REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

INVESTIȚIE. Un nou DEBARCADER la Techirghiol, în valoare de 1,6 milioane de lei. FOTO

INVESTIȚIE. Un nou DEBARCADER la Techirghiol, în valoare de 1,6 milioane de lei. FOTO

Replica API 18 ianuarie 2019 | 02:00 1635

Debarcaderul de pe lacul Techirghiol urmează să fie modernizat cu fonduri din bugetul local al orașului Techirghiol, potrivit primarului Iulian Soceanu. Acesta a arătat că proiectul „Reconstruire cheu acostare și agrement pe lacul Techirghiol” a fost votat de consilierii locali și urmează, cât de curând să fie scos la licitație.

„Componenta turistică a orașului Techirghol este cea care susține economia locală, motiv pentru care investițiile noastre trebuie să sprijine acest sector. Pe lângă infrastructura, tratamentele cu nămol și spațiile de cazare, trebuie să le oferim turiștilor oportunități de a petrece într-un mod cât mai plăcut timpul liber. Promenada lacului și Parcul Terapeutic au reprezentat un prim pas.

Acum aproximativ 100 de ani pe lacul Techirghiol exista un debarcader pentru acostarea bărcilor.

Acest debarcader va fi refăcut. Consilierii locali au aprobat proiectul „Reconstruire cheu acostare și agrement pe lacul Techirghiol”, proiect cu o valoare de 1,6 milioane de lei, bani din taxele și impozitele locale, care urmează să fie scos la licitație pentru atribuire în vederea construirii.

El va fi amenajat pe locul vechiului debarcader, în zona centrală a promenadei și va avea formă de ancoră. Noul debarcader va oferi atât locuitorilor cât și turiștilor un nou spațiu de recreere și plimbare”, a afirmat primarul Iulian Constantin Soceanu.

Reamintim că și în urmă cu aproximativ un deceniu debarcaderul a fost în atenția autorităților locale de la acea vreme, fiind realizat un proiect în colaborare cu Ministerul Turismului pentru reabilitarea acestuia și realizarea de plimbări, cu barca, pe lac.

Banii au fost alocați, dar proiectul nu a mai fost dus la îndeplinire, arată reprezentanții autorității publice locale, motiv pentru care fondurile au fost returnate, iar debarcaderul a rămas în aceeași stare.

Proiectul privind recontruirea cheului de acorstare și agrement a fost votat, în unanimitate, de consilierii locali, în prima ședință a Consiliului Local Techirghiol de pe anul 2019.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Observ ca numai bosorogii cu minte de c8kil comenteaza aici... Un mandat slab numai cu lucrari facute fara creiere
1
0
Domnule primar va rugam initiati un referendum cu tema contopirii oraselor Techirghiol si Eforie.Si asa ati luat din terenurile de ma Eforie Nord dar macar continuati investitiile si in orasul nostru.Aici la Sud totul e ca acum 30 de ani iar primarul nostru este un rasfatat al clanurilor interlope si a sfatuitorilor de proasta calitate.Daca tineti la orasele noastre incercati noi va ajutam cu ce putem.
1
1
a desfintat spatiul verde de langa statuie ca sa si faca vad pt pub ..acolo se va tine zilele orasului..nu v ati dat seama ? e mana in mana cu masonul
4
0
Si cum naiba se acosteaza la debarcaderul asta? Legi barca si pe urma incerci sa sari balustrada? De fapt e un soi de ponton de plimbare, plin de balustrade.
4
0
Bravo primarului !
1
4
S-a nu faca nimic pe bani cetatenilor s-a faca in parteneriat privat daca e baiat destept adica el cu el sa faca pe debarcader baruri magazine restaurante ca banul e la el cetateni sunt bagati in datori tot de el ajunge fa frate strazile dupa aia vorbim de debarcader laso dracu frate asfalteaza tot orasul si dupaia
3
0
Dupa ce a distrus spatiul verde de langa statuie cu banii contribuabililor acum mai cheltuie 1.6 milioane tot din bugetul local adica din banii platiti de cetateni si pentru ce ? Serios chiar nu vede drumurile neasfaltate sau de proiecte cu finantare europeana nu a auzit .
6
1
robica boierica de la eforica nu poate ? pai el poate numai sa ciordeasca nu sa faca ceva , gunoiul la scumpit o sa plateasca curva de masa din banii luati din supt pl de la ciocanel Bravo primar de ghiol !
4
2
Aveti posibilitatea sa faceti plangere la organele competente daca considerati ca a incalcat legea. E usor sa comentam sub anonimatul unui pseudonim. Sunteti mai multumit sufleteste daca ati comentat? Pentru linistea dumneavoastra accesul se va face altfel.
5
3
Super misto!bravo! Dar pt teatrul de vara am dreptul sa comentez pt ca intrarea este pe langa restaurantul primarului. Pe treptele intrarii a pus mese,umbrele, adica a facut terasa acolo. E corect? Avand in vedere ca ai luat teren din gradina teatrului, statia din centrul orasului la toate acestea deja esti proprietar impreuna cu familua. E corect? In rest bravo!
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920