REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Investiție de peste un milion de euro pentru nou-născuții prematuri din Constanța

Investiție de peste un milion de euro pentru nou-născuții prematuri din Constanța

Replica API 10 august 2017 | 00:00 280

Secția ATI Pediatrie intră în reparație capitală

Secția ATI Pediatrie intră în reparație capitală

Vești bune pentru părinții și micuții din județul Constanța: începe renovarea Secției de Terapie Intensivă (ATI) Pediatrie, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Inițiativa aparține Asociației Dăruiește Aripi, care a anunțat ieri că fondurile necesare au fost strânse și în cel mai scurt timp vor fi demarate lucrările. „Anunțăm cu mare bucurie momentul pe care îl așteptam de trei ani, de când am demarat strângerea de fonduri pentru realizarea celui de al doilea proiect major al Asociației Dăruiește Aripi. Nu ne vine să credem cum a trecut timpul, eforturile noastre și demersurile cu autoritățile, desfășurate în paralel cu implicarea socială a tuturor prietenilor Dăruiește Aripi, prieteni, voluntari, oameni care au dus mai departe mesajul nostru, ne-au adus astăzi aici. Și mergem mai departe”, a afirmat Loredana Ștefan, reprezentant al organizației.

Secția de ATI Pediatrie nu a fost reabilitată complet niciodată, de altfel părinții reclamând de-a lungul timpului condițiile inadecvate în care erau tratați copilașii internați aici. În această secție ajung, anual, potrivit reprezentanților spitaluui, aproximativ 1000 de nou-născuți cu probleme grave, atât din Constanța, cât și din Tulcea, Ialomița și Călărași. Statisticile sunt îngrijorătoare: în prezent regiunea de sud-est are cea mai ridicată rată a mortalității infantile, de trei ori mai mare decât media la nivel european. De aceea, o investiție în tehnica medicală destinată îngrijirii nou-născuților este necesară urgent.

Pentru realizarea reabilității s-au strâns 1,3 milioane de euro, de către asociațiile Dăruiește Aripi și Inima Copiilor, sprijinite de Fundația Vodafone România. Din banii respectivi, pe lângă renovarea spațiului de 800 mp, ce are o capacitate de 26 de locuri, vor fi achiziționate echipamente moderne, instalații de gaze medicale, climatizare și monitorizare individuală, incubatoare, mobilier specializat, spații speciale pentru părinți, spații pentru personalul medical, pentru consilierea psihologică a părinților, precum și săli de consultații. De asemenea, se va investi în achiziționarea unei soluții de telemedicină, care va permite transmiterea securizată de imagini și parametri medicali, în timp real, cât și urmărirea de la distanță a semnelor vitale ale pacienților. Secția ATI Pediatrie va deveni, astfel, a zecea unitate unde acest sistem va fi implementat.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Degeaba daca ramane clica spagarilor acolo . De la infirmiere pana la ultimul doctor trebuie facute schimbari mentale sau de efectiv . Tarifele sunt standard si 90 % din jeg-urile alea sunt puse acolo pe baza de spaga sau relatii .
4
0
Spaga,spaga si iar spaga
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102