REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Investigațiile în cazul Daimler au fost extinse și la Bosch

Investigațiile în cazul Daimler au fost extinse și la Bosch

Replica API 26 mai 2017 | 00:00 200

Germania:

Germania:

Procurorii din Stuttgart care au efectuat săptămâna aceasta percheziții la birourile Daimler sub suspiciunea de fraudă, legată de scandalul emisiilor care a afectat Volkswagen (Dieselgate), investighează și angajații furnizorului de piese auto Bosch, a anunțat joi publicația germană Handelsblatt, citând surse de la procuratură, transmite Reuters.

"Îi investigăm pe angajații Bosch acuzați de complicitate în cazul Daimler", a declarat un purtător de cuvânt al Procuraturii din Stuttgart pentru ziarul german.

Nici un reprezentant al Bosch sau al Procurorii din Stuttgart nu a fost disponibil pentru declarații, anunță Reuters.

În martie, procurorii din Stuttgart (landul Baden-Wuerttemberg, sudul Germaniei) au confirmat că-i investighează pe unii angajați ai Daimler sub suspiciunea de fraudă și reclame care îi induc în eroare pe cei care achiziționează vehicule diesel.

Până acum, procurorii și grupul auto nu au oferit detalii suplimentare privind perchezițiile.

În februarie, Bosch a anunțat că va plăti peste 327,5 milioane de dolari pentru a-i compensa pe proprietarii din SUA ai vehiculelor Volkswagen implicate în scandalul emisiilor (Dieselgate). Bosch, cel mai mare furnizor de piese auto din lume, produce un program de management al motoarelor diesel folosit de principalii producători auto, inclusiv VW. Anul trecut, Bosch a recunoscut că a livrat componente (așa numitele sisteme de injecții common rail) pentru mașinile diesel Volkswagen pe care ar fi fost instalate în SUA sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare.

Proprietarii de mașini cu motoare diesel au dat în judecată Bosch în 2015, susținând că firma ar fi ajutat la executarea softului care a permis VW să încalce reglementările privind emisiile și au susținut că Bosch a fost ''un participant activ și informat'' în schema îndelungată a celor de la Volkswagen.

Conform acordului încheiat cu autoritățile din SUA, Bosch va plăti 163,3 milioane de dolari pentru a-i despăgubi pe clienții americani care dețin autovehicule VW cu motor diesel de doi litri, fiecare proprietar urmând să primească 350 de dolari, în timp ce deținătorii de autovehicule VW cu motor diesel de trei litri vor primi 113,3 milioane de dolari, fiecare proprietar urmând să primească 1.500 de dolari.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102