00:00MondenChicago Tribune: Filmele Marvel au pregătit o întreagă generaţie să aştepte eroul salvator

586

Mapamond
24 oct 00:00MapamondCoronavirus: Restricţii locale înăsprite în Regatul Unit. Se vorbeşte despre un „Crăciun online“

Milioane de britanici trebuie să respecte începând de vineri restricţii locale înăsprite pentru combaterea noului...632

24 oct 00:00MapamondCoronavirus: SUA au atins cifra de 8.399.689 de infectări cu SARS-CoV-2

Statele Unite au atins joi cifra de 8.399.689 de cazuri confirmate de SARS-CoV-2 şi de 222.965 de decese de COVID-19,...578

24 oct 00:00MapamondIrlanda: Poliţia a arestat 11 persoane care manifestau împotriva noilor măsuri de izolare la domiciliu

575

24 oct 00:00MapamondCoronavirus - ECDC: 23 de ţări din UE şi Regatul Unit provoacă o „gravă preocupare“

Evoluţia epidemiei de COVID-19 provoacă de acum o ''îngrijorare serioasă'' în 23 de ţări ale Uniunii Europene,...591

24 oct 00:00MapamondCoronavirus: Nou record de infectări zilnice în Iran - 6.134

Ministerul iranian al Sănătăţii a raportat vineri un număr record de 6.134 de cazuri noi de infectare cu virusul...619

24 oct 00:00MapamondCoronavirus: Slovacia a început să-şi testeze toţi locuitorii cu vârsta peste 10 ani

576

Sănătate
24 oct 19:08SănătateDe ce e importantă apa pentru slăbire

Cu toții știm că apa este extrem de importantă pentru organism: nimic nu funcționează fără o hidratare...591

24 oct 00:00SănătateCe să ronțăi la birou pentru un plus de energie

Te confrunți deseori cu o lipsa de energie în timpul programului de lucru, mai ales după-amiază? Iată câteva idei...613

24 oct 00:00SănătateSunt bune pastele pentru dietă?

598

24 oct 00:00SănătateTrecerea la ora de iarnă și cum facem față tulburărilor de somn

Toamna, în luna octombrie, are loc trecerea la ora de iarnă, un proces care dă peste cap ritmul de somn și...647

24 oct 00:00SănătateCe trebuie să știi despre colostru, primul lapte matern

Colostrul este un precursor al laptelui matern. Bebelușii se nasc cu un sistem digestiv foarte mic, așadar colostrul...583

24 oct 00:00SănătateCele mai bune suplimente pentru imunitate

Medicii nutriționiști subliniază că ar trebui să încercăm să consumăm o varietate largă de alimente și să...693

24 oct 00:00SănătateDe ce este uleiul din tărâțe de orez mai sănătos decât cel de măsline

Uleiul de măsline este renumit pentru beneficiile pe care le are pentru sănătate, însă acum uleiul din tărâțe de...581

24 oct 18:55SănătateCeaiurile, ideale pentru detoxifiere. Află care sunt cele mai bune ceaiuri care curăţă ficatul

Dacă obiectivul tău este să îți detoxifici organismul, nu îți irosi timpul sau banii, spun specialiștii. Corpul...764

24 oct 00:00SănătatePregătește-ți un sistem imunitar puternic pentru toamnă

605

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT