REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Investigarea Fraudelor, cu mascaţii peste doi contrabandişti de ţigări din Medgidia

Investigarea Fraudelor, cu mascaţii peste doi contrabandişti de ţigări din Medgidia

Replica API 10 decembrie 2011 | 00:00 78

Afacerişti cu datorii la bănci şi Consiliul Local

Afacerişti cu datorii la bănci şi Consiliul Local

Nu mai puţin de 5 percheziţii au făcut poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) din cadrul IPJ, la Medgidia, la două societăţi comerciale, ai căror administratori sunt cercetat şi pentru contrabandă, speculă şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile, nemarcate, sau marcate necorespunzător. Astfel, la domiciliul lui Duran Sali, de 46 ani au fost identificate 862 pachete ţigări fără timbru fiscal sau cu timbre emise de autorităţile din Republica Moldova şi Ucraina, iar la domiciliul lui Arben Sali, de 41 de ani, au fost găsite 1.310 pachete ţigări de contrabandă. Prejudiciul urmează a fi stabilit şi comunicat de către specialiştii Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa. Cei doi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Cine sunt cei doi contrabandişti

Despre Duran Sali se ştie că deţine două societăţi comerciale: SC Asly & Zery SRL, având ca obiect de activitate comerţ cu amănuntul prin standuri, chioşcuri şi pieţe a altor produse, şi SC Arzu 75 - La Fintina SRL, care se ocupă cu întreţinerea şi repararea autovehiculelor. În ambele societăţi, contrabandistul este asociat cu soţia sa, Mirela Sali. De asemenea, el are 12 dosare civile pe rolul Judecătoriei Medgidia, dintre care 5 sunt deschise de instituţii bancare, din cauza neachitării creanţelor. Una dintre acestea a cerut chiar evacuarea cuplului Duran şi Mirela Sali dintr-un imobil. Într-un alt dosar se judecă cu Poliţia Rutieră, unul de divorţ, unul de partaj bunuri comune, 2 dosare cu Poliţia Medgidia şi 2 deschise de persoane fizice care aveau câte ceva de recuperat de la contrabandistul în cauză. Şi pe rolul Tribunalului Constanţa, Duran Sali figurează cu 2 dosare, în care Consiliul Local Medgidia l-a reclamat, în 2010 şi în 2011. Contactat telefonic, primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache, ne-a declarat că este vorba tot despre unele creanţe. "Avea un teren luat în concesiune de la Consiliul Local, nu şi-a plătit debitele, motiv pentru care s-a cerut evacuarea lui. Nu-l cunosc personal, dar am auzit de el", ne-a declarat primarul de la Medgidia. Una peste alta, se pare că individul mai făcea şi contrabandă. În ceea ce-l priveşte pe celălalt contrabandist reţinut de poliţişti, se pare că nu se află la prima faptă de acest gen şi nici nu este prea departe de "prietenul" său, Duran Sali. În 2009, comisarii Gărzii Financiare, împreună cu luptătorii Grupării de Jandarmi Mobile Tomis l-au găsit cu ţigări netimbrate, ascunse într-un Opel Vectra, aparţinându-i, dar şi în haine, în copaci şi în parcul din faţa spitalului din Medgidia. Numai în interiorul maşinii s-au găsit, la acea vreme, 1.360 de pachete de ţigări cu timbru de Republica Moldova şi Ucraina.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614