REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Introducerea contului defalcat de TVA va lovi contribuabilii corecți; socotelile actualului guvern sunt greșite

Introducerea contului defalcat de TVA va lovi contribuabilii corecți; socotelile actualului guvern sunt greșite

Replica API 1 septembrie 2017 | 00:00 358

Andreea Paul (INACO):

Andreea Paul (INACO):

Andreea Paul

Introducerea contului defalcat/split TVA va lovi contribuabilii corecți și va aduce o scădere a gradului de conformare la declararea TVA, în timp ce cooperarea dintre mediul de afaceri și reprezentanții statului se va deteriora drastic și pe termen lung, consideră Andreea Paul, președinte al INACO - Inițiativa pentru Competitivitate, scrie Agerpres.

"Contribuabilii corecți vor fi primii loviți — pierderea de productivitate și blocajul financiar îi va termina pe micii producători și vânzători. Pe marii evazioniști de TVA îi doare la bască! Ei lucrează în conivență cu butoanele oficiale și în paralel cu economia oficială. Marile tunuri de evaziune la TVA sunt date de cei protejați politic sau de servicii din "interes național". Până nu se rup aceste legături ale economiei paralele va fi mereu la fel", spune Andreea Paul într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

În opinia acesteia, gradul de conformare la declararea TVA va scădea, iar calculele din birou vor fi surprinse de realitatea economică. Nu s-au prezentat analize ample și nici simulări reale, nici pe domenii restrânse de activitate sau zonale. Va fi bulversată toată economia în bloc. În scurt timp se va renunța la experimentul aberant al contului defalcat de TVA. La fel ca în cazul renumitului eșec al impozitului pe bacșiș. "Atunci a durat vreo trei luni nebunia guvernamentală", susține Andreea Paul.

Președintele INACO este de părere că prin introducerea contului defalcat/split TV se va păstra "haosul aferent în fiscalitate și în economie".

"Este incredibil că la ora actuală, niciun manager sau antreprenor nu știe cum va fi fiscalizat peste o lună sau două, căci iată apare o nouă ordonanță "de urgență". În aceste condiții cum să avem economie, afaceri, dezvoltare, cercetare sau transfer de invenții în economia reală?", spune Paul.

Nu în ultimul rând, se va deteriora drastic și pe termen lung cooperarea dintre mediul de afaceri și reprezentanții statului, iar suspiciunile vor guverna relațiile dintre mediul de afaceri și guverne, indiferent de culoarea lor politică.

Andreea Paul, președinte al INACO — Inițiativa pentru Competitivitate, menționează că nicăieri în Europa nu se aplică acest mecanism de colectare a TVA asupra întregii economii. Ea dă exemplul vecinilor bulgari, care au TVA mai mic decât în România și colectează TVA cu peste 8 procente mai mult din PIB, fără să aibă "un sistem atât de complicat, de birocrat și de haotic, precum îl propune guvernul actual".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PNL nu faceti plat cu PSD, ar fi cea mai mare dezamagire-v-am sustinut intotdeuna, dar zvonurile s-ar putea sa aiba un gram de adevar. Nu va jucati cu noi, ce fel de opozitie faceti, sustineti pe blat , sunteti curve sau ce? Veti ajunge precum taranistii
1
0
Pitipoanca lui Basescu !
1
1
e mai bine asa decat sa maresti TVA-ul cum ati facut voi.
4
4
nu este gresita, este intentionata. Intre greseala si intentie este o mare diferenta. Acesti neica nimeni sunt in stare sa calce pe cadavre, in asi atinge scopul IMBUIBAREA
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367