REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Investiții de 4 milioane de lei, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

Investiții de 4 milioane de lei, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

Replica API 18 decembrie 2019 | 01:09 690

Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase Constanța a organizat o conferință de presă, având ca temă principală investițiile realizate în unitatea sanitară pe parcursului anului 2019. Cu această ocazie, managerul spitalului, Stela Halichidis, a declarat că s-au cheltuit aproximativ 4 milioane de lei pe aparatură medicală și aparate de dezinfecție.

"La noi, vin bolnavi cu hepatită, gripă și multe altele și trebuie să fim precauți și să avem aparatură importantă. De asemenea, am achiziționat aparate de control al igienei mâinilor care scanează dacă sunt spălate cum trebuie. Am dotat laboratorul de anatomie patologică pentru analize de specialitate. Ne vom extinde aria de servicii, vom face și biopsii. Vom avea contracte cu ceilalți colegi de la spitalele din oraș. Am luat aparate pentru analize care depistează germenii. Ne-am mai luat tărgi, scaune, dar și Fibroscan care scanează Heptatita cronică, este un aparat scump. Am mai luat și frigidere, televizioare în camerele pacienților”, a declarat managerul.

Conform managerului spitalului, Stela Halichidis, investițiile făcute au fost următoarele: aparate de dezinfectie, un scanner pentru mâinile personalului pentru că este extrem de important să fie curate, laboratorul de anatomie patologică a fost dotat complet, astfel putându-se realiza și biopsii, un Fibroscan (pentru hepatitele cronice - fibroză), laboratorul de analize medicale a fost și el dotat cu aparate noi care identifică germeni într-un termen foarte scurt (gripe, HIV etc.), iar pe lângă acestea au mai fost achiziționate tărgi, cărucioare și un ecograf nou. Toate saloanele au fost dotate cu frigidere, televizoare și aer condiționat. Iar pe lângă acestea au fost achiziționate articole de birotică, imprimante dar și câteva calculatoare. Cele mai importante achiziții și totodată și cele mai scumpe au fost Fibroscan-ul și robotul pentru dezinfecție a suprafețelor ce acționează asupra celor mai puternici germeni ce cauzează infecțiile nosocomiale. Aparatul distruge microbi patogeni rezistenți precum clostridium difficile sau pneumocystis și poate fi mutat în orice încăpere cu risc infecțios.. "De asemenea, Primăria Constanța ne-a ajutat cu un generator de rezervă pentru Terapia Intensivă", a mai declarat Halichidis.

Stela Halichidis

Iar despre medicamentele din spital, Halichidis a spus că spitalul nu duce lipsă, cele mai scumpe fiind pentru tratarea gripelor. Un test de gripă costă în jur de 150 euro cu TVA. Spitalul are o capacitate de 220 de paturi, în această perioadă fiind ocupate toate.

Pe această cale, managerul spitalului a mai transmis faptul că așteaptă finanțare europeană pentru proiectul pe care l-au depus pentru iluminat, pentru schimbarea geamurilor, repararea acoperișului, aplicarea unui linoleul anti-bacterian etc.

Diana BERECHET, Loredana MIHAI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Salut , dar cu SPAGA , pentru angajari in sistem cum ramane ????
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218