REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

INVESTIGAȚII MODERNE pentru bolnavii cardiaci, la Spitalul Județean Constanța

INVESTIGAȚII MODERNE pentru bolnavii cardiaci, la Spitalul Județean Constanța

Replica API 27 aprilie 2019 | 01:04 553

Investigații noi pentru pacienții din cadrul secției Clinice Cardiologie. Trei coronarografii au fost efectuate în această săptămână, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța. În total, până în prezent au fost realizate opt coronarografii, al căror scop este punerea unui diagnostic precis.

Intervențiile au fost posibile în cadrul laboratorului de Angiografie Intervențională, inaugurat anul trecut, odată cu implementarea proiectului European Dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare, dezvoltare și crearea de noi infrastructuri – DIPCDCI, derulat de Academia de Științe Medicale din România, în parteneriat cu SCJU. În cadrul acestui proiect național, SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța este implicat în mai multe teme: înființarea registrului național de tratament, implementarea în România a conceptului de Heart Team, evaluarea vascularizației și microvascularizației tumorilor hepatice utilizând echipamente hibride – angiografe cu posibilități de achiziție a imaginilor de tip computer tomografic; stabilirea unei hărți virtuale a vascularizației tumorale prin achiziție angiografică 3D și integrarea imaginilor CTși IRM.

Inițial, în cadrul laboratorului de angiografie au fost efectuate mai multe chemoembolizări. Chemoembolizarea presupune introducerea selectivă, doar în zonele afectate, de substanțe embolizante și cistostatice, urmărindu-se distrugerea tumorilor. Totodată, angiograful poate diagnostica şi trata unele dintre cele mai grave afecţiuni, precum bolile vasculare periferice sau accidentele vasculare cerebrale. Coronarografiile efectuate în cursul acestei săptămâni au fost necesare pentru stabilirea unui diagnostic cert și a unei conduite terapeutice eficiente. Echipa medicală a fost coordonată de către dr. Pavel Platon din cadrul Institutului Fundeni.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asa tare ma ingretoseaza acest articol de numa numa.fara sa detaliez selectia care se face pt asa zisele analize investigati la sf andrei.in rest sa nu avem nevoie de investigati moderne.menegere nu nu te-am uitat ALUPIGUS tu mamicata si cei dragi.
1
2
Sunteti penibili ca va laudati cu niste amarate de coronarografii...ba mai de ras este ca trebuie sa fie facute de un doctor venit de la Fundeni...Este inadmisibil ca in 2020...maine-poimanie spitalul judetean sa nu aiba un angiograf si sa depinda de un serviciu privat! Asta cu cele 8 coronarografii facute in proiectul de cercetare...e praf in ochii prostilor....
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108