REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Întrevedere Dăncilă - von der Leyen, la Bruxelles; discuţii despre comisarul european din partea României

Întrevedere Dăncilă - von der Leyen, la Bruxelles; discuţii despre comisarul european din partea României

Replica API 20 august 2019 | 00:00 146

Viorica Dăncilă și Ursula von der Leyen

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut marţi, la Bruxelles, o întrevedere cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul discuţiilor fiind abordate aspecte legate de viitorul comisar european din partea României, dar şi cu privire la priorităţile viitoarei CE şi implementarea Agendei Strategice a UE (2019-2024).

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul i-a transmis felicitări oficialului european pentru nominalizarea la conducerea viitoarei Comisii Europene şi a asigurat de întregul său sprijin în eforturile de consolidare a proiectului european şi de a răspunde provocărilor actuale.

La rândul său, preşedintele ales al Comisiei Europene a mulţumit prim-ministrului Dăncilă pentru rezultatele "excepţionale" obţinute de România în exercitarea mandatului Preşedinţiei Consiliului UE, se arată în comunicatul Guvernului.

"În cadrul discuţiilor, au fost abordate aspecte legate de viitorul comisar european din partea României, inclusiv în ceea ce priveşte conturarea portofoliului alocat ţării noastre în cadrul Comisiei Europene. Cei doi oficiali au avut o discuţie amplă cu privire la priorităţile viitoarei Comisii Europene şi implementarea Agendei Strategice a UE (2019-2024). În context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat obiectivele României pentru perioada suprapusă mandatului noii Comisii Europene, în domenii legate de asigurarea securităţii energetice, sectorul digital, schimbările climatice, rolul UE în plan global", se precizează în comunicat.

Cei doi înalţi oficiali au convenit să continue dialogul în perioada următoare. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai e bolnavioara?
0
0
Felicitari! Trebuie avuta coloana in discutiile cu astia, altfel te mananca de vii. UE este o pecingine pt tarisoara asta
0
0
Si daca ar lua la MUIE de la vechii clienti cat si cei noi sper ca la evaluare javra ticaloasa Rovana Plumb la fel de umflata ca vita Viorica Dancila ori infractorul Dan Nica sa nu fie acceptati.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218