REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Investiţii de aproape trei milioane de euro în comuna Poarta Albă

Investiţii de aproape trei milioane de euro în comuna Poarta Albă

Replica API 13 octombrie 2017 | 00:00 375

Administrația locală din comuna Poarta Albă va realiza, în perioada următoare, trei investiții importante în localitate. Finanțarea, pentru realizarea investițiilor, a fost obținută prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, potrivit primarului Vasile Delicoti.

Astfel, în cartierul nou al comunei, unde au fost repartizate 500 de loturi pentru case, urmează să fie introdusă canalizare. Proiectul are o valoare de un milion de euro. „Precizez că toată comuna este racordată la sistemul de apă și canalizare, numai în această zonă, aflată în prezent în construcție, lipsea sistemul de canalizare”, a precizat Vasile Delicoti.

Un alt proiect, tot în valoare de 1 milion de euro, va consta în asfaltarea străzilor, pe o distanță de cinci kilometri. Este vorba, după cum a afirmat edilul local, de străzile paralele cu drumul național, precum străzile Gării și Primăriei, dar și de străzile din partea dinspre localitatea Murfatlar.

Totodată, 700.000 de euro urmează să fie investiți în reabilitarea Colegiului Agricol Poarta Albă. Instituția de învățământ nu a mai fost supusă de mult unei reabilitări majore, singura investiție notabilă fiind făcută, anii trecuți, în înlocuirea acoperișului, după ce acesta a fost luat pe sus în timpul unei furtuni.

„Cursurile școlare se vor putea desfășura în continuare în cadrul colegiului, urmând ca reabilitarea să fie realizată pe etape. Este o instituție de învățământ spațioasă, cu două aripi cu intrări separate, iar elevii vor putea fi mutați, astfel încât nu vor avea contact cu zonele unde se va lucra. Va fi reabilitată fațada, va fi realizată reabilitarea termică a clădirii, vor fi înlocuite instalațiile termică și sanitară”, a adăugat primarul Delicoti.

Lucrărilor, în cazul tuturor celor trei proiecte, vor fi demarate cel mai probabil în luna martie 2018, după finalizarea procedurilor de atribuire a contractelor.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De acord, canalizare exista dar nu functioneaza in toata localitatea.
0
0
lui delicoti i-se apropie sentinta , pe cale sa piarda functia . replica te apara , te sustine .
0
0
Bravo Delicoti! Te rog sa-l inveti si pe Anghel si Prodan de la Castelu ce si cum sa faca pt a scoate Castelu din balarii ,mizerie si tiganeala.La Castelu,avem doar promisiuni din 2000,canalizare,gaze si asfalt.De 17ani acest primar nu a facut decat sa-si formeze o masa de manevra pt a se asigura ca va ramane in scaun.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369