REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

INUNDAŢII DEVASTATOARE la Galaţi: 9 morţi - bilanţ provizoriu

INUNDAŢII DEVASTATOARE la Galaţi: 9 morţi - bilanţ provizoriu

Replica API 12 septembrie 2013 | 00:00 145

Bacalbaşa: Vom primi ajutoare de la rezervele de stat

Bacalbaşa: Vom primi ajutoare de la rezervele de stat

Dezastru la Galaţi, unde 18 localităţi au fost inundate şi mai multe persoane şi-ar fi pierdut viaţa. "Bilanţul este sumbru: opt morţi şi un dispărut. Din cei decedaţi, şase au survenit prin înec şi două prin infarct miocardic. Sunt oameni în vârstă. Printre înecaţi se numără şi un copil de 8 ani, smuls din mâinile părinţilor de ape. Domnul vice-prim ministru Gabriel Oprea se află la Galaţi şi împreună vom face un bilanţ. Vom primi ajutoare de la rezervele de stat", a declarat, pentru "Replica", Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. Conform lui Bacalbaşa, copilul este din localitatea Cubalbi. Jandarmii, militarii şi poliţiştii caută, în acest moment, copilul care a fost smuls de viitură, la propriu, din braţele tatălui său. "Foarte urgent trebuie să căutăm şi să găsim copilul de opt ani smuls din braţele tatălui său de viitură, în localitatea Cudalbi. Trebuie să restricţionăm tonajul pe poduri. Este urgent ca cei de la DSVSA şi DSP să vaccineze populaţia afectată, iar pe de altă parte, să adune animalele moarte pentru a preveni epidemii. Efectivele, în momentul de faţă, în teren sunt de aproximativ 50 de jandarmi, peste 100 de militari - dar au rezerve de 1.000 de oameni, dacă este nevoie. Toţi poliţiştii sunt în alertă. Cei de la Apele Române spun că în localitatea Piscu este o acumulare de apă. Deja s-au luat măsuri cu utilaje pentru decolmatare. Este nevoie în toate localităţile afectate de decolmatarea puţurilor pentru că nu este apă potabilă. Tot la Piscu vor veni motopompe de mare putere de la Vrancea şi Brăila", a declarat vicepremierul Gabriel Oprea, imediat după şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În judeţ există pericolul izbucnirii unor epidemii, în condiţiile în care sursele de apă au fost colmatate în urma viiturilor. "La ora actuală, sursele de apă, fântânile, sunt compromise. Avem absolută nevoie de apă îmbuteliată pentru că există cert risc epidemiologic. Deocamdată evident că nu avem boli digestive cu transmitere prin apa poluată, dar aceasta va fi o problema pe termen cel puţin mediu", a spus Bacalbaşa. Noaptea trecută au fost evacuate 339 de persoane şi au fost salvate 45 de persoane şi 122 de animale. Au fost inundate peste 700 de case şi peste 500 de curţi şi grădini.

Din cauza apei, DN25 a fost închis

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia rutieră pe DN25 este întreruptă pe ambele sensuri între localităţile gălăţene Vameş şi Tudor Vladimirescu. Ca urmare a ploilor abundente de noaptea trecută, pe partea carosabilă a ajuns o cantitate mare de apă (pe o porţiune de aproximativ un kilometru, nivelul acesteia depăşeşte un metru). Menţionăm că în acelaşi judeţ este închis şi DJ253, din aceleaşi motive.

UPDATE:

Fetiţa în vârstă de 8 ani dată dispărută în urma viiturii de la Cudalbi a fost găsită decedată în această după-amiază. În aceste condiţii, din nefericire, numărul total al persoanelor care şi-au pierdut viaţa în judeţul Galaţi se ridică la nouă.

A.V.

sursa foto: monitoruldegalati.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614