REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

INVESTIGAȚII MODERNE pentru bolnavii cardiaci, la Spitalul Județean Constanța

INVESTIGAȚII MODERNE pentru bolnavii cardiaci, la Spitalul Județean Constanța

Replica API 29 aprilie 2019 | 01:20 635

Investigații noi pentru pacienții din cadrul secției Clinice Cardiologie. Trei coronarografii au fost efectuate în această săptămână, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța. În total, până în prezent au fost realizate opt coronarografii, al căror scop este punerea unui diagnostic precis.

Intervențiile au fost posibile în cadrul laboratorului de Angiografie Intervențională, inaugurat anul trecut, odată cu implementarea proiectului European Dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare, dezvoltare și crearea de noi infrastructuri – DIPCDCI, derulat de Academia de Științe Medicale din România, în parteneriat cu SCJU. În cadrul acestui proiect național, SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța este implicat în mai multe teme: înființarea registrului național de tratament, implementarea în România a conceptului de Heart Team, evaluarea vascularizației și microvascularizației tumorilor hepatice utilizând echipamente hibride – angiografe cu posibilități de achiziție a imaginilor de tip computer tomografic; stabilirea unei hărți virtuale a vascularizației tumorale prin achiziție angiografică 3D și integrarea imaginilor CTși IRM.

Inițial, în cadrul laboratorului de angiografie au fost efectuate mai multe chemoembolizări. Chemoembolizarea presupune introducerea selectivă, doar în zonele afectate, de substanțe embolizante și cistostatice, urmărindu-se distrugerea tumorilor. Totodată, angiograful poate diagnostica şi trata unele dintre cele mai grave afecţiuni, precum bolile vasculare periferice sau accidentele vasculare cerebrale. Coronarografiile efectuate în cursul acestei săptămâni au fost necesare pentru stabilirea unui diagnostic cert și a unei conduite terapeutice eficiente. Echipa medicală a fost coordonată de către dr. Pavel Platon din cadrul Institutului Fundeni.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel mai bun doctor din Constanta e trenul spre Bucuresti.
0
0
Asa investigati moderne de ma scirbesc deja.Amintitiva dnle dvs cel de la menegeriatul spit cind ati trimis la plimbare un pacient cu necesitate de corono.Cu recomandare binenteles ca ii mai bine sa nu stie ce ii acolo.Chiar chiar ma ingretosati.Nu ii nevoie sa detaliez dnle Catalin.Nu cred sa mai existe fiinta mai execrabila ca cea pe care o vedeti in oglinda.Fara fara pik de respect.
2
0
mda. avem aparatura dar medici lipsa.mori cu zile in spital.trei stenturi te costa 20000 lei la Bucuresti nu te costa nimic. asa ca...
3
0
Investigati moderne pt cardiaci.Pai cum se face ca un domn care l-am cunoscut ocazional pe holurile spitalului se tooot plingea ca ii este respinsa o investigatie cardio mai exact o coronografie.Si nu nu de ori si cine de catre cel mai si mai din acel spital.I-mi este o asa jena de toot de conducerea acestui spital care comanda mai nou articole in presa locala.Oare cu toti sa fie PSD-isti..inteleg menegerul ii fara fara tagada dar.Nu ne mai facem bine nici o data daca ii asa.
6
0
Bravo PSD!
0
4
Zic asa o scirba ma incearca de dimineata.Acest articol ref la investigatiile moderne de numa numa.Nu demult unui bolnav CARDIAC ia fost respinsa o CORONOGRAFIE.Ce sa mai vorbim,motivinduise ca ii mai bine sa nu stie ce este acolo.Asta de mai marele acelui spital.Deduceti cine, cel din jiltul de MENEGER.
8
1
F. B. Esti in campanie electorala de insisti cu articolul asta de cct? Vin alegerile? Pe acest angiograf se face cercetarea sufletului....in rest...sa fiti sanatosi si sa nu va imbolnaviti in orasul asta....
8
1
au cumpaart mobila, ca oricum nu au specialisti capabili sa foloseasca aparatura
11
0
Foarte bine. Acum medicii au salarii 9k, sa faca treaba cu simt de raspundere si nu va fi rau.
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367