3.9° Constanța Sâm., 3 Dec. 2022
Anul XX Nr. 6201
3.9° Constanța Sâmbătă, 3 Decembrie 2022 Anul XX Nr. 6201

Învăţătoare acuzată de abuz verbal şi psihic: „Ia-ţi caietul, eşti varză!“

Redacție 28 septembrie 2022 872

Analfabeţi şi mincinoşi. Aşa îşi califică o învăţătoare de la una dintre şcolile din centrul capitalei elevii săi de clasa a patra. Sunt ore întregi de înregistrări audio în care femeia ţipă la elevi, dar conducerea şcolii susţine că e vorba doar despre "un timbru mai impunător", potrivit Libertatea.

Există şi alte acuzaţii la adresa învăţătoarei, printre care şi o plângere pentru că ar fi cerut diverse sume de bani.

"Mama l-a trezit pe Nică mai devreme ca să-i spună câtă treabă are. Ca să-i spună "vezi că am multă treabă, culcă-te la loc"?! Ca să-i spună câtă treabă, așa ai înțeles tu?! Ia dă încoace caietul! "La trezit"?! Așa se scrie? Și așa mi-ai spus?!

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

Cum mi-ai citit mie răspunsul!? Că am auzit că te bâlbâiai… cum trebuia să-mi răspunzi? Ia uite, și "la rugat", fetițooo! Ești clasa a IV-a, analfabetă, scrii "l-a rugat, l-a chemat" fără cratimă?! Nu ți-e rușine? Cum ai ajuns, fato, în clasa a treia?

Măi fetiță, măi! Du-te la loc! Hai, lasă boceala! Unde te duci tu în fiecare zi? La înot? Da, du-te la înot! Şi-o să ai notele să înoţi! Ia-ţi caietul, eşti varză!", îi spune învățătoarea unei eleve.

Dialogul reflectă doar o mică parte din comportamentul învăţătoarei de la şcoala 79. Părinţii spun că ar avea zeci de astfel de înregistrări în care copiii ar fi numiţi mincinoşi şi chiar nesimţiţi, citează antena3.ro.

Prima reacţie a conducerii şcolii

Un singur părinte a reclamat aceste abuzuri, deşi atmosfera în clasă ar fi aceeaşi încă din clasa pregătitoare.

În acest moment, la școala respectivă este în desfășurare o anchetă, pentru că învățătoarea este cercetată disciplinar, din momentul în care unitatea de învățământ a primit înregistrările.

Învățătoarei i-a fost adus la cunoștință faptul că trebuie să respecte codul de etică.

Mai mult decât atât, au existat și ore de remediere, întâlniri la care au participat atât cadrul didactic, cât și mama elevei, directoarea școlii și alți profesori, în prezența psihologului.

Învățătoarea a recunoscut faptul că ar fi ridicat tonul la elevi, dar spune că, încă de când au fost aduși la școală, li s-a adus la cunoștință părinților faptul că are obiceiul de a vorbi mai tare.

Mama elevei a cerut să îi fie desfăcut contractul de muncă învățătoarei, însă i s-a spus că acest lucru nu este posibil deocamdată și că sunt reguli care trebuie respectate.

Astfel de cazuri sunt raportate extrem de rar. Tocmai de aceea, în ultimii doi ani au fost derulate doar 400 de anchete în rândul profesorilor din ţară. Asta înseamnă că sub 1% dintre dascăli au dat explicaţii în faţa autorităţilor din educaţie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

cu sindrom de "closca", mergand pana la aberant. Pe vremea mea -suna frumos, dar asa e- se tipa la elevi, se dadea afara din clasa, se chemau parintii la scoala, mai luai o carte in cap...si nu am iesit toti imbecili, stresati, persecutati, etc. Acum, note nu mai sunt doar calificative, vacante si zile libere cate vrei, iar la prima incercare de militarie sar mamele, inteligente, ca li se persecuta odorul.
8
2
ba,ati innebunit cu toii?nu mai poti sa.i spui unui copil de a patra ca este lenes si mincinos cind,se stie,sint lenesi si mincinosi,acum si drogati??cum sa educi prostii,ca oricum nu inteleg nimic???mai baga si toti handicapatii autisti inclase,care intrerup orele,si ghic cine.i cu gura mare?mamele drogate si betive care au produs a este rebuturi,pe la 40 de ani!huoo!
5
6
din parinti analfabeti, nu pot iesi decat loaze de aceeasi valoare.
7
2
Sa se sesiseze cineva si cu situatia profei de germana de la pedagogic care ii jigneste pe copii. Ca de obicei, directoarea nu stie nimic.
6
4

REPLICA

LOTO

6/49
193339183026
5/49
1136376284
joker
20243019359